Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου: Ακυρώστε το El Diablo. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις

 

Ανοικτή επιστολή, υπόμνημα διαμαρτυρίας της Ορθόδοξης Νεολαίας Κύπρου  προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου,  για την  εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision τον Μάϊο 2021 με το τραγούδι «el diablo» «ο διάβολος»

Ημ. 5.3.2021

Προς Δ.Σ. Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου

Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Ανδρέα Φράγκο

Γενικό  Διευθυντή κ. Γρηγόρη Μαλιώτη

κύριοι και κυρίες

Με αίσθημα οργής και θλίψης πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο, το νόημα και τους συμβολισμούς του φετινού τραγουδιού που δήθεν θέλει να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο πιο πάνω διαγωνισμό.

Προς αποφυγήν οιωνδήποτε παρερμηνειών, θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, παλαιότερα, αποτελούσε έναν ωραίο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ανάδειξης της μουσικής κουλτούρας και ταυτότητας του κάθε συμμετέχοντος κράτους, όμως τελευταίως έχει καταντήσει ένα νεοταξικό πανηγυράκι όπου θριαμβεύει η υποκουλτούρα και η κατάπτωση (ηθική και πνευματική) και όλα θυσιάζονται αλύπητα στο βωμό του κέρδους.

Στο πλαίσιο αυτό του υποβαθμισμένου πλέον κύρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού γίνονταν στο παρελθόν ανεκτές οι τελευταίες συμμετοχές της Κύπρου, οι οποίες μιλούσαν γενικά για τον έρωτα και τα επιφανειακά αισθήματα. Τίποτε ιδιαίτερο δεν είχαν να επιδείξουν αλλά από την άλλη για να είμαστε δίκαιοι δεν προκαλούσαν τα εθνικοθρησκευτικά αισθήματα του λαού μας.

Με την παρούσα επιστολή, και εκ μέρους δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, σας καλούμε όπως ακυρώσετε την συμμετοχή της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό ή ει δυνατόν βρείτε κάποιον αντικαταστάτη, ή δώστε κάποιο άλλο τραγούδι στην κυρία Τσαγκρινού. Το συγκεκριμένο τραγούδι «el diablo» αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας ο οποίος ευφορείται από Ελληνορθόδοξες αξίες και αρχές χιλιάδες χρόνια τώρα.  Μέσα σε ένα κλίμα παγκόσμιας τρομοκρατίας με αφορμή έναν ιό με θνητότητα 0,002 τοις εκατό, με καταπιεσμένους και ανέργους εκατομμύρια πολιτών στην Ε.Ε, με αντισυνταγματικά διατάγματα και ισχυρή καταστολή, το να εκπροσωπεί την Κύπρο, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες, ένα τραγούδι που υμνεί και ωραιοποιεί την «υποταγή στον κακό δυνάστη» και περιέχει σκοτεινούς και υποσυνείδητους σατανιστικούς συμβολισμούς, είναι το λιγότερο προκλητικό και υποτίμηση της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών.

Μέσα στο  έτος όπου γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπου και πάλι η Κύπρος ήταν βροντερά παρούσα, όπου οι αγωνιστές κλεφταρματωλοί μάχονταν «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», είναι μεγάλη ντροπή εσείς να προκρίνετε και να υποστηρίζετε ένα τραγούδι ύποπτο, περίεργο και σκοτεινό για να εκπροσωπήσει την Κύπρο.

Με το παρόν Υπόμνημα εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της πλειοψηφίας των Κυπρίων και καλούμε να πράξετε τα δέοντα. Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν μας εκπροσωπεί, δεν μας εκφράζει και περαιτέρω αποτελεί ευθεία πρόκληση των θεοφιλών και χριστιανικών αισθημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Υπενθυμίζουμε αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας  «Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών».

Ιερά Μητρόπολη Μόρφου


πηγή: http://aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας