Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Άγιος Παΐσιος και Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος Τί είπαν για την "Κάρτα του Πολίτη".

π. Παΐσιος και π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
Ο μακαριστός Γέρων Παΐσιος, σε σχετική συζήτησι που είχαμε, μου είχε αναφέρει τα εξής αποκαλυπτικά και λίαν διαφωτιστικά για τις ημέρες μας:
"Θα σας δίνουν κάρτες για να σας συνηθίσουν μ' αυτές. Όταν, όμως, κάποτε τα συγκεντρώσουν όλα (εννοούσε: ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα υγείας, δίπλωμα οδηγήσεως κ.λπ.) σε μία κάρτα, αυτήν να μην την πάρετε, γιατί αυτή θα έχη σχέσι με το σφράγισμα".
Να, που τώρα πραγματοποιούνται οι λόγοι του με την "Κάρτα του Πολίτη".

Ιερομόναχος π. Γρηγόριος Παπασωτηρίου, Πνευματικός του Ι. Ησυχαστηρίου "Άγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος", Μεταμόρφωση Χαλκιδικής


Σημείωση συγγραφέως:

Είναι εντυπωσιακή η ομοιότης (με την ανωτέρω τοποθέτησιν του Γέροντος) της θέσεως του μακαριστού Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου, χαρισματούχου ερμηνευτού του θείου λόγου -και γενικώτερα, αλλ' ιδιαιτέρως των Προφητικών και Αποκαλυπτικών κειμένων-, δι' αυτό και κρίνομε σκόπιμον να παραθέσωμε την κατωτέρω σχετικήν μαρτυρίαν:

Μανώλας Κωνσταντίνος, υπάλληλος ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα


Τον Ιούλιο του 2000, μαζί με το θεολόγο κ. Παπανικολάου Βασίλειο, επισκέφτηκα το Γέροντα Αθανάσιο Μυτιληναίο, στο Στόμιο Λάρισας.

Μετά τη Λειτουργία, μείναμε να πάρουμε την ευχή του Γέροντα, όπως και πολύς άλλος κόσμος. Ήμασταν οι τελευταίοι. Ο κ. Παπανικολάου ήξερε προσωπικά τον π. Αθανάσιο και μας σύστησε. Αφού γνωριστήκαμε, του απηύθυνα μία ερώτηση που με απασχολούσε ιδιαίτερα:
"Πάτερ", του είπα, "θα ήθελα να μου πείτε γι' αυτή την περιβόητη κάρτα ασφάλισης για την οποία γίνεται λόγος και που ξεκίνησε ήδη να αποστέλλεται και στα σπίτια".
"Δε σας ενημέρωσαν στην ενορία σας σχετικά;" με ρώτησε.
"Όχι", απάντησα.
Τότε ο Γέροντας μάς είπε:
"Αυτές τις απλές κάρτες που μας στέλνουν και μας προωθούν διαρκώς, μπορούμε -κατ' οικονομίαν- να τις πάρουμε γιατί πρέπει να ζήσουμε. Αλλιώς δε θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα. Αυτοί, όμως, θα μας στείλουν και μία "έξυπνη" κάρτα που θα αντικαταστήσει τις προηγούμενες. Νομίζουν, άραγε, ότι είναι πιο έξυπνοι από εμάς, τους Χριστιανούς, κι ότι δεν ξέρουμε τί κρύβεται από πίσω; Αυτή την "έξυπνη" κάρτα δε θα την παραλάβουμε! Γι' αυτήν αξίζει και στα βουνά να φύγουμε, αν χρειαστεί, γιατί θα το κάνουμε για την αγάπη του Θεού και θα έχουμε πάνω μας τη Χάρη Του. Όσο για την επιβίωση, να μην ανησυχείτε, γιατί είναι μέριμνα του Θεού. Αυτή την κάρτα δε θα την πάρουμε, γιατί, όποιος την πάρει, δε θα γλιτώσει το σφράγισμα που ακολουθεί".

Μαρτυρίες Προσκυνητών - Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β', σελ.61
yiorgosthalassis.blogspot.com


Γέρων Αθανάσιος Μυτιληναίος

2 σχόλια:

  1. Παρακαλώ να λάβουν υπόψη οι αναγνώστες σας ή αν είναι δυνατόν και να δημοσιευθεί το παρακάτω άρθρο με τιτλο: "Όταν οι ταγοί της Εκκλησίας μας δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο
    09/02/2021- Ο Κορωνοϊός και η Κάρτα του πολίτη"... Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΟΨΗ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ:

    1) ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ:

    α) <>

    Ήταν κι άλλοι προσκυνητές, περί τα δέκα άτομα όλοι μαζί, και καθίσαμε στα κούτσουρα. Τότε, ο Γέροντας πήγε μέσα στο καλύβι του και μας έφερε την ταυτότητα ενός Ελληνοαμερικανού. Στο πάνω μέρος είχε τον γραμμωτό κώδικα και από κάτω την φωτογραφία. Μας την έδειξε και μας είπε:
    «Να κρατήσετε τις παλιές ταυτότητες και να ξεσηκωθείτε, αν θελήσουν να σας δώσουν τέτοια ταυτότητα. «Ταυτότητα» θα πει ότι ταυτίζεσαι. Αντιπροσωπεύει, δηλαδή, αυτό που είσαι».

    [Κουρτέσης Χρήστος, συνταξιούχος ΔΕΗ, Κοζάνη / Μαρτυρίες Προσκυνητών, Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β’, σελ 216]

    β) <>

    Ὁ μακαριστός Γέροντας Παΐσιος, σε σχετική συζήτηση που είχαμε, μου ανέφερε τα εξής αποκαλυπτικά για τις ημέρες μας: <>

    [Παπασωτηρίου Γρηγόριος, Ιερομόναχος / Μαρτυρίες Προσκυνητών, σελ. 62.]

    γ) <>

    Το 1986 ρώτησα κάποια στιγμή το Γέροντα αν θα έπρεπε να δεχτούμε τις νέες ταυτότητες. Μου απάντησε χαρακτηριστικά ότι θα προσπαθήσουν πολλές φορές να μας τις δώσουν, αλλά τελικά δεν θα προλάβουν, γιατί θα ξεσπάσει πόλεμος.

    [Ζησόπουλος Σοφοκλής, συνταξιούχος στρατιωτικός υπάλληλος, Θεσσαλονίκη / Μαρτυρίες Προσκυνητών, τόμος Β’, σελ 37.]

    3) ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ <>

    <<..Να ξέρετε όταν θα έρθει εκείνη η ώρα να δώσουν την ταυτότητα, μη βιαστείτε να την πάρετε γιατί ο Θεός θα επέμβει, θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης και μαζί με την Ελλάδα, γιατί για την Ελλάδα θα γίνει αυτή η χάρη από τον Θεό, θα σωθούν και άλλοι λαοί που ήταν έτοιμοι να πάρουν αυτή την ταυτότητα και να χαθούν εκατομμύρια αθώες ψυχές.>>

    [Μαρτυρία από την κόρη του π. Ιωάννη Καλαΐδη, ο οποίος εκοιμήθη στις 4/8/2009]

    4) ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: <>

    Τον Ιούλιο του 2000, μαζί με το θεολόγο κ. Παπανικολάου Βασίλειο, επισκέφτηκα το Γέροντα Αθανάσιο Μυτιληναίο, στο Στόμιο Λάρισας. Μετά τη Λειτουργία, μείναμε να πάρουμε την ευχή του Γέροντα, όπως και πολύς άλλος κόσμος. Ήμασταν οι τελευταίοι. Ο κ. Παπανικολάου ήξερε προσωπικά τον π. Αθανάσιο και μας σύστησε. Αφού γνωριστήκαμε, του απηύθυνα μία ερώτηση που με απασχολούσε ιδιαίτερα:

    "Πάτερ", του είπα, "θα ήθελα να μου πείτε γι' αυτή την περιβόητη κάρτα ασφάλισης για την οποία γίνεται λόγος και που ξεκίνησε ήδη να αποστέλλεται και στα σπίτια".

    <> με ρώτησε.

    "Όχι", απάντησα.

    Τότε ο Γέροντας μάς είπε:

    <>

    [Μαρτυρίες Προσκυνητών, τόμος Β', σελ.61]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας