Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Όταν η ΕΥΠ παρακολουθούσε στενά τις συγκεντρώσεις των υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

Σχόλιο Κωνσταντίνου Πουλά, Αναπλ. Καθηγητή Βιοχημείας: «Στιγμιότυπα από αναφορές παρακολούθησης, μεταξύ άλλων και σε συγκεντρώσεις…»
 
Εν μέσω κορωνοϊού η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εργαλειοποιήθηκε για να συγκεντρώσει πληροφορίες και να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα διαφόρων πολιτών και δη υγειονομικών που αγωνίζονται κατά της επιβολής του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού! Αναζητούνται το «ιδεολογικό» πρόσημο και τα προσωπικά δεδομένα.

Ειδικότερα, από τον Ιούλιο του 2020 και με τις πρώτες συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα κατά των δυστοπικών περιοριστικών μέτρων ζητήθηκε από τη διοίκηση της ΕΥΠ να καταγράφονται όλες οι συγκεντρώσεις, οι πρωταγωνιστές τους και το «ιδεολογικό τους υπόβαθρο». Ετσι, σε κάθε συγκέντρωση ανά την επικράτεια βρέθηκαν υπάλληλοι της υπηρεσίας προκειμένου να ενημερώνεται το Μαξίμου σε καθημερινή βάση.

Οι ενημερώσεις της ΕΥΠ περιλάμβαναν ονοματεπώνυμα, κινητά τηλέφωνα (για να μπουν υπό παρακολούθηση) και κοινωνικές δραστηριότητες των «υποκινητών». Διαβάζουμε, για παράδειγμα, σε σχετικό σήμα που στάλθηκε τον περασμένο Ιούλιο:

«Σας γνωρίζουμε ότι το προσεχές διάστημα θα δημιουργηθούν συγκεντρώσεις-πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στα ληφθέντα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του covid 19 και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε διάφορες πόλεις ανά την επικράτεια. Επί των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση διαβίβαση στην κεντρική υπηρεσία οποιασδήποτε πληροφορίας κατέχετε ή καταστεί δυνατόν να συλλέξετε στη Ζ.Ε. (σ.σ. ζώνη ευθύνης) σας, σχετικά με τους συμμετέχοντες (ομάδες-άτομα) στις εν λόγω συγκεντρώσεις (συμπεριλαμβανομένων προσωπικών πληροφοριών όπως τηλέφωνα, λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιότητα, δράση, το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, καθώς και τους υποκινητές». Να σημειωθεί ότι όποτε ήταν προγραμματισμένη αντίστοιχη πορεία διαμαρτυρίας, υπήρχε ανάλογη κινητοποίηση της ΕΥΠ, μια και υπάρχουν κι έτερα σήματα που το επιβεβαιώνουν.

Σε άλλο σήμα που στάλθηκε από τα κεντρικά της ΕΥΠ στα παραρτήματα της υπηρεσίας ανά την επικράτεια σημειώνονται τα εξής: «Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο έχει ανακοινωθεί κάλεσμα για συγκεντρώσεις ανά την επικράτεια την ερχόμενη Κυριακή με θέμα “κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας – κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”. Επί του παρόντος αναφέρονται ως σημεία συγκέντρωσης στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) και στη Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος). Σχετική αφίσα έχει αναρτηθεί στο προφίλ που διατηρούν στο facebook οι “Ενωμένοι Μακεδόνες”. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας την άμεση διαβίβαση στην κεντρική υπηρεσία οποιωνδήποτε πληροφοριών καταστεί δυνατό να συλλέξετε για τυχόν συγκεντρώσεις στη Ζ.Ε. σας».

Διαβάζουμε για παράδειγμα σε ένα απαντητικό σήμα: «πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 20 ατόμων…» και ότι σ’ αυτήν αναπαρήχθησαν μαγνητοφωνημένες ομιλίες του γιατρού (αναφέρεται το όνομα γιατρού που πρωτοστατεί στις σχετικές συγκεντρώσεις). Πιο κάτω σημειώνεται πως «δεν ακούστηκαν συνθήματα ούτε υπήρχαν πανό… Η κινητοποίηση έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης». Στο ίδιο σήμα αναφέρονταν ονομαστικά συγκεκριμένοι πολίτες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση όπως και η ιδιότητά τους.

Αλλο σήμα καταγράφει μεταξύ άλλων το κεντρικό σύνθημα που ακουγόταν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, «κάτω η Χούντα του Μητσοτάκη» και ακολουθείται η ίδια παράθεση στοιχείων για τους διοργανωτές όπου και σημειώνεται ειδικώς «η παρουσία τριών κληρικών, μιας γιατρού και ατόμων κυρίως από το χώρο της ακροδεξιάς».

Σε έτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας όπου συμμετείχαν περισσότερα  – σύμφωνα με την εκτίμηση του κλιμακίου της ΕΥΠ –  από 500 άτομα, καταγράφεται η παρουσία «υγειονομικών (νοσηλευτές, γιατροί)» ενώ «αναγνωρίζονται και οπαδοί του Σώρρα, κυρίως αστυνομικοί, κληρικοί και καλόγεροι».

πηγή

 πηγή: enromiosini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας