Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ηλεκτρονικό φακέλωμα επαγγελματιών - αγροτών μέσω του νέου Ε3

Ηλεκτρονικό φακέλωμα επαγγελματιών - αγροτών μέσω του νέου Ε3
Του Κωστή Πλάντζου
Σε αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση θέτει πλέον το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα και τις δαπάνες επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Μετά τους περιορισμούς ή τις απαγορεύσεις συναλλαγών με μετρητά και την επιβολή δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών, έρχεται και το νέο έντυπο Ε3 στο οποίο οι επιτηδευματίες θα δηλώνουν με κάθε λεπτομέρεια πόσα βγάζουν, πού τα βάζουν, τι πληρώνουν και γιατί.

Με την καθιέρωση του νέου εντύπου Ε3 επιδιώκονται νέου τύπου έλεγχοι και διασταυρώσεις, με αποτέλεσμα οι υπόχρεοι να πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όχι μόνον κατά την συμπλήρωση και κατάθεσή του μαζί με το Ε1, αλλά και συνολικά στην δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους στο οποίο το Ε3 αναφέρεται.
Ο ανασχεδιασμός του εντύπου Ε3 «Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα», έγινε με σκοπό την πληρέστερη καταγραφή και αποτύπωση οικονομικών δεδομένων των υπόχρεων, προκειμένου να καθίσταται ευχερέστερος ο έλεγχός τους από την φορολογική διοίκηση, ακόμα και το είδος ή το ύψος των δαπανών που έκαναν, ώστε να εντοπίζονται εκείνοι που υπερβαίνουν τους μέσους όρους ανά κλάδο δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, θα δηλώνονται μεταξύ άλλων:
- ο αριθμός των ατόμων που απασχολεί κάποιος. Ποιοι απ' αυτούς είναι μισθωτοί, ποιοι αμειβόμενοι με “μπλοκάκι” και ποιοι είναι εποχιακά απασχολούμενοι.
- οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων προβάλλει τις δραστηριότητες του καθώς και τα e-mail της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
- οι επαγγελματικοί λογαριασμοί και τα POS μέσω των οποίων πραγματοποιεί τις εισπράξεις του.
- οι ηλεκτρονικές «πλατφόρμες» μέσω των οποίων πραγματοποιεί συναλλαγές στο εξωτερικό
- επωνυμία και ΑΦΜ κάθε συνδεδεμένης επιχείρησς καθώς επίσης και το ποσοστό συμμετοχής σε καθεμία απ' αυτές.
- τον κύκλο εργασιών και το μέσο όρο προσωπικού της τελευταίας τριετίας
- τις δαπάνες για το ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, ενοίκια, διαφήμιση, προμήθειες, υποδοχή και φιλοξενία, ταξίδια στο εξωτερικό και υπηρεσίες παρασχεθείσες στο εξωτερικό
- αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές εργοδοτικών εισφορών, τις καταβληθείσες μικτές αποδοχές των εργαζομένων, τις παροχές σε είδος και τα δάνεια προς τους εργαζόμενους.
- οι αγρότες καλούνται, εξάλλου, να δηλώσουν αναλυτικά ανά κατηγορία τα ποσά των επιδοτήσεων και ενισχύσεων που έλαβαν την προηγούμενη χρονιά, τις αγορές φυτών – ζώων και τα έξοδα παραγωγής.
Η φόρμα του νέου εντύπου Ε3 θα βρίσκεται μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (http://www.aade.gr/epicheireseis/phorologikes-yperesies/eisodema/diaboyleyse-entypoy-e3) και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν email με παρατηρήσεις και προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση e3_proposal@aade.gr.
Ακολουθούν τα νέα έντυπα, όπως δόθηκαν από την ΑΑΔΕ στη διαβούλευση

πηγή: http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/341371-ilektroniko-fakeloma-epaggelmation-agroton-meso-tou-e3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας