Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Έρευνα Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα τρανς άτομα

erevna iatrikoy syllogou athinon gia ta trans atoma

Σχόλιο Τ.Ι.: Έρευνα για να αντληθούν στοιχεία για την εξοικείωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αναφορικά με την ποικιλομορφία της ταυτότητας και έκφρασης φύλου προωθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Δηλαδή ο  Ιατρικός σύλλογος Αθηνών ζητά από τους γιατρούς- μέλη  του να καταθέσουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα, για την

δημιουργία προγραμμάτων φροντίδας ειδικά για τα τρανς άτομα.

Η ιατρική ουδέποτε αρνήθηκε τη βοήθεια σε κάθε άνθρωπο και  χωρίς εξαιρέσεις.  Ο γιατρός διακονεί χωρίς να κρίνει, με αγάπη και ισοτιμία. Η διερευνητική εισαγωγή όμως του συγκεκριμένου ζητήματος,  δεν γίνεται για να διακονηθούν οι συνάνθρωποί μας στην αρρώστια τους. Αυτό έχει διδαχθεί και το κάνει ούτως ή άλλος κάθε γιατρός. Αποτελεί δυστυχώς μια ακόμη προσπάθεια κανονικοποίησης σεξουαλικών επιλογών και συμπεριφορών από ένα ισχυρό επιστημονικό σώμα, την Ιατρική κοινότητα.  Μία ακόμη προσπάθεια να δοθεί κύρος και φυσική υπόσταση στη κατασκευασμένη και καταστροφική ιδεολογία των φύλων που αγωνίζεται να αποδείξει πως η πραγματικότητα βρίσκεται στα αντιφατικά αισθήματα και τις σκέψεις και όχι στη βιολογία και στα αντικειμενικά ευρήματα.

Είναι λυπηρό πως το Ιατρικό σώμα που ανέκαθεν στήριζε το έργο του στα ελεγχόμενα δεδομένα,  τώρα παρασύρεται, απαρνιέται την δική του επιστημονική υπόσταση και κινείται για να εξυπηρετήσει αμφισβητούμενες και ζημιογόνες ιδέες.

_______________________


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Σεβαστουπόλεως 113, ΤΚ 11526
Αθήνα - τηλ 210-3839770,
fax 210-3839753
Email:  isathens2@isathens.gr

www.isathens.gr


Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή έρευνα του διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου  Transcare «Improving access to healthcare for transgender individuals», ενός διετούς προγράμματος συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια (2014 – 2020),  με κεντρικό στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την ασφαλή και χωρίς διακρίσεις παροχή υπηρεσιών υγείας στα τρανς άτομα.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το  ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών», Ιατρική Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (  ΕΚΠΑ). Η κοινοπραξία του προγράμματος αποτελείται από το  Πανεπιστήμιο Κρήτης – Κλινική Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, τη  Colour Youth– Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, τη  Θετική Φωνή – Red Umbrella Athens, το  Orlando LGBT+, τον  Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την  Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής – HelMSIC, το  ΙΕΚ ΑΚΜΗκαι τη  ReadLabResearch Innovation & Development Lab.

Στόχος του παρόντος διαδικτυακού ερωτηματολογίου είναι να αντληθούν στοιχεία για την εξοικείωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αναφορικά με την ποικιλομορφία της ταυτότητας και της έκφρασης φύλου. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές-ριες, κ.α), επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς-ες λειτουργους, κ.α.), και διοικητικούς-ες υπαλλήλους σε υπηρεσίες υγείας/ψυχικής υγείας.

Η αφιέρωση λίγου από τον χρόνο σας, για τη συμπλήρωση του παρόντος ερωτηματολογίου, θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική.

Για να συμμετέχετε στη διαδικτυακή έρευνα ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/ 8TEmHmjm1ZY4TC1R8

 

Η ομάδα του  Transcare σας ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή σας!

 

πηγή:  tideon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας