Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Μολδαβίας ἀντιτίθεται στήν νομιμοποίηση τῶν ὁμοφυλοφιλικῶν γάμων

Η προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επιβάλει τους γάμους ομοφυλοφίλων στα κράτη μέλη είναι στην πραγματικότητα επίθεση στις παραδοσιακές αξίες της Μολδαβίας, λέει ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μολδαβίας (Πατριαρχείο Μόσχας).

Σε μια απόφαση κατά της Ρωσίας στις 17 Ιανουαρίου, το Δικαστήριο είπε ότι οι χώρες έχουν την υποχρέωση να παρέχουν στους γάμους ομοφυλόφιλων την ίδια νομική προστασία με τους κανονικούς γάμους. Το Δικαστήριο είχε προηγουμένως συμπεράνει ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιτρέπει αλλά

δεν απαιτεί τον γάμο ομοφυλοφίλων. Τώρα, λέει το Δικαστήριο, η συναίνεση έχει αλλάξει, αναφέρει η Υπηρεσία Ειδήσεων του Δικαστηρίου .

Ωστόσο, όπως γράφει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισινάου και πάσης Μολδαβίας Βλαδίμηρος, αυτό δεν ισχύει για τη Μολδαβία, όπου το 98% του πληθυσμού προσδιορίζεται ως Ορθόδοξο.

Ο Σεβασμιώτατος Βλαδίμηρος εξέδωσε χθες ανακοίνωση , η οποία αναφέρει:

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αδελφές,

Βρισκόμαστε σε μια ανησυχητική κατάσταση για τον Ορθόδοξο Χριστιανό λαό μας. Αναφερόμαστε στην προσπάθεια να μας επιβληθεί μια απόφαση που είναι εξωφρενική για την Ορθόδοξη συνείδησή μας, δηλαδή αυτή της ΕΣΔΑ από τις 17 Ιανουαρίου, η οποία απαιτεί από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα υπογράφοντα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση να αναγνωρίσουν και να προστατεύσουν ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια βάσει νόμου. Για τη Δημοκρατία της Μολδαβίας αυτό σημαίνει την υποχρεωτική από το νόμο αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εκπρόσωποι της μικρής ομοφυλοφιλικής μειονότητας στη χώρα μας εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία για να απειλήσουν να προσφύγουν στα δικαστήρια εάν οι εθνικές αρχές δεν εγγράψουν τα ζευγάρια τους με νόμιμα έγγραφα. Δεν απευθυνόμαστε στα μέλη αυτής της μειονότητας, της οποίας την ιδιωτική ζωή σεβόμαστε, εκφράζοντας την αδιαφορία μας για αυτήν, αλλά στις αρχές της χώρας μας: Μην ξεχνάτε ότι η πλειοψηφία, όχι η μειοψηφία, ήταν αυτή που σας ψήφισε. να ηγηθείτε της χώρας, και αυτή η πλειονότητα των πολιτών, ακόμα κι αν δεν έχει σπουδάσει στα δυτικά πανεπιστήμια, ξέρει ακόμα, δόξα τω Θεώ, πώς να διαχωρίσει «την ήρα από το σιτάρι».

Η απόφαση του ΕΣΔΑ ορίζει ότι «τα υπογράφοντα κράτη την Ευρωπαϊκή Σύμβαση έχουν θετική υποχρέωση να διασφαλίζουν, χωρίς διακρίσεις, τη νομική αναγνώριση των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών, ανεξάρτητα από τη γνώμη ενός τμήματος της κοινωνίας». Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πολίτες δεν αντιπροσωπεύουν ένα τμήμα της κοινωνίας, αλλά μια συντριπτική πλειοψηφία. Έτσι, την πιο δειλή απόπειρα νόμιμης εγγραφής ενός γκέι ζευγαριού στη χώρα μας θα ακολουθήσει ανάλογη αντίδραση, γιατί τέτοιες αποφάσεις έρχονται σε αντίθεση με την κατεξοχήν ορθόδοξη και ιστορική συνείδηση ​​του λαού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας προτρέπει τους πιστούς να λάβουν θέση, προφανώς αυστηρά εντός των ορίων που επιτρέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, ώστε να μην υπάρξει τέτοια νομιμοποίηση και προώθηση της αμαρτίας.

Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα ο καθένας από εμάς, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετών της χώρας, να αναρωτηθεί και να απαντήσει με ειλικρίνεια: Με ποιανού πλευρά είμαστε; Αυτό ενός λαού που επί αιώνες πάλεψε και κέρδισε το δικαίωμα ύπαρξης με το σημείο του Τιμίου Σταυρού ή στο πλευρό όσων θέλουν να μας φέρουν στην Ευρώπη νομοθετώντας αμαρτίες που βοούν έως τόν ουρανό;

Αγαπητοί κυβερνώντες, δεν είστε αιώνιοι στον θρόνο της εξουσίας και εξαρτάται από τη βασιλεία σας πώς θα μείνετε στην ιστορία: ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια, που σέβονται την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και την πίστη των ανθρώπων που σας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους, ή ως προδότες που προωθούν «αξίες» ξένες σε αυτό το έθνος, για χάρη των φευγαλέων οφελών και της ευγνωμοσύνης.

​Για να μην αφήνουμε περιθώρια ερμηνειών, επαναλαμβάνουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Μολδαβία δεν αντιτάχθηκε και δεν αντιτίθεται στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας μας, αλλά επιθυμεί αυτή η ολοκλήρωση να γίνει σε συμμόρφωση με τις αληθινές χριστιανικές και ιστορικές αξίες της Ευρώπης —Μια Ευρώπη στην οποία το Ευαγγέλιο του Χριστού τοποθετείται ξανά στην κεφαλή του τραπεζιού και οι άνθρωποι γνωρίζουν την προέλευσή τους ως εικόνα και ομοίωση του Θεού.

Είθε η αλήθεια να κυριαρχήσει στο μυαλό του καθενός μας. Προσευχόμαστε στον Κύριο να μας δώσει σε όλους σοφία και συμφιλίωση.

† Βλαδίμηρος

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΣΙΝΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ

Η Εκκλησία στη Μολδαβία έχει καταδικάσει πολλές φορές την προπαγάνδα των ΛΟΑΤΚΙ. Πιο πρόσφατα, τόσο η Μολδαβική Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας όσο και η Μητρόπολη της Βεσσαραβίας της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καταδίκασαν μια εκστρατεία ΛΟΑΤΚΙ που αναπτύσσεται στα σχολεία της χώρας.

orthochristian.com

 

πηγή:  orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας