Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Τύπος Ψευδοπροφήτου



Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμποσ βασιλοπουλοσ αντιχριστοσ
Θεωρούμε χρήσιμο να σημειώσουμε, ότι στο διάβα των αιώνων η ανθρωπότητα γνώρισε και θα γνωρίσει πολλούς τύπους και προδρόμους του ψευδοπροφήτου, οι οποίοι εργάζονται τα έργα του διαβόλου και υπηρετούν το σχέδιό του.

- Τύπος ψευδοπροφήτου κατά την περίοδο της χριστιανομάχου Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν οι Ιερείς και οι θεράποντες της ειδωλολατρικής πλάνης. Το έργο των ψευδοπροφητών είχε αναλάβει τότε το ειδωλολατρικό ιερατείο, το οποίο έκανε τα πάντα, για να πείσει  και να εξαναγκάσει τους
καρτερόψυχους χριστιανούς να θυσιάσουν στα είδωλα και να προσκυνήσουν τους θεοποιηθέντες Ρωμαίους Αυτοκράτορες.

- Το έργο του ψευδοπροφήτου, σαν τύπος αυτού, υπηρέτησαν οι Χριστιανομάχες αιρέσεις.

-   Τύπος ψευδοπροφήτου μπορεί να χαρακτηρισθεί η αίρεση του Παπισμού που αρνήθηκε το Δόγμα της Ορθοδοξίας και έχει τεθεί στην υπηρεσία κοσμικών σχεδίων και επιδιώξεων.

-    Σαν τύπος ψευδοπροφήτου μπορούν να νοηθούν ο άθεος υλισμός, η μαγεία, ο πνευματισμός, η θεοσοφία κ.α. τα οποία υπηρετούν το σχέδιο του Αντιχρίστου.

-   Ψευδοπροφήτης σατανικός, στις μέρες μας, μπορεί να χαρακτηρισθεί επίσης η παναίρεση του Οικουμενισμού. Το τερατώδες αυτό κατασκεύασμα είναι χαρακτηριστικός τύπος ψευδοπροφήτου, προδρόμου του Αντιχρίστου στην εποχή μας, διότι γίνεται ολοφάνερο, ότι πολεμάει με πλάνη και δολιότητα την Αγία μας Ορθοδοξία και προσπαθεί με σατανική δεξιοτεχνία και κατά στάδια, να μας οδηγήσει στην προσκύνηση του σατανά!
- Τύπος ψευδοπροφήτου, ψευδοπροφήτης φοβερός και πρόδρομος του Αντιχρίστου είναι ο Χιλιασμός, Ιεχωβαδισμός, η Μασωνία και παραφυάδες αυτών, που πολεμούν με την πλάνη, με τον έντεχνο εξαναγκασμό, την πίστη, ώστε να στρέψουν άπιστες, ολιγόπιστες ψυχές στη λατρεία του αντιχρίστου θηρίου.

Δεν γνωρίζουμε με πόσους και με ποιους τύπους ψευδοπροφήτου θα υπηρετηθεί διά μέσου των αιώνων το κακούργο και ψυχοκτόνο σχέδιο του διαβόλου. Γεγονός, πάντως, είναι ότι ο σατανάς με τα όργανά του, που θα είναι πρόδρομοι του Αντιχρίστου και του Ψευδοπροφήτου, θα πολεμάει, χωρίς ανάπαυλα τον κόσμο, ώστε να τον ρίχνει στην πλάνη.
Τελικώς, βέβαια ο πόλεμος αυτός θα ενταθεί κατά τις τελευταίες ημέρες του κόσμου και τότε ο ίδιος ο ψευδοπροφήτης θα αποθρασυνθεί και με τέρατα και σημεία θα προσπαθήσει να παρουσιάσει σαν θεό, μπροστά στα μάτια των ανθρώπων, τον Αντίχριστο.

Πρέπει, τέλος, να τονίσουμε ότι οι τύποι ψευδοπροφήτου, όλες οι αιρέσεις και οι προπαγάνδες, που πολεμούν τον Χριστό και την Εκκλησία Του, εμφανίζονται αρχικά με ένδυμα προβάτου, αλλά γρήγορα αποδεικνύεται, ότι κάτω από την ψεύτικη προβιά, κρύβεται το θηρίο. Όπως θηρίο αιμοχαρές, πλανερό και βίαιο θα είναι ο ψευδοπροφήτης στον καιρό του Αντιχρίστου, που θα κάνει τα πάντα, ώστε να προσκυνηθεί ο Άνομος.


Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 183-185)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας