Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Θα επιτρέψουν φέτος στον Πιστό Λαό να συμμετέχει κανονικά στους Εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη;

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ
Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν. – Κατά Ματθαίον, Κεφ. 23
 
Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος
 
Όλοι θυμόμαστε με οργή, αγανάκτηση και αποστροφή τα όσα απαράδεκτα είχαν συμβεί πέρυσι και πρόπερσι στην Θεσσαλονίκη, παραμονή και ανήμερα της μεγάλης Εορτής του Πολιούχου της, του Αγίου Δημητρίου: Σκηνές σαν και αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες, με πάνοπλους αστυνομικούς να εμποδίζουν τους πιστούς να εισέλθουν εντός του Ιερού Ναού, προκειμένου να μην ενοχληθούν οι ασεβείς «επίσημοι» (και άλλοι που μπήκαν μόνο με προσκλήσεις!!!) που παρίστανται για 10-15 λεπτά στην Δοξολογία! Βλέπουμε κιγκλιδώματα πέριξ του Αγίου Δημητρίου, εικόνες ντροπής που αμαυρώνουν την Εορτή και προσβάλουν κάθε πραγματικό Ορθόδοξο Χριστιανό!
 
Επειδή λοιπόν έχουμε βάσιμες υποψίες (και πληροφορίες) πως μπορεί τα ίδια να γίνουν και φέτος, εφιστούμε την προσοχή στην τοπική Μητρόπολη και τον Προκαθήμενό της κ. Άνθιμο: Ας μην προκαλούν άλλο, αυτός και ορισμένοι ακόμα, την κοινωνία με την συμπεριφορά τους! Φτάνει που ανεχόμαστε κάθε τρεις και λίγο τον συναγελασμό τους με τους ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ πολιτικάντηδες και τους Αιρετικούς, φτάνει που είμαστε υποχρεωμένοι (!!!) να βλέπουμε τον κάθε άπιστο και χριστέμπορα να καμαρώνει σαν το γύφτικο σκεπάρνι μαζί με τους άλλους «επισήμους» μέσα στον Ιερό Ναό, ενώ οι ΠΙΣΤΟΙ είναι αποκλεισμένοι έξω από αυτόν!
 

 
Αν κάποιοι εκκλησιαστικοί ταγοί δεν σέβονται τόποτα, ας σεβαστούν τουλάχιστον την Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, ο οποίος με το φρικτό γεγονός του ΜΗ ανοίγματος της Λάρνακάς Του πέρυσι, ΑΠΕΔΕΙΞΕ πως δεν συμφωνεί με τον αποκλεισμό του Πιστού Λαού από τον Ναό Του και τη μετατροπή του σε οίκο επιδείξεως αθλίων προδοτών της Πίστης και της Πατρίδας μας!
 
 
 
 
Ελπίζουμε όλα να κυλήσουν ομαλά. Ας καταλάβουν ορισμένοι πως οι Εκκλησίες δεν ανήκουν ούτε στους μεγαλόσχημους Ιερωμένους, ούτε στους πολιτικούς εξουσιαστές, ούτε σε κανέναν άλλον: Ανήκουν στην ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, αναπόσπαστο και σημαντικότερο κομμάτι της οποίας είναι ο Πιστός Λαός. Κι εκείνος, ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είναι παρών στις Εορτές της Ορθοδοξίας μας, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι…!
 
πηγή:  http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας