Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Αποτυχία δημοφιλούς συστήματος πληρωμών εκθέτει αδυναμίες της κοινωνίας χωρίς μετρητά

Μετάφραση για την ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια κατάσταση είναι ο λόγος για τον οποίο μια κοινωνία χωρίς μετρητά που βασίζεται σε ψηφιακό νόμισμα είναι καταδικασμένη να γίνει μια τεράστια αποτυχία. Τα μετρητά είναι ο ‘βασιλιάς’».

Σημείωμα από τον συνιδρυτή των LifeSiteNews Steve Jalsevac: Αυτό το άρθρο καταδεικνύει την ύψιστη σημασία που έχει το να γίνει μια δυνατή προσπάθεια από μέρους των πολιτών να στραφούν προς τη χρήση μετρητών για όσο γίνεται πιο πολλές αγορές τους αντί πιστωτικών καρτών ή οποιωνδήποτε άλλων μεθόδων που απαριθμώνται στο παρόν άρθρο. Αυτοί που προειδοποιούν για τους κινδύνους της έλευσης του συστήματος Ψηφιακών Νομισμάτων Κεντρικών Τραπεζών έχουν τονίσει με έμφαση ότι εάν πολλοί πολίτες επιστρέψουν στη χρήση μετρητών, θα γίνει πολύ πιο δύσκολο για τους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης να μας εξαναγκάσουν να εγκλωβιστούμε ως σκλάβοι μέσα στο ψηφιακό τους σύστημα κοινωνικής πίστωσης. Έχει γίνει πλέον επείγον να κάνουμε αυτό για να προστατέψουμε τις ελευθερίες μας. 

(World News Daily) — Φαίνεται να έχουν περάσει μάλλον ανεπιστρεπτί οι μέρες που οι άνθρωποι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν συστηματικά ένα τσεκ για να πληρώσουν για το δάνειό τους, τους λογαριασμούς, καθώς και διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ψώνια σούπερ μάρκετ, παπούτσια και σέρβις αυτοκινήτου.

Παρομοίως φαίνεται να είναι πλέον σπάνιο, μια παρέα φίλων να συνεισφέρουν όλοι από 20$ αφότου έχουν δειπνήσει μαζί σε ένα εστιατόριο.

Τόσο πολλές από αυτού του είδους τις συναλλαγές έχουν γίνει τώρα ηλεκτρονικές.

Όμως αυτά τα συστήματα δεν είναι απαλλαγμένα από σφάλματα, και όταν δε λειτουργούν, δημιουργούνται προβλήματα.

Μια νέα μελέτη στο (αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό) Federalist υπογράμμισε το πρόβλημα που προέκυψε για μικροεπιχειρήσεις αυτή την εβδομάδα όταν το σύστημα πληρωμών, ονόματι Square, κατέρρευσε.  

Εκατομμύρια επιχειρήσεων έπρεπε να παύσουν να συναλλάσσονται με τους πελάτες τους, εκτός εάν οι τελευταίοι είχαν μετρητά.

«Περίπου 64 εκατομμύρια μικροεπιχειρήσεις χρησιμοποιούν το Square για να εξυπηρετήσουν τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, για να παίρνουν αναφορές πωλήσεων, για να ελέγχουν τα ποσοστά κέρδους και για να διαχειρίζονται τα αποθέματά τους. Παρ’ όλα αυτά, μια διακοπή λειτουργίας του Square που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Πέμπτης (7 Σεπτεμβρίου) άφησε αυτούς τους χρήστες του συστήματος χωρίς ουσιαστικά τη δυνατότητα να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, εκτός εάν οι πελάτες τους πλήρωναν με μετρητά».

Η εταιρεία μετά από ώρες, κατά το κλείσιμο της ημέρας για τις επιχειρήσεις, πράγματι παραδέχτηκε ότι «αντιμετώπιζε προβλήματα με πολλές υπηρεσίες του Square».

Για την ακρίβεια, εξήγησε: «Κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι για τις επιχειρήσεις σας να είναι οι υπηρεσίες μας σε πλήρη λειτουργία και εργαζόμαστε εντατικά προς μια επιδιόρθωση».

Καμία εξήγηση δε δόθηκε για το λόγο κατάρρευσης του συστήματος.

lifesitenews

 

πηγή:  enromiosini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας