Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Ο Μακάριος Μαλέτιτς αναγνωρίστηκε ως κανονικός αφού “έδωσε” τον Αγιο Ανδρέα Κιέβου στο Φανάρι

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Μακάριος Μαλέτιτς αναγνωρίστηκε ως κανονικός αφού “έδωσε” τον Αγιο Ανδρέα Κιέβου στο Φανάρι.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ λειτούργησε σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στον Ναό του Αγίου Ανδρέας στο Κίεβο, τον οποίο ο τ. Πρόεδρος Ποροσένκο δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και εκείνος τον έκανε Σταυροπήγιο και εγκατέστησε «Εξαρχία του Φαναρίου στην Ουκρανία». Πρόσφατα δε χειροτόνησε και τον επίσκοπο Κομάνων Μιχαήλ ως Έξαρχο.

Η ενέργεια αυτή του Ποροσένκο, της «εγκληματικής μεταφοράς» όπως την χαρακτηρίζουν στην Ουκρανία, δεν έχει γίνει καθόλου αποδεκτή από του Ορθοδόξους Ουκρανούς, γιατί αφενός ο Ναός του Αγίου Ανδρέα είναι συνδεδεμένος με την Ιστορία της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κίεβο και αφετέρου η δημιουργία Εξαρχίας εντός μιας υποτιθέμενης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας μειώνει την αξία και την ουσία αυτού του ιδίου του Αυτοκεφάλου.

Για τον λόγο αυτό ο «επίτιμος» Πατριάρχης Φιλάρετος, όπως τον αποκάλεσαν οι Φαναριώτες, έχει συχνά καταφερθεί κατά την δωρεάς αυτής προς το Φανάρι, αλλά και κατά του ιδίου του Αυτοκεφάλου χαρακτηρίζοντάς το ως «Αυτοκέφαλο δουλείας» στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Να θυμίσουμε ότι ο Φιλάρετος παρά το γεγονός ότι ήταν ο κύριος αίτιος αυτού του σχίσματος, το οποίο εκτός από την Ουκρανία ταλαιπωρεί και όλη την Ορθοδοξία, αποσχίστηκε στη συνέχεια από την σχισματική Εκκλησία του Επιφανίου που ιδρύθηκε από το Φανάρι στο Κίεβο.

Σήμερα στην προσωπική ιστοσελίδα του τ. Προέδρου Ποροσένκο γίνεται από τον ίδιο μια πολύ σημαντική αποκάλυψη, η οποία θα δώσει και πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα για τις σχισματικές ενέργειες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία.

Εκτός από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη σημερινή λειτουργία ο Ποροσένκο προχωράει και σε μια αποκάλυψη.

Σημειώνει ότι αυτός που μεσολάβησε για την μεταφορά του Αγίου Ανδρέα στο Φανάρι ήταν ο πολύς Μακάριος Μαλέτιτς.

Είναι πλέον φανερό ότι ο αχειροτόνητος Μακάριος Μαλέτιτς προώθησε την μεταφορά του ιστορικού Ναού του Αγίου Ανδρέα του Κιέβου στο Φανάρι, με μελλοντικό αντάλλαγμα την νομιμοποίησή του εντός της Ορθοδοξίας.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποιο να ήταν το πόσο μεγάλο και ισχυρό κίνητρο για τον Πατριάρχη να καταστήσει ως κανονικό Ορθόδοξο επίσκοπο, όχι έναν σχισματικό αφορισμένο ή αναθεματισμένο, αφού ο Μακάριος ποτέ δεν ανήκε σε καμία Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά έναν αχειροτόνητο. Μάλιστα δε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ισχυρίστηκε στην απόφασή του ότι “αποκατέστησε” (sic) τον Μακάριο αφού έκανε αποδεκτό και γι΄αυτόν “το έκκλητον”!

Ο Ποροσένκο στην ανάρτησή του σημειώνει επί λέξει: «Ευχαριστώ την Εκκλησία του Μητροπολίτη Μακάριου, χωρίς τον οποίο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η μεταφορά αυτής της εκκλησίας… τώρα αυτό το έργο αρχίζει να αποδίδει καρπούς»

oukraniko

 πηγή: orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας