Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

“ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” – Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται!

 Πρωτ. Στέφανος Στεφόπουλος

   Εδώ και εβδομάδες παρακολουθούμε στα ΜΜΕ τις εξελίξεις με το νέο “πολυδιαφημισμένο σίριαλ” που λογικά πρέπει να έχει τρελάνει τα “μηχανάκια της  AGB”,  δηλαδή την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Δεν προτίθεμαι να πάρω θέση υπέρ ή κατά πριν καταθέσει και ο φερόμενος ως παρανομήσας π. Αντώνιος Παπανικολάου, αφού αυτό επιτάσσει η λογική, η ηθική αλλά και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Έχω, όμως, να εκφράσω απορίες σχετικά με τους υποκειμενικούς και περίεργα επιθετικούς σχολιασμούς τρίτων, φανερά και αδικαιολόγητα εκνευρισμένων.

Αρχικά, λοιπόν, απορώ με την  τοποθέτηση 2 ανθρώπων της τηλεόρασης, του Ανδρέα Μικρούτσικου και του ψυχίατρου Δημητρίου Σούρα. Στην ιστοσελίδα sdna.gr (1/12/2022, 13:30) διαβάζουμε για ένα βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του ALPHA “Super Κατερίνα” στο οποίο φαίνεται μιά ζεστή υποδοχή που ετοίμασαν τα παιδιά της Κιβωτού στον εορτάζοντα π. Αντώνιο. Στο βίντεο παρουσιάζεται έκπληκτος ο π. Αντώνιος να διαβάζει μιά ευχή των παιδιών με αναφορά στον Μέγα Αντώνιο και να παρακολουθεί ένα τραγούδι των παιδιών – διασκευή του φημισμένου τραγουδιού του Ξυλούρη “Ήτανε μια φορά κι έναν καιρό”, με στίχους αφιερωμένους στον ιδρυτή της Κιβωτού και την πρεσβυτέρα του.

Δηλαδή, παρουσιάστηκε βίντεο με μιά έκπληξη των παιδιών που έλαβε χώρα πριν αρκετά χρόνια, με την οποία τα παιδιά της δομής εξέφρασαν την αγάπη και ευγνωμοσύνη τους προς τους ευεργέτες τους.

Ο κ. Α. Μικρούτσικος, όμως, αντέδρασε έντονα με τα εξής απαράδεκτα για νοήμωνα  δημοκράτη λόγια : “είναι ανεπίτρεπτο, είναι φασιστικός ο τρόπος που διαπαιδαγωγείς αυτά τα παιδιά. Είναι διακόρευση της παιδικής ψυχής και του μυαλού… Είναι θρησκευτική σέχτα…”!!!

Αλήθεια, κ. Μικρούτσικε, ποιά είναι η μη φασιστική ή κατ’ επίφασιν και κατά φαντασίαν “δημοκρατική” διαπαιδαγώγηση των παιδιών, σύμφωνα πάντα με τη δική σας κοσμοθεωρία και το αξιακό σας σύστημα; Και το τραβάτε κι άλλο το σχοινί αφού, προφανώς – ελέω τηλεθέασης – παραλληλίζετε, κατά το δημοσίευμα, την διαπαιδαγώγηση στην Κιβωτό με την διαπαιδαγώγηση της φασιστικής νεολαίας του Μεταξά!!!

Αμφιβάλλω αν εκφράζεστε δημοσίως κατ’ αυτόν τον τρόπο μετά λόγου γνώσεως. Συγχέετε, κατά την άποψή μου την διαπαιδαγώγηση, την κοσμική αγωγή, τον φασισμό, τη νεολαία του 40 του Μεταξά με τα παιδιά του 2022. Ένας ιδεολογικός αχταρμάς που πουλάει στα ΜΜΕ. Δε θα μπω στην ουσία του προβλήματος και της ιδεολογικής σύγχυσης που αποπνέουν οι συγκεκριμένες δηλώσεις, ούτε θα αναρωτηθώ σε ποιό βάθος γνωρίζει ο κ. Μικρούτσικος τον όρο “θρησκευτική σέχτα” αν και κατακλύζεται από παντοειδείς επικίνδυνες σέχτες που ατυχώς αγνοεί και βεβαίως αποτυγχάνει να περάσει το μήνυμα ότι μιά “σέχτα” οργανώθηκε στα “σπλάχνα” της Ορθόδοξης Εκκλησίας γιατί δόξα τω Θεώ η Ορθοδοξία ΔΕΝ είναι θρησκεία αλλά ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Ο δε ψυχίατρος Δημήτριος Σούρας επίσης αντέδρασε καλώντας εμμέσως πλην σαφώς την επέμβαση “εισαγγελέα με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων” καθώς όπως αναρωτήθηκε ρητορικά, “αν αυτό δε λέγεται χειραγώγηση παιδικής ψυχής, πώς λέγεται;”.

Στο χωριό μου κ. Σούρα, όταν επικρατεί μπέρδεμα που δεν ξεμπλέκει εύκολα λέμε :” άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες”!!!

Σε ποιό ακριβώς σημείο θα επέμβουν οι ειδικοί επιστήμονες και ο εισαγγελέας, ποτέ δε θα κατανοήσω και δε θα φταίω εγώ γι’ αυτό αλλά όλη αυτή η θολο-κουλτούρα που μας περιβάλλει.

Τι σας πείραξε αγαπητέ; Η ευφυής διασκευή του τραγουδιού; Τα κονφετί; Η ανθοδέσμη; Η ευχή με επίκληση των πρεσβειών του Μέγαλου Αντωνίου; Που υπάρχει “χειραγώγηση”; Πώς ορίζετε κ. Σούρα την χειραγώγηση; Σας πειράζει μήπως η ιδιότητα του υπευθύνου της δομής ή η αγάπη με την οποία περιβάλλουν παιδιά τον π. Αντώνιο;

Και είναι αυτό χειραγώγηση; Ξεχάσατε τι λέγατε περί χειραγώγησης; Να σας φρεσκάρω τη μνήμη; Στην ιστοσελίδα amea-care.gr, σχετικά με την παιδεραστία δηλώσατε ως επιστήμων πως “η ομοφυλοφιλία δεν συνδέεται με την παιδεραστία”.  Ίσως να έχετε δίκιο. Εσείς ξέρετε. Κι αν κάποτε συνδεθεί, τι θα κάνετε; Θέλετε να σας υποδείξω περίπτωση ανθρώπου που αμφισβητεί την τοποθέτησή σας; Ρίξτε μιά ματιά στο βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα και παρουσιάζει έναν δύστυχο “τικ τόκερ”, τον/την “Ζανέτ” που υποστηρίζει ότι σε ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων “πατεράδων”, υπάρχει το δικαίωμα αν θέλουν να φορέσουν προφ…στο παιδί τους και να το…. (ήμαρτον Θεέ μου!). Εδώ ποιός χειραγωγεί γιατρέ μου τις παιδικές ψυχές;

Εσείς ο ίδιος στην παραπάνω ιστοσελίδα διατείνεστε πως “ο παιδεραστής πλησιάζει το θύμα του…και το χειραγωγεί ώστε…”.

Στο ίδιο καζάνι εσείς βάζετε τη χειραγώγηση του εγκληματία όπως τον χαρακτηρίζετε με την διασκευή ενός τραγουδιού ή με την εκδήλωση αγάπης και ευγνωμοσύνης των παιδιών προς τον πατέρα τους όπως αποκαλούν τα παιδιά τον π. Αντώνιο;

Εσείς δεν συμβουλεύσατε τους γονείς να είναι “δίπλα στα παιδιά τους, να τους μιλούν και να τα νουθετούν”; Αυτό κάνουν και δεκάδες ειδικοί και εθελοντές στην Κιβωτό. Εσείς όμως τους χαρακτηρίζετε έμμεσα ως “χειραγωγείς”! Δεν θα έπρεπε να προλάβετε κάποιους σαν τον κύριο “Ζανέτ” που δημοσίως τοποθετείται (δεν μπορώ να σας δώσω τη διεύθυνση του συγκεκριμένου τικ τοκ βίντεο γιατί δεν επιθυμώ να το διαφημίσω και να σκανδαλίσω άθελά μου όσους δεν το ξέρουν. Ψάξτε όμως και στην ιστοσελίδα newsbomb.gr 28/11/2022 11:53) ως ομοφυλόφιλος υπέρ της παιδεραστίας και ακόμη χειρότερα υπέρ της ποινικά κολάσιμης κατάχρησης και κακοποίησης ανηλίκων με την ψευδή έως παράφρονα αντίληψη περί του παιδοβιασμού ως πράξης που συντελεί στην “ευτυχία” των παιδιών!!!

Αλήθεια, εσείς ως ειδικός, δε θα έπρεπε να καταγγείλετε το γεγονός σε εισαγγελέα ως επικίνδυνη μορφή ακραίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς;

Το δεύτερο ερώτημα που θέλω να θέσω έχει να κάνει με την εφαρμογή των νόμων με τρόπο άνισο, άδικο και “φασιστικό” όπως θα έλεγε ο κ. Μικρούτσικος. Και εξηγούμαι.

Στην περίπτωση της Κιβωτού, δεν αποδόθηκαν από νομικούς της χώρας δικαιώματα όπως το τεκμήριο της αθωότητας όπως φάνηκε να αποδίδεται σε άλλη προβληματική δομή. Και έσπευσαν πολλοί στα ΜΜΕ να κατασπαράξουν κάποιους ανθρώπους πριν κληθούν από τους εισαγγελείς να καταθέσουν και πριν καν απαγγελθούν κατηγορίες. Και μάλιστα με βαρύτατους προσβλητικούς της προσωπικότητας των εμπλεκομένων χαρακτηρισμούς (“διαστροφικοί”), χωρίς καμμία απολύτως αντίδραση της Δικαιοσύνης. Νέα ήθη στη Δικαιοσύνη;

Επιπλέον, ποιός γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους οι οποίοι με τη σειρά τους δημοσιοποίησαν την παραμικρή λεπτομέρεια των καταθέσεων των καταγγελόντων νεαρών; Αστυνομικοί; Εισαγγελείς; Ποιοί παρέβησαν ατιμωρητί το νόμο; Ή μήπως δεν υπάρχει νόμος που οριοθετεί και προστατεύει την όλη διαδικασία; Προς επίρρωσιν τούτου και προκαλώντας ποικίλα ερωτηματικά, διαβάζω στη σελίδα pronews.gr (5/12/2022 20:27)  σχετικά με την μυστικότητα στις ποινικές δίκες, από μιά επιστολή διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά της Ένωσης Εισαγγελέων : “Διαπορούμε, εάν η Ένωση Εισαγγελέων…έχει προβεί στην παραμικρή ενέργεια αφ’ ενός για την πάταξη των φαινομένων παραβίασης της μυστικότητας της προδικασίας, και αφ’ ετέρου για τον πειθαρχικό έλεγχο Εισαγγελέων, που τυχόν εκφεύγουν του δικονομικού και δεοντολογικού πλαισίου”!!!

Ώστε, πιθανόν να υπάρχει κι εδώ διαπιστωμένο πρόβλημα σε σχέση με την αντιμετώπιση των καταθέσεων κατά της Κιβωτού.

Ένα άλλο πρόβλημα υπήρξε η άνιση μεταχείριση στο θέμα της δημοσιοποίησης ευθύς εξ αρχής του ονόματος της δομής σε σύγκριση με άλλη δομή όπου σημειώθηκαν χειρότερα συμβάντα με θανάτους παιδιών με αναπηρία και δεν γνωρίζαμε επί εβδομάδες περί ποιάς επρόκειτο και ποιός ήταν ο Πρόεδρος αυτής αφού το όνομά της κρατήθηκε επί μακρόν μυστικό. Στο ίδιο μήκος κύματος και η απόφαση να εφαρμοστεί ο πρόσφατος νόμος περί αλλαγής του Δ.Σ. της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”, ενώ αντίθετα στην περίπτωση του “Αγ. Δημητρίου” Θεσσαλονίκης, ως τις μέρες μας δεν είχε εφαρμοστεί ο ίδιος νόμος και για σοβαρότερα αδικήματα όπως ο θάνατος 2 τροφίμων λόγω καταγγελόμενης κακοποίησης ή παραμέλησης. Για του λόγου το αληθές, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα parallaximag.gr (26/11/2022) για σωρεία παραβάσεων και καταγγελιών για ανάρμοστες συμπεριφορές και έλλειψη διοίκησης στη δομή “Αγ. Δημήτριος” για παιδιά ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη που οδήγησαν στο θάνατο 2 τροφίμων, εκ των οποίων ο ένας δεν δηλώθηκε καν ως όφειλαν. Και ενώ πραγματοποιούνταν έρευνα της Επιτροπής Αρχής Διαφάνειας έως και τον Νοέμβριο του 2022 και γνώριζε η αρμόδια υφυπουργός τις καταγγελίες, δεν περίμεναν το πόρισμα και ανανέωσαν τη θητεία του Δ.Σ. για 3 ακόμη έτη στις 18/11/2022. Απόφαση που ανεκλήθη και ζητήθηκαν τελικά οι παραιτήσεις όλων των μελών του ΔΣ μετά την έκδοση του πορίσματος!

Στην Κιβωτό γιατί τόσο διαφορετική η αντιμετώπιση  κύριοι;

Μήπως τελικά όλο το σκηνικό αυτό με την Κιβωτό έχει και πολιτικό “άρωμα”; Λέω…μήπως!

 

πηγή:  entaksis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας