Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Πήρες χριστιανέ μου τα περιοδικά "Σκοπιά" και ''Ξύπνα"; Να ξέρεις θα ξανάρθουν οι "Μάρτυρες του Ιεχωβά"!

Τα περιοδικά «Σκοπιά» και «Ξύπνα» της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά
Του  Γεωργίου  Διαμαντίδη
Αγαπητοί αναγνώστες, το παρόν άρθρο έχει σκοπό να ξεσκεπάσει κάποια από τα πιστεύω των "Μαρτύρων του Ιεχωβά", για να γνωρίζει ο κάθε Χριστιανός τι εστί "Μάρτυρες του Ιεχωβά"!

Δεν είναι λίγες φορές που εμείς οι Χριστιανοί δεχόμαστε στο σπίτι μας τους αυτοαποκαλούμενους, "Μάρτυρες του Ιεχωβά". Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε τους πραγματικούς σκοπούς αυτής της οργάνωσης που εκπροσωπούν αυτοί οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα να  πέφτουμε στην παγίδα αυτών των ανθρώπων. Αν πάρουμε στα χέρια μας τα περιοδικά τους "Σκοπιά" και ''Ξύπνα" να ξέρετε ότι θα έρθουν πάλι στο σπίτι μας! Οι λεγόμενες επαναεπισκέψεις!...
Και αν δουν ότι δείξαμε έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον για τα περιοδικά τους, τότε σιγά – σιγά με κάποιο τρόπο ξεκινάει ο προσηλυτισμός.
Γνωρίζεις, Χριστιανέ μου, τον "μύθο του βατράχου;"
"Να ξέρετε  λοιπόν ότι, ο βάτραχος δεν μπαίνει απότομα μέσα στο ζεστό νερό. Αν όμως τον βάλλεις μέσα στο κρύο νερό (π.χ. σε ένα καζάνι) και τον ζεσταίνεις σιγά – σιγά, ο βάτραχος δεν το καταλαβαίνει και θα ψηθεί  ζωντανός. Έτσι θα κάνετε και σεις – τους λέει η Οργάνωση – και σε όσους αντιδρούν σε αυτά που τους λέτε και τα αρνούνται. Σιγά – σιγά μέχρι να τους γυρίσετε τα μυαλά και να τους «ζεματίσετε» όπως το βάτραχο μέσα στο (καζάνι). Μέχρι  που να πετύχετε να τους κάνετε "Μάρτυρες του Ιεχωβά"!
Χρησιμοποιούν οι "ΜτΙ"  αρκετά τεχνάσματα για να μας μπλέξουν μέσα στα δίχτυα τους! Είναι πολύ καλά δασκαλεμένοι από τους ανωτέρους τους, με ποιους τρόπους μπορούν να μας ξεγελάσουν! Αν πάντως κάποιος Χριστιανός παρασυρθεί στα δίχτυα αυτών (μη γένοιτο!), να ξέρει ότι θα γευθεί ένα σωρό από τις πλανεμένες διδασκαλίες των. Παραθέτουμε κάποιες από αυτές:
Ο Σταυρός για λατρεία είναι ειδωλολατρία! (Αν και εμείς οι Ορθόδοξοι τον Σταυρό δεν το λατρεύουμε αλλά τον τιμάμε). Οι εικόνες είναι "είδωλα"! Το δόγμα της Αγίας Τριάδος "είναι ο Σατανάς πρωτουργός"! Ο Χριστός είναι "δημιούργημα του Πατρός"! Ο Ιησούς είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ! Το Άγιο Πνεύμα είναι "ενεργός δύναμη" του Θεού Πατέρα! Η εορτή των Χριστουγέννων είναι "ειδωλολατρία"! Η Παναγία έκανε και "άλλα παιδιά" εκτός από τον Ιησού! Η Ψυχή "αποθνήσκει"!   Η αιμοδοσία "απαγορεύεται"! Ο νηπιοβαπτισμός "δεν επιτρέπεται"! Ο χαιρετισμός της Σημαίας "καταδικάζεται"! Οι παπάδες είναι πράκτορες του "Σατανά" και άλλα πολλά!  Ότι έχεις ιερό και όσιο, Χριστιανέ μου, πάνω σου όλα θα τα  εξαφανίσουν με τη δική σου συγκατάθεση!
Ας υποθέσουμε, Χριστιανέ μου, ότι εσύ και η οικογένειά σου γίνεσθε "ΜτΙ". Αν ένα μέλος της οικογένειάς σου πέφτει σε σοβαρή παράβαση, είναι υποχρεωμένοι οι υπεύθυνοι  της οργάνωσης των "ΜτΙ" να τιμωρήσουν τον παραβάτη με αποκοπή! Ξέρεις τι σημαίνει αποκοπή; Απαγορεύετε να μιλάς στον αποκομμένο! Είτε είναι κόρη σου, είτε είναι γιός σου, είτε είναι γυναίκα σου!
Τώρα θα δημοσιεύσουμε μερικά ντοκουμέντα από τις εκδόσεις της Εταιρείας "Σκοπιά".
"Ο Ιησούς, επειδή γεννήθηκε από τη Μαρία, ήταν σάρξ και ανίκανος να φονεύση τόν Σατανά".  (Από το Βιβλίο των ΜτΙ "ΠΑΝΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ" 1953 – 55, σελ. 243. Οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Παρουσιάζουμε το ντοκουμέντο για να μη νομίζουνε οι "ΜτΙ" ότι τους συκοφαντούμε.
"ΜτΙ", Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΦΟΝΕΥΣΗ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ!!!
Τι λες τώρα Χριστιανέ μου, θα πας σε αυτούς ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΑΝΙΚΑΝΟ, για το α και β λόγο; 
Εάν ένας Χριστιανός, συναναστρέφεται με τους "ΜτΙ", είναι σαν να συναναστρέφεται "με τις ακρίδες της Αποκαλύψεως"! (Στο βιβλίο τους ΘΡΗΣΚΕΙΑ 1940, σελ. 195).
Γνωρίζεις φίλε μου, ότι η εταιρεία "Σκοπιά"  παραδέχτηκε  ότι ο "Ρώσσελ" ο πρώτος πρόεδρος της εταιρείας, "ίδρυσε μια ιδιωτική επιχείρηση!
"Στην αρχή η ιδιοκτησία αυτή κατείχετο νομίμως από την Εκδοτική Εταιρεία του Πύργου, ιδιωτική επιχείρησι που διηυθύνετο πρωσωπικά από τον Κ. Τ. Ρώσσελ. Τον Απρίλιο του 1898 η ιδιοκτησία της εγκαταστάσεως αυτής και του ακινήτου μεταβιβάσθη  στο νόμιμο σωματείο, στη Βιβλική και φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά." Σκοπιά 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 1955, σελ. 193, οι υπογραμμίσεις  δικές μας).
Ορίστε το ντοκουμέντο:
Επομένως, Χριστιανέ μου, όταν έρχεσαι σε επαφή με τους "ΜτΙ", να έχεις υπ’ όψιν σου ότι έχεις να κάνεις με μια ιδιωτική επιχείρηση!  Άσχετα αργότερα πως ονομάστηκε!
Παλαιότερα οι "ΜτΙ" για περίπου μισό αιώνα δεν λέγονταν καν "Χριστιανοί"! Αλλά "Σπουδαστές των Γραφών". Το 1931, πήραν το όνομα "ΜτΙ" (Έστω ο Θεός Αληθής, 1946 – 56, σελ. 215).
Γιατί λέγονται, φίλε μου, "Μάρτυρες του Ιεχωβά; Ας πάμε στη Σκοπιά του 1960 και σελ. 502«Η Επιτροπή της Βιβλικής Μεταφράσεως Νέου Κόσμου εδήλωσε: "Μολονότι διατιθέμεθα να θεωρήσουμε την προφορά Γιαχ – βέ' ως την πιό ορθή, διετηρήσαμε τη μορφή Ιεχωβά  λόγω της εξοικειώσεως του λαού με αυτή από τόν 14ον αιώνα"».
Οι "ΜτΙ" ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ  ΤΗ ΜΟΡΦΗ "ΙΕΧΩΒΑ" ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΑΠΟ ΤΟΝ 14ον αιώνα!
Και δεν είναι μόνο αυτό! Για εξήντα ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από το 1884 μέχρι το 1944 που έγιναν οι καταστατικές τροποποιήσεις στο καταστατικό της εταιρείας  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΛΕΞΗ ΙΕΧΩΒΑ! 
Διαβάζουμε: "Επίσης αυτή η τροποποίησις έθετε μέσα στο Καταστατικό το όνομα του Θεού Ιεχωβά" (Η Σκοπιά 1972, σελ. 149, παρ. 32).
Και μετά σου λένε οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», θα καταφαγωθεί  η  σάρκα εκείνων που δεν ήθελαν να μάθουν ότι ο ζων και αληθινός Θεός λέγεται «ΙΕΧΩΒΑ»! Και θα διαλυθούν ενώ στέκονται στα πόδια τους! (ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ…1958-60, σελ. 209).
Τι να πει κανείς,  τρελά πράγματα!
Πρόσφατα, ο αρθρογράφος, είχε συνομιλία με δύο κυρίες, οι οποίες κυρίες είναι "ΜτΙ". Από τα πολλά που είπαμε  φτάσαμε και στα έργα του Ρώσσελ.
Της μίλησα για τον τρίτο τόμο που ήταν ο συγγραφέας ο Ρώσσελ.  Μέσα από το τόμο αυτό ο Ρώσσελ είπε ότι: "Ο ΛΙΘΙΝΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΠΤΟΥ"  (ΓΡΑΦΙΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΙ ΤΟΜΟΣ Γ΄“ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ”. Συνεγράφη το 1891 υπό του Πάστορος Ρώσσελ, σελ. 351).
Να δούμε  το ντοκουμέντο:
Η απάντηση των "ΜτΙ" ήταν, δεν το γνωρίζουμε κύριε αυτό!  Δεν γνώριζαν, ότι ο Ρώσσελ τα είπε αυτά τα πράγματα! Πιθανόν να μη γνώριζαν...
Όμως ο ίδιος ο δεύτερος πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Σκοπιά ο Ιωσήφ Ρόδερφορντ είπε πάνω στο θέμα αυτό: "Κανείς σήμερον ας μή προσθέτη εις τήν προφητείαν του λέγων, ότι εις  σωρός λίθων εις τήν γην της Αιγύπτου αποτελεί μάρτυρα του Θεού. Ο Θεός κατέστησε γνωστόν ότι η οργάνωσις του Σατανά και πάντες οι υποστηρίζοντες αυτήν θά καταστραφούν στο Αρμαγεδδώνα"
(ΦΩΣ, ΒΙΒΛΙΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, 1930, σελ. 302, οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Ορίστε το ντοκουμέντο:
Ο  Ρόδερφορντ, είχε αντίθετη άποψη από το Ρώσσελ! Δεν πίστευε ότι η "λίθινη πυραμίδα της Αιγύπτου" αποτελεί μάρτυρα του Θεού! Για κάποιο λόγο προφανώς, γι' αυτό μίλησε με σκληρά λόγια: "Ο Θεός κατέστησε ότι η οργάνωσις του Σατανά και πάντες οι υποστηρίζοντες αυτήν (την πυραμίδα) θα καταστραφούν στο Αρμαγεδδώνα"!
Δηλαδή για να καταλάβουμε, ο Ρώσσελ  άνηκε στην οργάνωση του Σατανά; Επειδή πίστευε ότι η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΘΙΝΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;  Ας βγει κάποιος "ΜτΙ" να μας πει!
ΚΡΙΜΑ ΡΩΣΣΕΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙΣ! ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ!!!
Να γνωρίζεις, Χριστιανέ μου, δεν θα σου πουν οι "ΜτΙ" αμέσως (ή ποτέ) ότι πρότειναν ημερομηνίες που αποδείχτηκαν ανακριβείς για την "Δευτέρα Παρουσία", 1874, 1914, 1918, 1925, 1931, 1975!
Ο  Ιωσήφ Ρόδερφοντ, έγραψε: "Οι πιστοί του Ιεχωβά επί της γης, εν τινι μέτρω απογοητεύθησαν ως πρός τά έτη 1914, 1918 και 1925, η δέ απογοήτευσις αυτή διήρκεσε χρόνον τινά".
(ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΙΣ ΒΙΒΛΙΟΝ ΠΡΩΤΟΝ, 1932, σελ. 342, οι υπογραμμίσεις  δικές μας).
Παρουσιάζουμε το ντοκουμέντο:
Οι "Μάρτυρες του Ιεχωβά" απογοητεύτηκαν ως προς τις ημερομηνίες 1914, 1918, και 1925!
ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1914, 1918, ΚΑΙ 1925; Ας μας απαντήσουν οι "ΜτΙ"!  (Αρκετοί "ΜτΙ" γνωρίζουν τι δεν έγινε για το 1925, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί απ' αυτούς για τις ημερομηνίες 1914, 1918, το τι έπρεπε να συμβεί).
Και δεν είναι μόνες αυτές, υπάρχει και μία άλλη, που δεν  το γνωρίζουν εκατοντάδες "Μάρτυρες του Ιεχωβά"!
"Πιθανόν το έτος 1980 να είνε ενδιαφέρον έτος διά τον κατά σάρκα Ισραήλ, αλλά βεβαίως ουχί δι' ημάς. Τούτο δε απέχει από τό 1910 κατά 70 έτη. Κατά το 1910 ο Πάστωρ Ρώσσελλ έδωσε τήν μεγάλην αυτού μαρτυρίαν προς τόν Ιουδαΐκόν λαόν, εις το Ιπποδρόμιον της Νέας Υόρκης". (ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ, 1917 – 19 σελ.72, οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Ορίστε το ντοκουμέντο:
Σύμφωνα με "Τετελεσμένον Μυστήριον" το βιβλίο της Σκοπιάςτο έτος 1980, πιθανόν είναι ενδιαφέρον έτος δια το κατά Ισραήλ!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ "ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ" ΤΟ 1980, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΙΣΡΑΗΛ; Απαντήστε μας!
ΠΕΡΑΣΕ  ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ 1980 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!   (Αν προσέξει κάποιος αυτό το ντοκουμέντο, περιέχει και το έτος 1918)!
Η ίδια "Σκοπιά" έγραψε: "Μια  θρησκεία  που  διδάσκει ψέματα δεν  μπορεί  να είναι  αληθινή" (Σκοπιά 1 Δεκ. 1991, σελ. 7).
"Οι υπηρέτες του Θεού πρέπει πάντοτε να λένε την αλήθεια. Οι ψεύτες  δεν θα μπουν στη Βασιλεία του Θεού" (Τι Απαιτεί ο Θεός από Εμάς;  1996, σελ. 19).
"Όταν είμαστε γνωστοί ως φιλαλήθεις, οι άλλοι πιστεύουν αυτά που  λέμε, μας εμπιστεύονται. Εντούτοις, αν μας πιάσουν να λέμε έστω και  ένα ψέμα, μπορεί να αμφιβάλουν για το πόσο αληθινό είναι οτιδήποτε  θα πούμε στο μέλλον»(Σκοπιά  1  Αυγ. 2003, σελ.16).
Επομένως, όποιος έρχεται  επαφή με τους "ΜτΙ", έχει να κάνει με ψεύτες! (φυσικά, οι απλοί "ΜτΙ" είναι τα θύματα αυτής της οργάνωσης).
Πήρες, Χριστιανέ μου, τώρα μία γεύση από τα πιστεύω των "ΜτΙ"!
Εάν, αγαπητέ μου, σε ένα σπίτι μίας πυκνοκατοικημένης περιοχής πιάσει πυρκαγιά, μεγάλη ανησυχία προκαλείτε στην περιοχή. 'Όλοι τρέχουν να σβήσουν την πυρκαγιά, γιατί γνωρίζουν ότι, εάν αμελήσουν, η πυρκαγιά θα εξαπλωθεί ραγδαίως και θα καταστρέψει ότι βρει μπροστά της. Και έτσι μεν ενεργούν οι άνθρωποι προκειμένου να σβήσουν μία πυρκαγιά που απειλεί τα σπίτια τους. Αλλά δυστυχώς την ίδια δραστηριότητα δεν δείχνουν μια μερίδα των ανθρώπων μας, όταν στον τόπο τους παρουσιασθεί κίνδυνος, άλλου είδους πυρκαγιάς, που καταστρέφει όχι πλέον οικίες και καταστήματα, αλλά περιουσία πνευματική, ανεκτίμητη.
Είναι αυτοί λοιπόν που σου χτυπούν τη πόρτα σου και θέλουν να συνομιλήσουν μαζί σου, τι θα κάνεις, θα τους ανοίξεις; Αν τους ανοίξεις, πρέπει να γνωρίζεις καλά το δικό σου Ορθόδοξο πιστεύω,  αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις αυτό που έχεις (έστω και το λίγο), τη πνευματική και ανεκτίμητη περιουσία που είναι η Ορθόδοξη πίστη μας. Στο χέρι σου είναι Χριστιανέ μου να κρατήσεις  τη πίστη μας ή να την προδώσεις.
Και κλείνοντας το άρθρο μας, θα σου λέγαμε, ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! Από αυτούς που σου χτυπούν τη πόρτα σου!
Είθε ο Πολυεύσπλαχνος  Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας οδηγήσει εις οδόν αληθείας και σωτηρίας, Αμήν!
Αντιαιρετικός

πηγή:  http://aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας