Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Βίντεο, φωτογραφίες, ρεπορτάζ από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αλβανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης


"Ιδού δη τι καλόν η τί τερπνόν, αλλ΄ ή το κατοικείν αδελφούς επί το αυτό"


Έτσι νιώσαμε χθες, Παρασκευή 11/9/2015, όταν βρεθήκαμε μαζί με ευαισθητοποιημένους Έλληνες ορθοδόξους αδερφούς μας στο ίδιο μέρος, για να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην Αλβανική τρομοκρατία. Για να διαμαρτυρηθούμε για το γκρέμισμα του ναού στους Δρυμάδες Χιμάρας (δείτε εδώ). Για τον άγριο ξυλοδαρμό (την περασμένη Δευτέρα) του γέροντα ιερέα των Αγίων Σαράντα π.Χρήστου (διαβάστε εδώ). Για όσα έγιναν στην ορθόδοξη εκκλησία της Πρεμετής στις 16 Αυγούστου 2013. Για την δολοφονία του αδερφού μας Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα επειδή μιλούσε Ελληνικά.



Χαιρόμαστε που υπάρχουν ακόμη απροσκύνητοι Έλληνες, που δεν αποδέχονται μοιρολατρικά όσα συμβαίνουν. Που όταν μαθαίνουν ότι θα γίνει συγκέντρωση στην Αθήνα, παίρνουν χωρίς δεύτερη σκέψη την πρωτοβουλία να διοργανώσουν συγκέντρωση και στην Θεσσαλονίκη. Που τολμούν να ξαναβγούν στο "πεζοδρόμιο", να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν. Όπως συνέβαινε 20-30 χρόνια πριν, τότε που ο αγωνιστής μητροπολίτης Σεβαστιανός όργωνε πόλεις και χωριά -όταν του επέτρεπε να πάει η τοπική εκκλησιαστική διοίκηση- για να ενημερώσει αλλά και ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ για το δράμα των βορειοηπειρωτών.

Τα χρόνια περνάνε, οι ηθικές αξίες καταρρέουν αλλά ο Θεός δεν εγκαταλείπει το ποίμνιο. Πάντα θα δίνει άξιους ποιμένες. Πολύ χαρά έδωσε σε όλους όσους παραβρεθήκαμε ο χαιρετισμός που λάβαμε από τον διάδοχο του Σεβαστιανού, τον αγωνιστή μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα.

Ο χαιρετισμός έκλεινε με τα λόγια:
"Γι' αὐτό, λίαν μοι ἀγαπητοί, χαίρω καὶ συγχαίρω γιὰ τὴν πρωτοβουλία σας νὰ διαδηλώσετε μπροστά στὸ ἀλβανικὸ Προξενεῖο τῆς Θεσσαλονίκης. 
Κινητοποιεῖστε καὶ Ἑλλαδῖτες καί, πρὸ παντός, Βορειοηπειρῶτες. Ὁ Χριστὸς καὶ ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος θὰ σᾶς εὐλογοῦν. 
Καὶ ἡ μακαρία ψυχὴ τοῦ ἀδάμαστου Ἱεράρχου κυροῦ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ θὰ εὐφραίνεται ἀπὸ τὸν Οὐρανό, γιατὶ οἱ ἀγῶνες του συνεχίζονται ἀπὸ τὶς νεώτερες γενιές.
Λοιπόν, ψηλὰ οἱ καρδιές. Καὶ οἱ σημαῖες ψηλά. Οἱ φτωχὲς προσευχές μου σᾶς συνοδεύουν. "



Μαθητές Λυκείου, που έμαθαν για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσω facebook, ήρθαν και σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία! Παραδίπλα, δύο μητέρες με τα παιδιά τους στο καρότσι. Αισιοδοξία μας έδωσε και το ότι νέος, ήρθε από χωριό του, από το Πήλιο -με λεωφορείου του ΚΤΕΛ- αυθημερόν και μόνον για την εκδήλωση αυτή!  Όπως και η παρουσία εκπροσώπου της Πατριωτικής Κίνησης Λάρισας που ήρθε από άλλη πόλη. Συμμετείχαν ακόμη μέλη της ΣΦΕΒΑ και οι "Δεσμοί Ελλήνων".







Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων όταν η Ελληνική Αστυνομία (με άνωθεν εντολές) απαίτησε να μην θυροκολληθεί το ψήφισμα έξω από το Αλβανικό Προξενείο αλλά στην είσοδο της Alpha Bank! Φαίνεται κάποιοι επιμένουν να δημιουργούν "γκρίζες ζώνες". Μετά τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων για αρκετή ώρα, οι οποίες γινόταν όλο και πιο έντονες, τελικά επέτρεψαν σε 2 άτομα να θυροκολλήσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στην πινακίδα του Αλβανικού Προξενείου (εντός του μεγάρου Alpha Odeon).
 
πηγή:  http://opaidagogos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας