Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Κάλεσμα επιφυλακής προς τον Πατρινό ευσεβή λαό ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέα

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί. Τις προηγούμενες ημέρες δώσαμε μία μάχη για την πίστη μας με θετικό αποτέλεσμα. Όμως η κατάσταση παραμένει δυστυχώς σοβαρή και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ανησυχητικές.
Πλην της Πάτρας και της Αίγινας, οι Ουκρανοί σχισματικοί άλωσαν κυριολεκτικά την πατρίδα μας προβαίνοντας σε συλλείτουργα και συμπροσευχές με εγχώριους κληρικούς και επισκόπους.
Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, μετά την αναγνώριση
της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας (του κ. Επιφανίου) επισκέφθηκε την μητρόπολη Λεμεσού (Κύπρου) με προγραμματισμένο σκοπό να λειτουργήσει.
Ενώ λοιπόν σε σχετική παράκληση, τους είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα προβεί σε μνημόνευση του Ουκρανού «επισκόπου» Επιφανίου, την ώρα της Θείας Λειτουργίας μνημόνευσε τελικά τον σχισματικό Επιφάνιο, προκαλώντας σάλο και φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τους Κύπριους επισκόπους και ειδικότερα τον επίσκοπο Λεμεσού κ. Αθανάσιο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα παρόντες στο μυστήριο.
Σημειωτέον ότι η Εκκλησία της Κύπρου δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα την σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας ως την επίσημη Εκκλησία της χώρας αλλά συντάσσεται με την νόμιμη Εκκλησία του κ. Ονούφριου.
Στα καθ’ υμάς, όπως με πληροφόρησε κάποιος αδελφός, σε γεύμα που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες σε κάποιο μέρος της μητρόπολης Πατρών, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, παρουσία λαϊκών και κληρικών τους κάλεσε να υποστηρίξουν τον Πατριάρχη Κων/λεως κ. Βαρθολομαίο.
Αυτόν, που μόνη του έγνοια είναι το να εφευρίσκει νέους τρόπους βλασφημίας του Χριστού και της Παναγίας μας.
Αυτόν που πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε το Παπικό Μοναστήρι στο Ροσφόρ (Rochefort) Γαλλίας, συνοδεία αγιορειτών πατέρων και άλλων ορθοδόξων ιερωμένων και καταπατώντας κάθε σχετικό Ιερό Κανόνα, συμπροσευχήθηκε με τους εκεί παπικούς, στον παπικό Εσπερινό, εντός του παπικού ναού, καθήμενος εντός του «ιερού» βήματος ! [1]
Με όλα αυτά να βαραίνουν τις καρδιές μας ερχόμαστε νοερά στην επικείμενη Θεία Λειτουργία στον Νέο Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα ανήμερα της εορτής του.
Εκεί που θα βρίσκεται πλήθος πιστών, μεγάλο μέρος των τοπικών αρχών και μέρος της εθνικής πολιτικής εξουσίας, σοβαρός αριθμός προσκεκλημένων Ιεραρχών, τηλεοπτικοί σταθμοί (ΛΥΧΝΟΣ, ΕΡΤ) και δημοσιογράφοι.
Και σας ερωτώ: Αποκλείεται κάποιος από τους κείμενους Ιεράρχες, εν αγνοία ή με ανοχή ή με άδεια του οικείου μητροπολίτη να αδράξει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και να μνημονεύσει τον σχισματικό Επιφάνιο;
Προσωπικά απαντώ όχι. Άρα εμείς τι κάνουμε αν αυτό συμβεί;
Γινόμαστε συνένοχοι σε αυτή την βεβήλωση της Θείας Λειτουργίας ή αντιδρούμε σαν σωστοί χριστιανοί πιστοί στους Ιερούς Κανόνες μας;
Θα σας πω τι θα κάνω προσωπικά.
Θεού θέλοντος, θα βρίσκομαι εντός του Ιερού Ναού κατά την Θεία Λειτουργία, όπως άλλωστε είμαι κάθε χρόνο.
Εκεί θα προσευχηθώ στον πανάγαθο Θεό, σε περίπτωση που –ο μη γένοιτο- θα ακουστεί εντός της Θείας Λειτουργίας το βδελυρό όνομα του Επιφανίου, να μου δώσει ο Θεός τη δύναμη να φωνάξω δυνατά το «ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!», το «ΑΙΣΧΟΣ!», το «ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!», το «ΑΝΑΞΙΟΙ!».
Αδελφέ μου. Εσύ που διαβάζεις αυτό το κάλεσμα και υπάρχει κάποιο ίχνος Χριστού στην καρδιά σου.
Πλέον γνωρίζεις.
Πλέον έχεις προειδοποιηθεί.
Πλέον είσαι συνυπεύθυνος για ότι καλό ή κακό συμβεί.
Έλα στη γιορτή του Αγίου μας, στάσου προσευχητικά στην θέση σου και αν χρειαστεί κάνε την σωστή επιλογή.
Την επιλογή της καλής μαρτυρίας και όχι της δειλίας.
Τρέξε να πάρεις το μισθό του Παραδείσου που σου προσφέρουν απλόχερα οι εχθροί του Χριστού.
Απόδειξέ τους σαν γνήσιος Έλληνας και ορθόδοξος χριστιανός ότι τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται.
Και μέχρι τότε προσευχήσου. Να τελειώσουν όλα ομαλά και αυτά που λέω να είναι αποκύημα της φαντασίας μου.
Ειλικρινά και εγώ εύχομαι να είναι έτσι.
Σπυρίδων Ζορμπαλάς


πηγή: http://orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας