Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Η Μολδαβία αντιστέκεται στην φασιστική ομοφυλοφιλική ατζέντα.

σ.σ. Εν αντιθέσει με την Εκκλησία της Ελλάδος που κρύβεται πίσω από ανακοινώσεις και πέραν τούτου τίποτα, η Εκκλησία της Μολδαβίας δίνει μεγάλο αγώνα εναντίον της βίαιης επιβολής της ομοφυλοφιλικής ατζέντας. 

Στην Μολδαβία τα σχέδια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ…. έχουν κολλήσει ακόμη στις «παρελάσεις υπερηφάνειας». Για εμάς βέβαια αυτά είναι «παιχνιδίσματα», όπως «παιχνιδίσματα» είναι και η νομική αναγνώριση αλλαγής φύλου από τα 15. Γνωρίζουν πολύ καλά εκεί στην Μολδαβία ότι άπαξ και μπει το νερό στ’ αυλάκι δύσκολα το γυρίζεις πίσω. Αξίζει όμως να δούμε και ποια είναι η στάση του Προέδρου της Μολδαβίας, για να κάνουμε την θλιβερή σύγκριση με τους εν Ελλάδι αρουραίους στη Βουλή.
***
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισινάου και Πάσης Μολδαβίας κ. Βλαδίμηρος κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει μια προγραμματισμένη πορεία των ΛΟΑΤ στις 19 Μαΐου, αναφέρει η Interfax-Religion.
«Η παρέλαση αυτή μιας μειοψηφίας έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τις αξίες της πλειονότητας της κοινωνίας μας, της οποίας το 98% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί – τηρητές των διδασκαλιών του Ιερού Ευαγγελίου, σύμφωνα με το οποίο ο γάμος γίνεται μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας – όχι μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου», αναφέρει η ανακοίνωση του Μητροπολίτου, δημοσιευμένη στα Ρουμανικά στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Μολδαβίας.
Ο προκαθήμενος της Μολδαβικής Εκκλησίας κάλεσε τις δημοτικές αρχές της πρωτεύουσας να σταματήσουν τη διοργάνωση «Fără Frică» («Δίχως Φόβο») του Μαρτίου στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ των ΛΟΑΤ «Μολδαβία Υπερηφάνεια 2018», η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 19 Μαΐου. Ο Μητροπολίτης κ. Βλαδίμηρος γράφει ότι θεωρεί τέτοιες εκδηλώσεις «επιθέσεις κατά της ηθικής, του ιερού θεσμού της οικογένειας και απειλή για τη νεότερη γενιά
«Οι διοργανωτές αυτής της παρέλασης και οι ξένοι σύμβουλοί τους θα πρέπει ήδη να γνωρίζουν την τοπική πραγματικότητα από προηγούμενη εμπειρία, αφού παρόμοιες εκδηλώσεις προκαλούν βία και συγκρούσεις και στις δύο πλευρές», προειδοποιεί ο Μητροπολίτης.
Οι Ορθόδοξοι πιστοί σταμάτησαν επιτυχώς την παρέλαση του προηγούμενου έτους, η οποία έληξε από νωρίς. Ευτυχώς, η αστυνομία ήταν σε θέση να αποτρέψει κάθε βίαιη συμπλοκή.
Ο Πρόεδρος Ιγκόρ Ντόντον είχε προηγουμένως απορρίψει προσωπική πρόσκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για να συμμετάσχει στην πορεία και εξέφρασε την αντίθεσή του στη διάρκεια της πορείας, λέγοντας: «Εκφράζω κατηγορηματικά τη θέση μου κατά της διεξαγωγής μιας παρέλασης των ΛΟΑΤ. Ενημέρωσα τον έκτακτο και πληρεξούσιο πρέσβη των ΗΠΑ στη Μολδαβία James Pettit ότι αυτή δεν είναι μόνο η προσωπική μου θέση, αλλά η θέση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών της Μολδαβίας. Τόνισα με σαφήνεια ότι οι ενέργειες αυτού του είδους έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μας αξίες, την Ορθόδοξη πίστη και τα ήθη μας. Δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτές ούτε από εμένα προσωπικά, ούτε από την κοινωνία ως σύνολο».
Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον.
ο alexis
Ο Μητροπολίτης κ. Βλαδίμηρος ολοκλήρωσε την έκκλησή του προς τις αρχές του Κισινάου με μια ειλικρινή ερώτηση: «Με μεγάλη θλίψη και ανησυχία ρωτάμε αν η προστασία των ‘προσωπικών δικαιωμάτων’ αυτής της μειοψηφίας μπορεί να επιτευχθεί με την ταπείνωση και την ισοπέδωση των αισθημάτων ηθικής της συντριπτικής πλειονότητας των Ορθοδόξων πολιτών μας».
Παράλληλα, η Εκκλησία ευλόγησε μια προγραμματισμένη πορεία που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο για την υποστήριξη της παραδοσιακής οικογένειας.  
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.
Πηγή Orthodox Christianity

πηγή:  http://aktines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας