Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Νίκος Φίλης αποσιωπά την ακύρωση των «νέων Θρησκευτικών» από το ΣτΕ

Η κυριακάτικη ΑΥΓΗ φιλοξενεί Απλές σκέψεις για το μάθημα της ιστορίας του Νίκου Φίλη.
Δεν θα σχολιάσουμε τις απόψεις του πρώην Υπουργού Παιδείας για το μάθημα της Ιστορίας. Στο άρθρο όμως γίνεται και μία αναφορά στα Θρησκευτικά. Γράφει ο Νίκος Φίλης: «Το υπουργείο Παιδείας οφείλει τώρα να προχωρήσει στην προκήρυξη για τη συγγραφή νέων σχολικών βιβλίων (ενν: Ιστορίας) καθώς και στην οργάνωση της επιμόρφωσης των καθηγητών. Αυτό, δηλαδή, που κάναμε με τα νέα προγράμματα των θρησκευτικών, επιτυγχάνοντας, παρά τις κραυγές και τις μεθοδεύσεις, να έχουν σήμερα αγκαλιαστεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών».

Ο Νίκος Φίλης μεθοδευμένα αποσιωπά το σημαντικότερο γεγονός που αφορά στα νέα Προγράμματα Σπουδών για τα Θρησκευτικά και είναι η ακύρωσή τους με δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, την ΣτΕ 660/2018 και την ΣτΕ 926/2018. Μιλά για «μεθοδεύσεις» ενώ γνωρίζει πως μεθοδεύτηκε εξαρχής η επιλογή συγκεκριμένων Θεολόγων «πρόθυμων» για την επιτέλεση του έργου αλλοίωσης του χριστιανικού χαρακτήρα του μαθήματος και ακολούθως, όταν ήρθαν οι αποφάσεις του ΣτΕ, πως ο διάδοχός του Κώτσας Γαβρόγλου με νομικίστικα τερτίπια αρνήθηκε την εφαρμογή των δεσμευτικών αποφάσεων του ΣτΕ.
Το χειρότερο πάντως είναι ότι ακόμη και σήμερα και παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της Νίκης Κεραμέως, ο Νίκος Φίλης μπορεί να καυχιέται ότι τα νέα Προγράμματα στα Θρησκευτικά που έφερε ο ίδιος και η κυβέρνησή του συνεχίζουν να εφαρμόζονται παρόλο που μεσολάβησαν δύο ακυρωτικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης και μία κυβερνητική αλλαγή. Έτσι γράφει για το «σήμερα» και εμφανίζει μάλιστα τα Θρησκευτικά ΣΥΡΙΖΑ να είναι δήθεν αποδεκτά από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές! Εκείνος βέβαια μπορεί να γράφει και να λέει ό,τι θέλει. Το ζητούμενο είναι τι πρόκειται να πράξει η νέα κυβέρνηση ώστε να επικρατήσει επιτέλους η νομιμότητα και η λογική στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Όσο δεν λαμβάνονται οι δέουσες αποφάσεις, οι δήθεν προοδευτικοί πολιτικοί και θεολόγοι θα μπορούν να επιχαίρουν για την συνέχιση εφαρμογής των «νέων Θρησκευτικών» τους. 
 
πηγή:  http://thriskeftika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας