Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ: Ο αγώνας για την εξαφάνιση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας έχει φθάσει στα άκρα

Ο ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τους ορθοδόξους χριστιανούς της Ουκρανίας, οι οποίοι υφίστανται απηνείς διώξεις, που τους στερούν τη δυνατότητα να εκκλησιάζονται πλησίον των ιερών τους κειμηλίων και στους οικείους τους ναούς.

Σε απαντητική επιστολή στον μητροπολίτη Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκά επεσήμανε: «Έλαβα την αδελφική επιστολή Σας, η οποία μας προκάλεσε βαθύτατο πόνο ψυχής. Εμείς, αγαπητέ Δέσποτα, γνωρίζαμε για τα τεράστια προβλήματα στη ζωή της αδελφικής κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά

ουδόλως σκεπτόμασταν ότι ο αγώνας για την εξαφάνιση της Αγίας Εκκλησίας σας έχει φθάσει σε τέτοια άκρα».

Η επιστολή του μητροπολίτη Λουκά αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εκκλησιαστικής επαρχίας Λόβετς και από σειρά δημοφιλών κοινωνικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ, καθώς και από μια κεντρική εφημερίδα της Βουλγαρίας. Αυτές οι δημοσιεύσεις προκάλεσαν μεγάλο αριθμό σχολίων αναγνωστών, οι οποίοι εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι παρόμοια είναι δυνατό να συμβαίνουν στην Ουκρανία και εξέφρασαν τη μέγιστη συμπάθεια και υποστήριξη προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πνευματικό αλάτι της Πατρίδας σας, όπου κατοικεί πλήρως η χάρη του Αγίου Πνεύματος, η Εκκλησία σας νυχθημερόν δέεται του Θεού υπέρ ειρήνης, ευσταθείας και από Θεού ευλογίας στην πατρίδα σας την Ουκρανία και υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου. Επομένως, κάθε πόλεμος κατά της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι πόλεμος κατά του Αρχιποίμενα και Σωτήρα Κυρίου Ιησού Χριστού», τόνισε ο μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ, απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκά.

Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαβάστε επίσης:

-Έκκληση από τους Μοναχούς της Λαύρας του Κιέβου στα Ελληνικά …

-Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας απαγόρευσε την προσευχή στα σπήλαια της Λαύρας

-Απαγορεύθηκε στους Μοναχούς της Λαύρας του Κιέβου η πρόσβαση στα σκηνώματα των Αγίων και στους Ναούς

-Ουκρανία - Οι πιστοί του χωριού Γιουρκοβτσί: Μείναμε χωρίς εκκλησία, αλλά μείναμε πιστοί στον Θεό

-Κιέβου Ονούφριος: ''Περιμέναμε δύο ώρες με την ελπίδα να μας δεχθεί ο Πρόεδρος Ζελένσκι''

-Η Ουκρανική Εκκλησία απαντά στον Επιφάνιο για την Λαύρα

-Θρησκειολόγος: «Οι μοναχοί της Λαύρας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους σχισματικούς, το Φανάρι ή το σύνθημα “βαλίτσα, σταθμό, Ρωσία”».

-Μητροπολίτης Μπορίσπολ Αντώνιος: «Σήμερα στην Ουκρανία βλέπουμε την πολιτική των μπολσεβίκων»

-Παρέμβαση Πάπα Φραγκίσκου για την Λαύρα του Κιέβου

-Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος: ''Την Λαύρα του Κιέβου την έχτισε η Εκκλησία μας''

-Ουκρανία - Αρχιεπίσκοπος Ποιμήν σε πιστούς: ''Υπερασπιστείτε την Λαύρα του Κιέβου''

-ΑΙΣΧΟΣ. Τους πετάνε έξω από ολόκληρη την Λαύρα. Μέχρι το τέλος του Μαρτίου η κανονική Ουκρανική Εκκλησία θα πρέπει να έχει αποχωρήσει από ολόκληρη την Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου.

-Ουκρανία: Το Υπουργείο Πολιτισμού διακόπτει την συμφωνία με την Λαύρα του Κιέβου

-Αδελφότητα Λαύρας Σπηλαίων: ''Παραμένουμε πιστοί στον Κιέβου Ονούφριο''

-Οι Σχισματικοί του Επιφάνιου θα κάνουν Χριστούγεννα στην Άνω Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου μετά την εκδίωξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

-Στην τελευταία Θ. Λειτουργία στην Άνω Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου οι πιστοί της διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας ψάλλουν «Χριστός Ανέστη» τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς! (Βίντεο)

 

πηγή:  http://aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας