Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Η πολεμική των Χιλιαστών κατά των Ιερών Μυστηρίων.



Αποτέλεσμα εικόνας για χιλιαστεςΑφού σκοπός τους είναι να ξεθεμελιώσουν τον Χριστιανισμό, πολεμούν και παν ό,τι είναι Χριστιανικό. Μπορούσαν ν’ αφήσουν έξω τα Μυστήρια; Με το Μυστήριον μεταδίδεται η αόρατος Θεία Χάρις, δι’ ορατών σημείων. Τα επτά Μυστήρια είναι οι αγωγοί της Θείας χάριτος. Χωρίς τα Μυστήρια δεν μπορεί ο άνθρωπος να γίνει Χριστιανός και να σωθεί. «Ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται».
Διά των Μυστηρίων γίνεται ο ανεφοδιασμός του πιστού. Επειδή, λοιπόν, γνωρίζουν οι Χιλιαστές την ανυπολόγιστη αξία των Μυστηρίων, δι’ αυτό επιτίθενται εναντίον τους. Όπως οι εχθροί στον πόλεμο κτυπούν τους
κόμβους των συγκοινωνιών, για να σταματήσουν τον ανεφοδιασμό και να παραλύσουν το μέτωπο, έτσι και οι Γεχωβάδες κτυπούν τα Μυστήρια και τα χλευάζουν, ονομάζοντάς τα – ακούστε και φρίξατε – «πράγματα βδελυκτά και σιχαμερά». Είναι αλειτούργητοι, ακοινώνητοι. Τα παιδιά τους τα αφήνουν αβάπτιστα και όσους προσηλυτίζουν τους κάνουν λουτρό και τους τρίβουν με βούρτσες, για να τους ξεβαπτίσουν και να τους βγάλουν το Άγιο Μύρο.


Πηγή: «Ξεσκέπασμα των Ιεχωβάδων», Αρχ. Χαραλάμπους Δ. Βασιλοπούλου, εκδόσεις ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας