Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί ο Μεθόδιος της Εσφιγμένου διασπά την ενότητα των αντιδρώντων κατά της Κάρτας του Πολίτη;

Δυναμική η σημερινή συγκέντρωση για την Κάρτα του Πολίτη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Στη σημερινή εκδήλωση  εναντίον της ηλεκτρονικής ταυτότητας (κάρτα πολίτη) στην Αθήνα, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, πιστοί της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και των παρατάξεων του πατρίου ημερολογίου. Αν και δεχθήκαμε ενστάσεις και διαμαρτυρίες για τη συμμετοχή μας ως ιστολόγιο στη διαδήλωση που οργάνωσε το ΕΛΚΙΣ, λόγω της ισχυρής παρουσίας παλαιοημερολογητών, ωστόσο συμμετείχαμε με την πεποίθηση ότι ο αγώνας είναι κοινός και επειδή όλα αυτά τα χρόνια ενωμένοι οι Ορθόδοξοι διεκδικούμε την απεμπλοκή από την ηλεκτρονική δικτατορία των αντιχρίστων δυνάμεων.

Παρά τις προσδοκίες μας, δυστυχώς, ο φερόμενος ως ηγούμενος της Ι. Μ. Εσφιγμένου, Μεθόδιος, δυναμίτισε την ενότητα και την ομοψυχία στο κοινό μας αίτημα. Στην ομιλία του, ξεφεύγοντας από το θέμα, έκανε λόγο για πληρωμή των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Βατικανό (!) και για απαγόρευση του νηπιοβαπτισμού από το ευρωπαϊκό δικαστήριο (!), κλονίζοντας την αξιοπιστία των αντιδρούντων κατά των ηλ. ταυτοτήτων. Επιπλέον, λόγω της προκλητικής αναφοράς κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος, πολλοί συμμετέχοντες δυσφόρησαν και αποχώρησαν από τη συγκέντρωση, ενώ ακόμα και αυτοί που παρέμειναν, εξέφρασαν την απορία τους για το διχαστικό λόγο του ομιλητή.
Σε αντίθεση με την ανεξήγητη συμπεριφορά του Μεθοδίου και την παρόμοια ενός αυτοαποκαλούμενου αρχιεπισκόπου μίας εκ των παρατάξεων των παλαιοημερολογητών, οι υπόλοιποι ομιλητές, έμειναν πιστοί στο θέμα, χωρίς να διχάζουν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Ο π. Σάββας ο Λαυρεώτης, ο κ. Μπακάλης (πρόεδρος ΕΛΚΙΣ), ο κ. Δ. Χιωτακάκος (εκπρόσωπος ΕΠΜ), ο π. Χ. Χριστοδούλου (εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πειραιώς), ο κ. Ά. Πιλάτης (εκπρόσωπος ΙΝΚΑ) και οι λοιποί ομιλητές ήταν ενωτικοί και κατεύνασαν τη δυσφορία.
Απευθύνουμε λοιπόν ερώτηση στους αδελφούς μας του πατρίου ημερολογίου:
Η παρουσία του Μεθοδίου θα βοηθήσει να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ή θα μας κάνει να φαγωθούμε μεταξύ μας ώστε να περάσει πιο εύκολα το ηλεκτρονικό φακέλωμα;

6 σχόλια:

  1. Δεν ξερω από που ορμώμενος τα γράφεις όλα αυτά αλλά όντας εκεί διέκριναν ακριβώς το αντιθετο.
    Ο συντονιστής εκνεύρισε τον κόσμο με το πλήθος των ομιλητών που είχε.
    Όσοι έφυγαν είτε είχαν δουλειές είτε δεν είχαν προβλέψει το κρύο λόγω καθυστέρησης είτε ήταν ηλικιωμένοι ή με μικρά παιδιά και δεν μπορούσαν να κάτσουν άλλο.
    Αυτες οι ανακρίβειες προς δημιουργία εντυπώσεων είναι ακατανόητες.
    Αν κάποιοι έπρεπε να μιλήσουν αυτοί ήταν ο Γέροντας, ο εισαγγελέας, και ο αστυνομικός που απεταχθη και δικαιώθηκε από το ΣτΕ..
    Ακου λέει έφυγε ο κόσμος λόγω του ηγουμένου...
    Μεγαλύτερο ψεμμα δεν θα μπορούσες να σκαρφιστεις..
    Λυπούμαι πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το σχόλιό σας και μόνο, καταλαβαίνει κανείς ότι κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, δεν ενδιαφέρονται για τον κοινό αγώνα κατά των ηλ. ταυτοτήτων, αλλά για να δώσουν το σοου τους και να προσηλυτισουν άλλους στην παράταξή τους.
      Αν θέλατε μόνο να μιλήσουν οι εκπρόσωποι της παράταξής σας, γιατί καλέσατε φορείς και μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος;
      Γιατί καλέσατε τα ιστολόγια του νέου ημερολογίου να διαφημίσουν την εκδήλωση και να φέρουν κόσμο;
      Η κρισιμότητα των στιγμών ειναι μεγάλη. Αν ο Μεθόδιος θέλει να βοηθήσει στον αγώνα μας, να το κάνει χωρίς να διχάζει

      Διαγραφή
  2. Ἐγώ ἔφυγα γιά αὐτόν τόν λόγο,ἀγαπητέ.
    Μέ τίς φωνασκίες γινόμαστε γραφικοί καί μέ τούς σχισματικούς,φαινόμαστε διχασμένοι.ΜΙΑ ἡ ΚΕΦΑΛΗ,ὁ ΧΡΙΣΤΟΣ καί ἕνα τό ΣΩΜΑ,ἡ Ἐκκλησία,ἡ μία,ἁγία καί ἀποστολική.Μέ τέτοιες ἐπιπολαιότητες,πού φέρνουν ἀπογοήτευση,ὅλα τῶν διαόλων τά σχέδια μποροῦν νά περάσουν....ΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ,ΔΟΞΑ ΣΟΙ !
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με το σχόλιο του Μακκαβαίου και εγώ με τη παρέα μου για αυτό φύγαμε.Οταν μετά τον ηγούμενο της μονής Εσφιγμένου άρχισε να μιλάει ο επόμενος του παλαιού ημερολογίου αισθανθήκαμε κάτι διαφορετικό από αυτο που περιμέναμε να ακούσουμε σε μια τέτοια συγκέντρωση και το θέμα εστιαζότανε στα παράπονα των παλιοημερολογιτων και στις "μπηχτές"για την Εκκλησία του νέου ημερολογίου.Οι άθρωποι που εμμένουν στο παλιό ημερολόγιο φέρουν ένα πείσμα και μια λύπη και κουβαλούν μέσα τους μια σύγχηση και για αυτό προκαλούν με το τρόπο τους και δημιουργούν προβλήματα στην Ορθόδοξη Εκλησία της Ελλάδας μας.Και τα ερωτήματα του Μακκαβαίου στο σχόλιο του είναι ευστοχα και ας απαντήσει κάποιος απο το παλιό ημερολόγιο.Και κυρίως ας σκεφτούν οι εκπροσωποι του σχίσματος Την Αρχιερατική προσευχή Του Χριστού μας και εύχομαι ο Θεός να χαρίσει μετάνοια αγάπη ειρήνη και ενότητα. Πάτερ ἅγιε, τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου, ᾧ δέδωκάς μοι, ἵνα
    ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς»(Ιω.ιζ 11)Αυτό να σκέφτονται οι άνθρωποι που ακολουθουν το παλιό ημερολόγιο να αναλογίζονται την ευθήνη για το σχίσμα που προκάλεσαν στην Αγία Εκκλησία μας στον τόπο μας και να μη διαχωρίζουν τούς εαυτούς τους ως "ΓΟΧ"επιδεικτικά, από εμάς που ακολουθούμε το νέο ημερολόγιο ως μή"γνήσιους ορθόδοξους χριστιανούς".Και εντέλει και εμείς ως απλοί χριστιανοί έχουμε αντιρήσεις σε κάποιες κινήσεις του Πατριάρχη αλλά δε κάνουμε το δικό μας προκαλώντας προβλήματα παρά προσευχόμαστε στον ελεήμονα Θεό να φωτίσει άπαντες..Προσευχή και υπομονή να γίνει το θέλημα Του Τριαδικού μας Θεού σε όλα.Αμην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με το σχόλιο του Μακκαβαίου.Φάνηκε "άσχημο"και ανάρμοστο απόμεριας Μεθοδίου,να αναφερθεί σε θέματα εκτός της κάρτας του πολίτη.Και εγώ επίσης ένιωσα ότι ήθελα να φύγω όταν ανέβηκε να μιλήσει και ο επόμενος ομιλητής του παλαιού ημερολογίου..και μαζί με εμένα το ίδιο αισθάνθηκε και η παρέα των 3 ακόμα ατόμων που ήταν μαζίμου.Λυπάμαι για αυτό το μακροχρόνιο σχίσμα που παιδεύει Την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία Του Χριστού μας που με την απομάκρυνση τους από Αυτήν,οι άνθρωποι που ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο και κάνουν το δικό τους θέλημα ως "ΓΟΧ"υποβαθμίζουν όλους εμας που ακολουθούμε το νέο ημερολόγιο σε μή "γνήσιους ορθόδοξους χριστιανούς"και εμμένωντας σε αυτό το σχισμα πεισματικά,αναιρούν τη παράκληση Του Χριστού μας πρός Τον Άγιο Πατέρα μας που ζητούσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ. «Στὴν Ἀρχιερατικὴ προσευχὴ δὲν γίνεται λόγος γιὰ μιὰ ἐξωτερικὴ ἑνότητα, ἀλλὰ γιὰ ἑνότητα στὸ Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, ποὺ δόθηκε τὴν ἡμέρα τῆς Πεντηκοστῆς».«Πάτερ ἅγιε, τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου, ᾧ δέδωκάς μοι, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς»
    (Ἰω. ιζ´ 11) Αυτό για τη παράταξη του παλαιού ημερολογίου που διαχωρίζοντε ως "ΓΟΧ" θεωρώντας εμάς του νέου ημερολογίου ως μη "γνήσιους χριστιανούς".εάν αυτό δέν αντιλέγει στη προσευχή Του Χριστού μας να μου απαντήσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας