Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πως διαστρέφουν την Βασιλείαν του Θεού οι Ιεχωβάδες.


Αποτέλεσμα εικόνας για ιεχωβαδες

«Ουκ έστιν η Βασιλεία του Θεού βρώσις και πόσις, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά, εν πνεύματι Αγίω…»


Οι χιλιασταί διαστρέφουν την περί της Βασιλείας του Θεού διδασκαλίαν διά να εξυπηρετήσουν τα σατανικά των σχέδια. Επήραν το αλληγορικόν χωρίον της Αποκαλύψεως Κ’ 1-10 και το ερμηνεύουν κατά γράμμα. Δημιουργούν ολόκληρον μύθον διά να στηρίξουν την πλάνη ή μάλλον την απάτη τους.
Το αλληγορικό αυτό χωρίον λέγει, ότι ο Θεός έδεσε τον Σατανά χίλια έτη και όσοι δεν επροσκύνησαν το θηρίον και δεν έλαβον το χάραγμα, έζησαν και εβασίλευσαν μετά του Χριστού χίλια έτη. Όταν τελειώσουν τα χίλια έτη, θα λυθή ο Σατανάς εκ της φυλακής αυτού και θα εξέλθη, διά να πλανήση τα έθνη τα εις τας τέσσαρας γωνίας της γης.
 
Το χωρίον αυτό, όπως και ολόκληρος η Αποκάλυψις είναι γνωστόν, αλληγορικόν δηλ. άλλο λέγει και άλλο εννοεί. Λέγει χίλια έτη. Δεν έννοεί χίλια ακριβώς. Αλλά μεγάλην χρονικήν περίοδον. Ο Κύριος είπε π.χ. να συγχωρούμε εβδομηκοντάκις επτά. Εννοούμε ακριβώς τον αριθμόν αυτόν; Όχι. Αλλά άπειρες φορές. Εμείς λέγομεν: «έκανα χίλιες δουλειές». «Μου είπε χίλια πράγματα». «Να ζήσεις χίλια χρόνια». Εννοούμε ακριβώς χίλια; Κάθε άλλο. Η αλληγορία εξ άλλου συνηθίζεται πολύ εις την Αγίαν Γραφήν. Κατά κανόνα χρησιμοποιείται εις τα προφητικά βιβλία. Αφού ολόκληρος η Αποκάλυψις είναι αλληγορικόν βιβλίον, διατί το χωρίον αυτό να το εξαιρέσωμεν και να το εξηγήσωμεν κατά γράμμα; Τούτο θα ήτο τελείως παράλογον. Οι χιλιασταί εκμεταλλευόμενοι το χωρίον αυτό και το δόγμα της αναστάσεως των νεκρών του Χριστιανισμού και διαστρέφοντας τα χωρία, έφτιαξαν ένα ωραίο παραμύθι.

Λέγουν λοιπόν, ότι θα έλθη ο Χριστός, διά να ιδρύση την χιλιετή Βασιλείαν και εγκαταστήση μίαν κυβέρνησιν δικαίαν και ευτυχισμένην. Διαφωνούν όμως αναμεταξύ τους. Άλλοι λέγουν, ότι θα έλθη η χιλιετής Βασιλεία πρώτον και θα επακολουθήση η Δευτέρα Παρουσία. Άλλοι δε, ότι θα έλθη η Δευτέρα Παρουσία και κατόπιν θα πραγματοποιηθή η Κυβέρνησις της Χιλιετούς Βασιλείας. Τόσον υλιστικάς αντιλήψεις έχουν διά την Βασιλείαν του Χριστού, ώστε φθάνουν μέχρις γελοίου.

Θα αναστήση, λέγουν, όλα τα πρόσωπα της Π. Διαθήκης και θα εγκαθιδρύση με αυτά την κυβέρνησίν του. Την κυβέρνησιν θα αποτελούν, οι Αβραάμ, Ισαάκ, Δαυίδ, Δανιήλ και άλλοι άνδρες της Π. Διαθήκης, οι οποίοι θα διορισθούν, ως υπουργοί και διοικηταί των διαφόρων χωρών. Πρωθυπουργός και γενικός διοικητής των υποθέσεων της γης, θα αναλάβη ο Αβραάμ, με έδραν την Σιών (Ιερουσαλήμ). Από εκεί με τους ραδιοπομπούς και τα άλλα μέσα της τηλεπικοινωνίας, θα διευθύνη τας υποθέσεις του κόσμου. (Προσέξατε όμως. Είναι χαρακτηριστικόν του Σιωνιστικού μύθου, ότι ο Αβραάμ, ο γενάρχης των Εβραίων, τοποθετείται ως Πρωθυπουργός της Κυβερνήσεως και όχι πρόσωπον της Κ. Διαθήκης).

Η Κυβέρνησις αυτή, λέγουν θα είναι κυβέρνησις ειρήνης. Θα εξασφαλήση εις τον κόσμον ασφάλειαν, ευημερίαν, ευζωΐαν, ευφορίαν γης, υγείαν και κάθε τι, που θα έκανε την ζωή των ανθρώπων ευτυχισμένη. Θα παύσουν τότε οι πόλεμοι, λέγουν οι Ιεχωβάδες. Θα παύση η αδικία, η αισχροκέρδεια, η πείνα, η φτώχεια, η ασθένεια και ο θάνατος…

Η κυβέρνησις αυτή θα διώξη κάθε δυστυχία από τη γη. Χαρά και ευτυχία, θα χαρισθή για πάντα στα ευπειθή τέκνα του Θεού (δηλ. να έχωμεν το νου μας, στους Ιεχωβάδες).
Κάθε άνθρωπος θα είναι κάτοχος μιάς οικίας, όπου θα κατοική ήσυχος. Μετά χίλια έτη, όσοι μένουν πιστοί Ιεχωβάδες, θα ζουν παντοτεινά ευτυχείς και υγιείς. Η γη θα γεμίση από ευτυχισμένους και χαρούμενους ανθρώπους. Όσον αφορά τους αμαρτωλούς, μολονότι λέγει ο Χριστός, καθαρά, ότι θα τιμωρηθούν «και απελεύσονται ούτοι εις κόλασιν αιώνιον». Οι Χιλιασταί υποστηρίζουν ότι οι αμαρτωλοί δεν θα πάνε σε καμμιά κόλασι. Απλώς θα εξαφανισθούν.

Μπορεί το παραμύθι αυτό των Ιεχωβάδων να είναι πολύ χονδροκομμένο, αλλά ακούεται από αφελείς και βασανισμένους ανθρώπους και μάλιστα εις ταραγμένες και χαώδεις εποχές όπως η σημερινή, ευχαρίστως. Ο στοιχειωδώς μορφωμένος Χριστιανός καταλαβαίνει αμέσως, ότι πρόκειται περί κατασκευάσματος, προορισμένου δια τους τελείως αφελείς. Εξ άλλου η Γραφή λέγει: «Ουκ έστιν η Βασιλεία του Θεού βρώσις και πόσις, αλλά δικαιοσύνη και ειρήνη και χαρά, εν πνεύματι Αγίω». (Ρωμ. ιδ΄ 17).  Και ο Κύριος είπεν: «Η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου» (Ιωάν. Ιη΄ 36).
Όταν δε επεχείρησαν οι Ιουδαίοι κάποτε να τον ανακηρύξουν Βασιλέα επίγειον, το απέκρουσε καίτοι εχολώθησαν οι οπαδοί του και τον εγκατέλειψαν.

Αλλά γιατί οι Ιεχωβάδες, και οι πίσω απ’ αυτούς κρυπτόμενοι Σιωνισταί προπαγανδίζουν κατά τέτοιον υλιστικόν τρόπον την Βασιλείαν του Χριστού; Έχουν το σκοπό τους.
Παρά τις διακηρύξεις τους, ότι η διδασκαλία τους είναι καθαρά  θρησκευτική, κατά βάθος έχει πολιτικές επιδιώξεις. Απλούστατα. Αποβλέπουν να προπαρασκευάσουν την εγκαθίδρυσιν παγκοσμίου Σιωνιστικού κράτους. Η τοποθέτησις της πρωτευούσης της Βασιλείας του Χριστού στην Ιερουσαλήμ δείχνει πολύ καλά την πρόθεσι και την επιδίωξι μιάς παγκοσμίου εβραϊκής κυριαρχίας, με τη διαφορά, ότι αντί Αβραάμ και Δανιήλ, επί κεφαλής θα είναι … Εβραίοι μεγιστάνες του πλούτου, οι οποίοι δεν θα κυβερνούν μόνον οικονομικώς, όπως σήμερον, αλλά και πολιτικώς τον κόσμον.
Αυτή είναι η Βασιλεία του Θεού των Χιλιαστών: Παγκόσμιος Εβραιοκρατία, διά την οποίαν προσπαθούν να μας προετοιμάσουν ψυχολογικά.

Πηγή: «Ξεσκέπασμα των Ιεχωβάδων», Αρχ. Χαραλάμπους Δ. Βασιλοπούλου, εκδόσεις ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας