Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Νέα ενημέρωση για τους Επισκόπους που δεν υπέγραψαν το προβληματικό κείμενο της ιδιόρρυθμης συνόδου της Κρήτης

Αποτέλεσμα εικόνας για λεμεσου μορφου ναυπακτου Μας εστάλη από τον κ. Αντ. Καλόγηρο το παρακάτω μήνυμα. Το δημοσιεύουμε με την ελπίδα ότι οι Ομολογητές Επίσκοποι, μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τις τέσσερις Εκκλησίες και τους δεκάδες αντιοικουμενιστές Μητροπολίτες που δεν συμμετείχαν στο ιδιόρρυθμο συνέδριο της Κρήτης, θα προβούν και οι ίδιοι σε περαιτέρω πληροφόρηση του ποιμνίου και στην αποκήρυξη της συνόδου.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Αντ. Καλογήρου:


Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος δεν υπέγραψε το κείμενο ''Σχέσεις της ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο'' καθώς και από την εκκλησία της Κύπρου οι Μητροπολίτες Μόρφου κ.Νεόφυτος, Λεμεσού κ.Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Λήδρας κ.Επιφάνιος, ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ.Νικόλαος και ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ.Πορφύριος.
Ενημερώνω το blog σας σε συνέχεια του σχολίου μου με υπογραφή α.κ. (27 Ιουνίου 2016).
Η ενημέρωση μου προέρχεται από έμπιστο πρόσωπο και ο μόνος λόγος που την δημοσιεύω είναι προκειμένου να χαρούν οι εν Χριστώ αδελφοί, να δοξάσουμε τον Θεό μας και να ενημερώσουμε ότι στη Σύνοδο αυτή των Χανίων υπήρξαν Μητροπολίτες και Επίσκοποι οι οποίοι -με την Χάρη του Θεού- αντιστάθηκαν και τοποθετήθηκαν Ορθόδοξα Πατερικά.
Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι  ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ.Βαρνάβας και ο Μπάτσκας κ.Ειρηναίος δεν υπέγραψαν (το ανωτέρω κείμενο) όπως επίσης και ένας Μητροπολίτης από την Εκκλησία της Πολωνίας. Για τους τρεις τελευταίους όμως δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.
Επαναλαμβάνω ότι τα ανωτέρω προέρχονται από προσωπική πληροφόρηση και την είδηση εμπιστεύομαι στο blog σας για τον ανωτέρω και μόνον λόγο.

Με εκτίμηση,
Αντ.Καλόγηρος (εκπαιδευτικός).

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κε Καλόγηρε κατά την δική μου πληροφόρηση εκτός από τον Άγιο Μπάτσκας και άλλοι Αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας δεν υπέγραψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας