Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Η Φιλαδέλφεια απαγορεύει τα καταστήματα χωρίς μετρητά.

σχόλιο ID-ont: Το ίδιο σκέφτονται και άλλες πόλεις: Νέα Υόρκη, Σαν Φρανζίσκο, Σικάγο, Ουάσιγκτον. 

Αυτή την εβδομάδα, η Φιλαδέλφεια έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που απαγόρευσε τα καταστήματα χωρίς μετρητά χρήματα.

Από τον Ιούλιο, οι περισσότερες επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν από το νόμο να δέχονται μετρητά (θα γίνουν εξαιρέσεις για γκαράζ στάθμευσης, ξενοδοχεία και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, όπου οι πελάτες πρέπει να καταθέσουν μια πιστωτική κάρτα).

Η συζήτηση γύρω από τις επιχειρήσεις χωρίς μετρητά – εκείνες που απαιτούν πληρωμή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας – κλιμακώνεται σταθερά, χάρη στην πρόσφατη διάδοσή τους. Η Amazon Go, η Dig Inn και η Sweetgreen, οι οποίες υιοθέτησαν όλοι ένα μοντέλο χωρίς μετρητά, αναφέρονται συχνά.

Η Μασαχουσέτη είχε νόμο που απαιτούσε τα καταστήματα να δέχονται μετρητά από τη δεκαετία του ’70 και μόλις τον περασμένο μήνα πέρασε ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε τα μετρητά.

Εκείνοι που τάσσονται υπέρ της απαίτησης από τα καταστήματα να δέχονται μετρητά υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν εμπόδια στην απόκτηση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.



Philadelphia is the first US city to ban cashless stores.
.........................
Similar legislation is under consideration in cities including New York, San Francisco, Chicago and Washington, DC. In New Jersey, the legislature has approved a bill which now just needs Governor Phil Murphy's signature to become law. Massachusetts, meanwhile, has long required businesses to accept cash.
..........................
πηγή: http://id-ont.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας