Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αγοράζεις με πιστωτική/χρεωστική Κάρτα; Ακόμη και τα ανώνυμα μεταδεδομένα των συναλλαγών σου, αποκαλύπτουν την ταυτότητά σου!

Αποτέλεσμα εικόνας για πιστωτικη καρτα
σχόλιο ID-ont: Η μελέτη αυτή αποδεικνύει ότι όσα κατά καιρούς έχουμε ακούσει από τους Κυβερνώντες μας (βλ. Παπανδρέου, Ραγκούσης, Ντόλιος, Τζωρτζάκης, Βολουδάκης, Αθανασίου, Τζάκρη, Κατρούγκαλος, Κουρουμπλής και όσοι επακολουθήσουν) για την Κάρτα του Πολίτη, περί "ασφάλειας προσωπικών δεδομένων", "προστασίας ιδιωτικότητας", "απόλυτο σεβασμό στην προσωπική ζωή των πολιτών" κλπ κλπ είναι ευσεβείς πόθοι, ευφυολογήματα και τελικά πνευματώδεις αφορισμοί! 


Μελέτη του Πολυτεχνείου της Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ): Νέα αναλυτική μέθοδος προσδιορίζει την ταυτότητα του ατόμου, με ακρίβεια 90%, όταν κάνει συναλλαγές με χρεωστική/πιστωτική Κάρτα, χωρίς καν να γνωρίζει το όνομα του χρήστη της Κάρτας ή τον τραπεζικό του λογαριασμό ή τον αριθμό της Κάρτας του!!! 
Οι αγοραστικές σας συνήθειες μπορούν να αποκαλύψουν ποιος είστε, ακόμα και όταν είστε ένας από τους εκατομμύρια ανώνυμους πελάτες σε μια βάση δεδομένων με ανώνυμες συναλλαγές πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δείχνει πως τα λεγόμενα «μεταδεδομένα» μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής στις εμπορικές αλλά και στις κυβερνητικές βάσεις δεδομένων.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), έγραψαν στο περιοδικό Science ότι ανέλυσαν ανώνυμες συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών 1,1 εκατομμυρίων ατόμων. Χρησιμοποιώντας μια νέα αναλυτική φόρμουλα, και χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα τμήματα των δευτερογενών πληροφοριών μεταδεδομένων όπως η τοποθεσία ή ο χρόνος συναλλαγής, μπόρεσαν να προσδιορίσουν τις μοναδικές επιμέρους αγοραστικές συνήθειες του 90% των ανθρώπων που συμμετέχουν, ακόμα και χωρίς τα ονόματα των καταναλωτών ή τους αριθμούς των λογαριασμών τους ή άλλα προφανή αναγνωριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=_ZnRShXyLO8

Η συνέχεια ΕΔΩ: http://id-ont.blogspot.gr/2016/02/blog-post_46.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας