Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Συσπείρωση στην Ορθοδοξία



Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμποσ βασιλοπουλοσ«Πρέπει να χωνέψουμε όλοι, ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν είναι μία από τις πολλές Εκκλησίες, αλλά είναι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Η πραγματική και μοναδική του Χριστού Εκκλησία…»

Παλαιότερα, όταν ενεφανίζοντο στη χώρα οι εχθροί, οι κάτοικοι εκλείοντο στα φρούρια και στις Ακροπόλεις, κατ’ αρχήν και κατόπιν διενεργούσαν τις αντεπιθέσεις. Και σ’ αυτήν λοιπόν, την αιφνιδιαστική επίθεση του Οικουμενισμού, η στρατηγική επιβάλλει να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Να συσπειρωθούμε όλοι στην Ορθοδοξία.

Για να μη γίνουμε περίπαιγμα του Σατανά και προσκυνητές του Αντιχρίστου, πρέπει να καταφύγουμε κοντά στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Εκεί μέσα στο απόρθητο φρούριο της Ορθοδοξίας μπορούμε να γλυτώσουμε. Εκεί στην  ασάλευτη άγκυρα της Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κοντά στους Πατέρες μας, θα είμαστε ασφαλείς.
Οι Ορθόδοξες Εκκλησίες ευτυχώς δεν έχουν ξεραθεί από το κοσμικό πνεύμα. Διατηρείται μέσα σ’ αυτές ανόθευτη η ζωηφόρος Παράδοση. Εκεί βρίσκεται η πραγματική Εκκλησία του Χριστού, για την οποία ο Κύριος μας διαβεβαίωσε, ότι «και πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν αυτής». Αυτά τα θεϊκά λόγια δεν διαψεύδονται. Δεν είναι δυνατόν να διαψευσθούν από κανένα. Είναι η υπογραφή του Χριστού.

Η Ορθοδοξία, λοιπόν, είναι το λιμάνι της σωτηρίας. Το σκάφος της Αληθείας, είναι η Εκκλησία της Ορθοδόξου Παραδόσεως. Το σκάφος αυτό θα συγκλονισθεί βεβαίως, από τις επιθέσεις των αντιχρίστων, αλλά δεν θα καταποντισθεί. Όσοι μείνουμε μέσα σ’ αυτό το θείο και ιερό σκάφος, στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, στην Αγία Ορθοδοξία, θα γλυτώσουμε, όπως σώθηκαν από τον κατακλυσμό όσοι ήταν μέσα στην κιβωτό του Νώε. Και όταν λέγουμε, ότι επιβάλλεται να συσπειρωθούμε στην Ορθοδοξία, εννοούμε, ότι δεν αρκεί να λεγόμαστε μόνο στο όνομα Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ορθόδοξοι με συνέπεια, με έργα και ζωή γεμάτα από Ορθοδοξία.

Για να γλυτώσουμε οι Χριστιανοί πρέπει να πλησιάζουμε όλο πιο κοντά στο σκάφος της σωτηρίας. Να μπούμε μέσα στην Εκκλησία. Για να μπούμε όμως εκεί μέσα πρέπει να παλέψουμε. «Ου πας ο λέγων  μοι, Κύριε, Κύριε εισελεύσεται εις την Βασιλείαν των Ουρανών», είπε ο Χριστός.
Χρειάζεται, λοιπόν, πίστη μεγάλη κι αγώνας τραχύς. Πρέπει να το βάλει βαθειά στην καρδιά του κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός και κάθε άλλος Χριστιανός, που ζητάει την σωτηρία του, ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία, κατέχει όλη την Αλήθεια.

Πρέπει να χωνέψουμε όλοι, ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν είναι μία από τις πολλές Εκκλησίες, αλλά είναι Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Η πραγματική και μοναδική του Χριστού Εκκλησία.

Ο Γεώργιος Φολρόβσκυ, κορυφαίος Ρώσος Θεολόγος, εξαίρει την Ορθοδοξία με τούτα τα λόγια:
«Οι Ορθόδοξοι έχουν το δικαίωμα να ισχυρίζονται, ότι μόνο «ιδιαίτερον» ή «διακριτικόν» χαρακτηριστικόν της θεσεώς των εις την «διηρημένην Χριστιανοσύνην» είναι το γεγονός, ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι εντελώς ιδία κατά την ουσίαν με την Εκκλησίαν όλων των αιώνων και μάλιστα με την πρώτην Εκκλησίαν. Εν άλλαις λέξεσιν δεν είναι μία Εκκλησία, αλλά Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.»

Στην Ορθοδοξία, λοιπόν, που φυλάττει άχραντη την ομολογία της πίστεως, πρέπει να κρατηθεί ο πιστός, σαν το στρείδι στην πέτρα, για να σωθεί. Εκεί που σώζεται η άμωμη ενότητα της πίστεως, μέσα στο φρούριο αυτό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πρέπει να αγωνισθεί ο Χριστιανός.

Όταν, με την ζωή και τις πράξεις του, βρίσκεται μέσα στο φρούριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας ο Χριστιανός, είναι ασφαλής, διότι εκεί δεν μπορεί να τον αλώσει και τον αναλώσει ο αντίχριστος Οικουμενισμός με την πλάνη.

Μόνο η Ορθοδοξία κρατάει και φυλάττει σαν κόρη οφθαλμού, απαραχάρακτο το Δόγμα κι ανόθευτο το αρχαίο Εκκλησιαστικό πολίτευμα. Μόνο, λοιπόν, μέσα σ’ Αυτήν και συσπειρωμένη σ’ Αυτή, θα γλυτώσουμε από τη σατανική λαίλαπα του Οικουμενισμού. Μονάχα Αυτή κρατάει άθικτο το Σύνταγμα των θείων και Ιερών Κανόνων. Γι’ αυτό ακριβώς επιτίθεται με μανία εναντίον του απόρθητου Κάστρου της Ορθοδοξίας, σαν σατανική λαίλαπα, ο Οικουμενισμός.
Αυτόν το θείο θησαυρό θέλει ν’ αφανίσει. Αυτό το σκάφος της σωτηρίας θέλει να καταποντίσει, ώστε να μην έχουν ελπίδα και σωτηρία οι Χριστιανοί. Παλεύει ο Οικουμενισμός, για να σπάσει την αρμονία της Ορθοδοξίας, να τσακίσει τους θείους και ιερούς κρίκους, που την κρατούν ενωμένη σε μια ολότητα. Εάν αφαιρεθεί όμως από αυτήν την θεία κι αρραγή σύνθεση ένα οποιοδήποτε στοιχείο, κινδυνεύει να καταστραφεί το σύνολο.
Αυτή την αλήθεια, για την Ορθοδοξία την αναγνωρίζουν κι οι ετερόδοξοι ακόμη. Να τι λέγει ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος κ. Ράμσεϋ:
«Η Ορθοδοξία συνίσταται ακριβώς εις αυτήν την ολότητα, μια ολότητα, που αγκαλιάζει το θείο και το ανθρώπινο…
Εάν θίξετε οιονδήποτε σημείον, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε την όλην εικόνα. Και η Ορθοδοξία είναι ακριβώς αυτό το όλον, αυτή η σύνθεσις».

Αυτό το «όλον» όμως έρχεται τώρα να κλονίσει ο Οικουμενισμός. Αυτήν την ενότητα έρχεται να συνταράξει και να συγκλονίσει η Οικουμενική Κίνηση. Ο Οικουμενισμός, που παρουσιάζεται σαν μοντερνισμός, στις μέρες μας, θέλει να πετάξει τα τέμπλα των Εκκλησιών, να πετάξει τα ράσα των παπάδων, να τους κόψει τα γένια, ν’ αλλάξει την αρμονία και να εξαφανίσει την Παράδοση.
Όλα αυτά τι σημαίνουν; Καταστροφή της Παραδόσεως. Κι έπειτα διαστροφή και καταστροφή της Πίστεως!
Μέσα, λοιπόν, στο φρούριο της Ορθοδοξίας να κλεισθούμε, αν θέλουμε να γλυτώσουμε. Προσοχή όμως μην αφήσουμε καμμιά Κερκόπορτα ανοιχτή.
Και μια εξήγηση: Δεν θα κλεισθούμε για τον εαυτούλη μας. Όχι! Θα κλεισθούμε και για να αγωνισθούμε για την Ορθοδοξία. Αλλά ο αγώνας προϋποθέτει να κρατήσουμε απόρθητο το φρούριο, απάτητη την ακρόπολη. Δεν βοηθάμε κανέναν, αν παραδοθούμε.
Ίσως από τη στάση μας αυτή μάς κατηγορήσουν σαν εγωιστές… Δεν είναι όμως αλήθεια. Το γεγονός είναι, ότι έτσι θα την κρατήσουμε την Αλήθεια. Με αυτό τον τρόπο θα ασφαλίσουμε τον σωτήριο θησαυρό της Ορθοδοξίας, θα μας οπλίσει με θεία δύναμη για να προχωρήσουμε στην σωτήρια αντεπίθεση…
   

Πηγή: «Ο Οικουμενισμός χωρίς Μάσκα», Αρχιμ. Χαραλ. Δ. Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (σελ. 258-261)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας