Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Δήλωση απαλλαγής από το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης

 Δήλωση απαλλαγής για το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς τους γονείς σχετικά με την δήλωση απαλλαγής από την δεξιότητα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα σχολεία-νηπιαγωγεία.

Το σχολείο είναι υποχρεωμένο να παραλάβει και να πρωτοκολλήσει τη δήλωση απαλλαγής των παιδιών σας από την δεξιότητα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης.

Αν δεν την δεχτεί, μπορείτε να τη στείλετε με e-mail στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας συγχρόνως να σας αποσταλεί ο αριθμός πρωτοκόλλου. Θα διευκρινίσετε στο e-mail σας, ότι σε περίπτωση μη αποστολής του αριθμού πρωτοκόλλου θα προβείτε σε καταγγελία στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας, για "μη συμμόρφωση με το κώδικα διοικητικής διαδικασίας".

Αν δεν λάβετε οποιαδήποτε απάντηση, μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά, ώστε να διωχθεί ο συγκεκριμένος διευθυντής για "κάθε παράνομη πράξη ή παράλειψη που προκύπτει".

Οι αντιδράσεις των γονέων είναι γενικευμένες και όλο πληθαίνουν πανελλαδικά. Πιστεύουμε πως τελικά η πολιτεία θα αναγκαστεί να ανασκευάσει τις θέσεις της πάνω στο θέμα αυτό, τουλάχιστον ως προς την υποχρεωτικότητα.

Ας σημειωθεί, πως ο διευθυντής ή και οι εκπαιδευτικοί, με δική τους πρωτοβουλία, θα μπορούσαν - διότι έχουν το δικαίωμα - να αλλάξουν το θέμα της δεξιότητας που διδάσκουν, εφόσον υπάρχουν αντιδράσεις για το συγκεκριμένο αντικείμενο, και να μην διδάξουν την επίμαχη αλλά άλλη δεξιότητα.

Αυτό γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις όπου υπάρχουν αντιδράσεις.


Δήλωση απαλλαγής για το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης

(Η δήλωση απαλλαγής ΕΔΩ σε εκτυπώσιμη μορφή)
 

πηγή: mumdadandkids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας