Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Η.Π.Α.: Το ανώτατο δικαστήριο της Georgia επαναφέρει την απαγόρευση των αμβλώσεων πέρα των 6 εβδομάδων!

Η.Π.Α.: Το ανώτατο δικαστήριο της Georgia επαναφέρει την απαγόρευση των αμβλώσεων  πέρα των 6 εβδομάδων!

Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου δικαστής της Georgia είχε παραχωρήσει ευρεία πρόσβαση στην άμβλωση μέσα στην πολιτεία.

Από το «Αφήστε με να ζήσω!»

Οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονταν στη Georgia εφόσον υπήρχε καρδιακή λειτουργία του εμβρύου, δηλ.

μετά τις 6 εβδομάδες κύησης, σύμφωνα με απόφαση του 2019 η οποία είχε τεθεί σε ισχύ το 2022, μετά την ανατροπή της Roe v. Wade. (1) Ο νόμος δεν ήταν απόλυτος στη προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού καθώς είχε περιθώρια για εξαιρέσεις σε θέματα υγείας της μητέρας και του παιδιού.

Μετά την ενεργοποίηση του νόμου το 2022, το καλοκαίρι του έτους, δύο γυναίκες από τη Georgia αναζήτησαν και έκαναν άμβλωση σε άλλες πολιτείες. Οι γυναίκες  πέθαναν από επιπλοκές της άμβλωσής τους. Αυτές οφείλονταν σε κακή πρακτική των γυναικολόγων της άλλης πολιτείας και σε δική τους αμέλεια να ζητήσουν έγκαιρα ιατρική βοήθεια μετά την εμφάνιση αυτών των επιπλοκών, μια διαδικασία απολύτως νόμιμη στη Georgia. Ο θάνατός τους ωστόσο χρεώθηκε -κακώς- στον νόμο που προστάτευε τα παιδιά.

Τα περιστατικά, που αφορούσαν την Amber Nicole Thurman και την Candi Miller (2), έλαβαν πρόσφατα δημοσιότητα και για πολιτικούς λόγους. Κατόπιν του θορύβου που δημιουργήθηκε, ο νόμος της Georgia που προστάτευε τα παιδιά, τέθηκε την 30η  Σεπτεμβρίου 2024 σε αναστολή και οι αμβλώσεις επιτράπηκαν μέχρι και την 22η εβδομάδα.(3)

Όμως, μόλις μία εβδομάδα αφότου ο δικαστής της Georgia αποκατέστησε την γενική πρόσβαση στις αμβλώσεις στην πολιτεία, το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας αποφάσισε χθες, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, να επαναφέρει εκ νέου την απαγόρευση της άμβλωσης μετά τις 6 εβδομάδες που ανιχνεύεται η καρδιακή λειτουργία. Τώρα ο νόμος προστατεύει το αγέννητο παιδί, αλλά και τις μητέρες, από τις θανατηφόρες πρακτικές (4), αφού διαπίστωσε τα αληθινά αίτια του θανάτου των δύο μητέρων.

Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των αμβλώσεων έσπευσαν να καταδικάσουν την απόφαση υποστηρίζοντας πως οι δύο μητέρες της Georgia, η Amber Nicole Thurman και η Candi Miller, πέθαναν γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε νόμιμες αμβλώσεις. Ωστόσο οι δύστυχες γυναίκες είχαν κάνει άμβλωση εκεί που επιτρεπόταν νόμιμα και με νόμιμο τρόπο. Ο θάνατός τους όμως είχε προκληθεί από τις θανατηφόρες επιπλοκές  της «νόμιμης» άμβλωσης, τις οποίες δεν θέλουν να παραδεχθούν ούτε οι υπέρμαχοι της άμβλωσης ούτε δυστυχώς και μεγάλο μέρος του υγειονομικού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση ο προστατευτικός νόμος της Georgia αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο προστασίας της αγέννητης ανθρώπινης ζωής και αποδίδει τιμή τόσο στο παιδί όσο και στη μητέρα του!

____________________
 

Παραπομπές:

  1. https://www.nbcnews.com/politics/georgia-supreme-court-reinstates-states-6-week-abortion-ban-rcna174336
  2. https://www.afistemenaziso.gr/texts/viomatika/pethanan-kanontas-ektrosi-ta-paidia-tous
  3. https://www.theguardian.com/us-news/2024/sep/30/georgia-abortion-ban-overturned
  4. https://www.theguardian.com/us-news/2024/oct/07/georgia-supreme-court-abortion-ban

  

afiste me na ziso stroggylo

  πηγή: afistemenaziso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας