Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

“Φωνή του Κυρίου”, Εξέλιξη, μετάνοια και Φράνσις Κόλινς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Στην σημερινή (13/5/2018) Φωνή του Κυρίου (ΦτΚ), χρησιμοποιείται ως παράδειγμα μεταστροφής προς το Θεό, ο γενετιστής επιστήμονας (αποκωδικοποίησε το DNA) Φ. Κόλινς.

Μάλιστα στο τέλος του κειμένου, χρησιμοποιείται ως εικόνα ο υμνωδός και ο Κόλινς να ψάλλουν (!) από κοινού έναν ύμνο προς τον Κύριο.
Συγχαρητήρια στον κο Κόλινς για την διαπρεπή επιστημονική του παρουσία και την παραδοχή του ότι υπάρχει Θεός.
Απορίες προς τον συντάκτη της ΦτΚ Αρχιμ. Β.Λ.:
α) Δεν υπάρχει ούτε ένας Ορθόδοξος επιστήμονας που να μεταστράφηκε προς το Θεό και αναγκαστήκατε να χρησιμοποιήσετε τα λόγια ενός Μεθοδιστή; Δεν είναι σαφές ποιό δόγμα ακολουθεί σε αυτή τη φάση της ζωής του ο κος Κόλινς, ξεκίνησε πάντως ως Μεθοδιστής. Νομίζουμε θα συμφωνείτε ότι πρόκειται για απαραίτητη λεπτομέρεια/διευκρίνηση, γιατί δυστυχώς σε Εκκλησία των Μεθοδιστών, δεν θα δοθεί η δυνατότητα του Κόλινς να αναπέμψει προς τον Κύριο αυτόν τον ωραίο ύμνο μετανοίας που τον βάζει η ΦτΚ να ψέλνει.
β) Οι υπόλοιπες απόψεις του κ. Φ. Κόλινς δεν πρέπει να προβληματίσουν αυτόν που επιλέγει να φιλοξενήσει κείμενό του στην ΦτΚ, ένα κατεξοχήν έντυπο πνευματικής οικοδομής των Ορθοδόξων; πχ για την εξέλιξη έχει πεί:
«Βλέπω το χέρι του Θεού στην πορεία του μηχανισμού της εξέλιξης. Αν ο Θεός διάλεξε να δημιουργήσει ανθρώπινες υπάρξεις κατ’ εικόνα Του και αποφάσισε πως ο μηχανισμός εξέλιξης ήταν ένας λεπτός τρόπος να πραγματοποιήσει αυτό το στόχο, ποιοί είμαστε εμείς να πούμε ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος,» λέει ο επιστήμονας.
Αυτή τη βλάσφημη άποψή του υπέρ της θεωρίας της εξέλιξης, πρέπει να την αγνοήσουμε, να κάνουμε ότι δεν την διατύπωσε καν;
Δηλ. αρκεί να έχει πει κάποιος κάτι καλό και αυτόματα καθίσταται υποψήφιος για να συμπεριληφθεί το κείμενό του στην ΦτΚ; Μήπως, επί της αρχής, είναι πιο ασφαλές, να επικεντρώνεται η ΦτΚ σε ενγωσμένης αξίας ΑΓΙΟΥΣ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα λεγόμενα/γραφόμενά τους και να μην πειραματίζεται με τους "πειραματιζόμενους" ακόμη με τα δόγματα Δυτικούς;;;
Στάθης Αδαμόπουλος
 
πηγή: http://aktines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας