Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Γίνεται έργο σε όλες τις ΗΠΑ και μάλιστα σε πολλές ιδιωτικές και κρατικές φυλακές ακόμη και σε πτέρυγες μελλοθανάτων

Ο Κύριος υποδέχεται τον αδίκως καταδικασθέντα νέγρο

Στην Αμερική εκτός από τους ορθοδόξους μετανάστες Ελληνοαμερικανούς, Ρώσους και λοιπούς ορθοδόξους υπάρχουν περίπου και 1.000.000 ντόπιοι Αμερικανοί, Λατινοαμερικάνοι, Εβραίοι, Ινδιάνοι, Εσκιμώοι και λοιποί από Αλάσκα, μέχρι την Γη του πυρός –το τελευταίο άκρο της Λατινικής Αμερικής- κοντά στο Νότιο Πόλο. Όλοι αυτοί έχουν βαπτιστεί ορθόδοξοι τα τελευταία 30 χρόνια και αγωνίζονται ορθόδοξα με φιλότιμο, εξομολόγηση, υπακοή, ορθόδοξη ασκητικότητα, θεία κοινωνία κλπ. Ειδικό διορθόδοξο ποιμαντορικό έργο γίνεται σε όλες τις ΗΠΑ και μάλιστα σε πολλές ιδιωτικές και κρατικές φυλακές ακόμη και σε πτέρυγες μελλοθανάτων.

Κάποιος δυστυχής νέγρος –πρώην προτεστάντης- είχε άδικα συλληφθεί και κατηγορηθεί για τρείς φόνους και είχε καταδικασθεί να εκτελεσθεί μέσα σε θάλαμο αερίων. Ο ορθόδοξος ιερέας της φυλακής τον κατήχησε και τον βάπτισε ορθόδοξο και τον εξομολόγησε και κοινώνησε πριν την άδικη εκτέλεσή του. Όταν ζητήθηκε από τον κατάδικο να δηλώσει ό,τι ήθελε προθανάτια επιβεβαίωσε τους μάρτυρες της εκτέλεσης του, ό,τι βλέπει μέσα σε λάμψη τον Χριστό να τον περιμένει να τον στεφανώσει με πολλή αγάπη σαν μάρτυρα και για την άδικη καταδίκη του αλλά κυρίως για την μεγάλη ορθόδοξη μετάνοιά του! Επίσης ο νέγρος ζήτησε από όλους συγγνώμη και υποσχέθηκε ότι συγχωρεί όσους τον αδίκησαν και τους εκτελεστές του και τους συναδέλφους του στη φυλακή και ότι θα ζητήσει από τον Χριστό να προσεύχεται με αγάπη για πάντα για όλους. Σε λίγα λεπτά έγινε η εκτέλεση με δηλητηριώδη αέρια.

Το εντυπωσιακό ήταν ό,τι το πρόσωπο της σωρού του εκτελεσθέντος ήταν ιλαρό και γαληνότατο, απόδειξη ότι ο Χριστός τον δέχθηκε, τον συγχώρεσε και τον ελέησε. Τότε ο πνευματικός του, ορθόδοξος ιερέας π. Δημήτριος Χ. που ήτανε μάρτυρας στην εκτέλεση βεβαίωσε ότι σπάνια στα 25 χρόνια που εξομολογεί είδε τέτοια μετάνοια και ταπείνωση και σιγουριά ό,τι -όπως του είπε ο νέγρος- οι άνθρωποι δίκαια ή άδικα καταδικάζουν αλλά ο Χριστός πάνω από κάθε δικαιοσύνη αγαπά και συγχωρεί. Αμήν για όλους μας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. πηγή, ήτοι: ''Η ζωή διδάσκει τον Χριστό'', Αθήνα 2017, μοναχού Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας