Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Δημογραφικό, Δημοσιονομικό, Δημοσιογραφικό και “Δημιογραφικό” πρόβλημα στην Ελλάδα.

Πρωτ. Στέφανος Στεφόπουλος

    Το δημογραφικό πρόβλημα είναι μιά αναγνωρισμένη από όλους ωρολογιακή κοινωνική και εθνική βόμβα. Από όλους εκτός από τους ανευθυνο-υπεύθυνους των κρατικών υπηρεσιών και κυρίως των εκάστοτε υπουργείων σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων πολλών δεκαετιών.

Η χώρα συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς και οι δραματικές αλλαγές μάλλον γίνονται πιο καθαρά αντιληπτές στην επαρχία. Ειδικά αν κρίνω από την κατάσταση στο χωριό μου εδώ στη Β. Εύβοια, στο οποίο ο πληθυσμός κρατούνταν σταθερά επί δεκαετίες γύρω στα 800 άτομα, ενώ την παρούσα περίοδο έχει πέσει κάτω από τα 700 άτομα.

Στρατόπεδα κλείνουν, τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων στηρίζουν τις ελπίδες τους σε διαφημιστικά σποτ για να αντιμετωπίσουν την λειψανδρία, πανεπιστημιακές σχολές ή τμήματα καταργούνται, κλείνουν σχολεία όλων των βαθμίδων. Μιά ζοφερή πραγματικότητα γιά την πατρίδα μας.

Και κάποιοι ανεύθυνοι και ασυνείδητοι καρεκλοκένταυροι, λες και γεννήθηκαν σε άλλες πατρίδες, λες και μισούν αυτόν τον τόπο, χωρίς ντροπή, προτείνουν ως λύση την αντικατάσταση των Ελλήνων με τους λαθρομετανάστες.

Παρεπιπτόντως, μάλλον εξέπεσε πια ο λόγος γιά τον οποίο μιλούσαμε για λαθρο-μετανάστες. Που ήταν όντως λαθρο… Τι λαθρό-…όμως;
Μέρα μεσημέρι περνούν τα σύνορα καραβάνια ολόκληρα, καταγράφονται κάποιοι, οι πιό πολλοί παραμένουν άγνωστοι στις αρχές, πληρώνονται όμως, στεγάζονται, ενσωματώνονται όπως και αν και όσο θέλουν εκείνοι, κουβαλώντας τις συνήθειές τους και μη συμμορφούμενοι και μη σεβόμενοι τους τόπους και τους ανθρώπους που τους δέχονται και δεν εννοώ μόνο τους Έλληνες.

Αντικατάσταση, λοιπόν, του πληθυσμού της συντριπτικής πλειονοψηφίας των Ελλήνων πολιτών με μουσουλμανικούς “ασύμβατους” γιά την κουλτούρα, τα έθιμα, την ιδιοσυγκρασία, την παιδεία, την πίστη, πληθυσμούς. Από χώρες που δεν αντιμετωπίζουν πολεμικές συγκρούσεις, ούτε καθεστώτα απολυταρχικά με γενικευμένη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Μπαγκλαντές, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Αλγερία, η Μαυριτανία, το Πακιστάν, κλπ.

Αναφέρθηκε παραπάνω η φράση “αντικατάσταση πληθυσμού“. Δεν γράφτηκε τυχαία καθώς τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρονται ακριβώς σ’ αυτό.

Έκανα, λοιπόν, μιά μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και διαπίστωσα πως όντως υπάρχει και ήδη έχει μπει σε εφαρμογή, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο η φράση-κίνημα αυτή.

Επέλεξα ολίγα τινά καθώς η ιδεολογία αυτή έχει ήδη προ καιρού “χρωματιστεί” πολιτικά και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Στη σελίδα wikipedia διαβάζουμε σχετικά : «Η Μεγάλη Αντικατάσταση, επίσης γνωστή ως θεωρία αντικατάστασης, είναι μιά λευκή εθνικιστική ακροδεξιά θεωρία συνωμοσίας που διαδόθηκε από τον Γάλλο συγγραφέα Ρενώ Καμύ μέσω βιβλίου του που κυκλοφόρησε το 2011.

Η αρχική θεωρία δηλώνει ότι, υπό την ανοχή ή συνενοχή μιάς “αντικαταστατιστικής” ελίτ, οι Γάλλοι και οι λευκοί ευρωπαϊκοί πληθυσμοί γενικά, αντικαθίστανται δημογραφικά και πολιτιστικά με μη λευκούς λαούς – ειδικά από χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία – μέσω της μαζικής μετανάστευσης, της δημογραφικής ανάπτυξης και της μείωσης του ποσοστού γεννήσεων των λευκών Ευρωπαίων…

Οι μελετητές έχουν απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, θεωρώντας πως βασίζονται σε μιά παρανόηση των δημογραφικών στατιστικών και μιά αντιεπιστημονική, ρατσιστική κοσμοθεωρία…  Ο Καμύ και άλλοι συνωμοσιολόγοι αποδίδοντας τις πρόσφατες δημογραφικές αλλαγές στην Ευρώπη, σε σκόπιμες πολιτικές που προωθούνται από παγκόσμιες και φιλελεύθερες ελίτ από την κυβέρνηση της Γαλλίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, το περιγράφουν ως “γενοκτονία μέσω υποκατάστασης”».

Ίσως, όντως, η θεωρία αυτή να είναι ρατσιστικής χροιάς αλλά μήπως είναι “σύμπτωση” το γεγονός ότι η θεωρία αυτή συμπίπτει με την πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά;

Εμείς οι ίδιοι δεν αναρωτιόμαστε γιατί οδηγούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με τις αλλόκοτες πολιτικές τους, εκατοντάδες χιλιάδες λαθραίων και νόμιμων μεταναστών – στη συντριπτική πλειοψηφία τους άνδρες, νέοι, στρατεύσιμοι, εργάτες, κλπ – στις πύλες της Ευρώπης κι από εκεί στα κράτη της ΕΕ;

Εμείς οι ίδιοι δεν αναζητούμε εξηγήσεις που δεν δίνονται ποτέ, γιατί οι εισερχόμενοι σχεδόν ανεξέλεγκτοι, σε άγνωστα νούμερα, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, χωρίς παιδιά και γυναίκες, ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά (άλλο ανεξήγητο φαινόμενο αυτό!) να καταλήγουν να “δικαιούνται” μόνιμη άδεια παραμονής και το χειρότερο, “δικαίωμα” ιθαγένειας;

Έτσι θα γίνει η ομαλή, γιά σας, αφομοίωση μουσουλμανικών και εκ διαμέτρου αντίθετων με τον δικό μας πολιτισμών στην κοινωνία μας πληθυσμών;

Εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε που αναρωτιόμαστε πως γίνεται απ τη μιά να μιλάμε για δημοσιονομικούς εκτροχιασμούς κι απ’ την άλλη να συνδιατίθενται μαζί με κονδύλια της ΕΕ και εθνικοί πόροι γιά την υποδοχή, διάσωση, σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργασία, επιδόματα, μηδενική φορολογία, των “νόμιμων” λαθρομεταναστών;

Εμείς οι ίδιοι δεν απορούμε καθημερινά με την αδιαφορία της εκάστοτε Πολιτείας, εδώ και δεκαετίες, γιά την αντιμετώπιση του δημογραφικού χάους της πατρίδας μας;

Εμείς δεν είμαστε που δεν βρίσκουμε απάντηση στο εύλογο ερώτημα γιατί οι αρχές (ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελείς, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κλπ) αντιμετωπίζουν συχνά με διαφορετικό τρόπο τους γηγενείς που απομυζούν συστηματικά και τους νόμιμους και μη μετανάστες της χώρας που προσελκύουν με τις παροχές τους;

Είναι πολλές οι ομοιότητες και συχνά δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ “συνωμοσιολογίας” και πραγματικότητας και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Τι κάνει, όμως, η αεί υπνώττουσα – στην καλύτερη περίπτωση – Πολιτεία για να στηρίξει το λαό και ειδικά αυτούς που θα ήθελαν να φέρουν στον κόσμο τρίτο ή τέταρτο παιδί;

Ήμουν νιός και γέρασα με τις σχετικές αναλύσεις, μελέτες, υποδείξεις, ιδέες κλπ. Δεκαετίες πριν φώναζαν φορείς και σύλλογοι όπως η Π. Ε. ΦΙ. Π. γιά μέτρα κατά της υπογεννητικότητας και παράλληλα στήριξη ουσιαστική των αναγκών των πολυτέκνων. Εις ώτα, όμως, μη ακουόντων.

Η Εκκλησία με τις πεπερασμένες δυνατότητές της ξεκίνησε το 1999 πρόγραμμα επιδότησης τρίτου τέκνου στην γεωπολιτικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης με ιδίους πόρους. Ξεκίνησε με 300 οικογένειες και έφθασε το 2022 να στηρίζει 4.500. “Επένδυσε” στην Ελλάδα πάνω από 23.000.000€ ως σήμερα. Η Πολιτεία που είναι;

Δεν ωφελούν οι κριτικές και οι διαπιστώσεις όταν ο Καίσαρας επιμένει να αδιαφορεί γιατί δήθεν δεν αντέχει η οικονομία μας. Τουλάχιστον υποκρισία για να μην πω αναλγησία μπροστά σε εθνικού επιπέδου προβλήματα.

Άλλωστε, ως γνωστόν, γιά κάποιους γηγενείς…”λεφτά υπάρχουν”, οπότε κόψτε κονδύλια  απ’ τα στόματα που παραμπουκώνετε χρόνια τώρα και σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης θα βρεθούν “εξόριστοι” μαζί με τα στρατεύσιμα βλαστάρια τους στα τροπικά νησιά του Ειρηνικού (αφορολόγητους παραδείσους υποθέτω) και δώστε τα γιά το καλό της πατρίδας που κάθεται και την απομυζάτε δεκαετίες τώρα, σε τρίτεκνους και πολύτεκνους που τα παιδιά τους θα βρεθούν στα μέτωπα, στην πρώτη γραμμή. Βλέπετε; Λύσεις υπάρχουν!

Δεν περιμένουμε, βέβαια, ότι θα συγκινηθούν κάποιοι οπότε δηλώνουμε ευθαρσώς πως η θεωρία της αντικατάστασης δε μας φαίνεται και τόσο “ρατσιστική” και “συνωμοτική”.

“Η δημογραφική συρρίκνωση είναι γεγονός και είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή που έχουν να αντιμετωπίσουν οι λαοί, οι οποίοι στοχευμένα και μεθοδευμένα παραμυθιάζονται από τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν άλλες ατζέντες και υπακούουν σ αυτές και όχι στα εθνικά τους συμφέροντα…δεν φρενάρει καμμία δημογραφική συρρίκνωση… Γίνεται απλώς μιά αντικατάσταση γηγενών πληθυσμών της κάθε χώρας”!!! (newsbreak.gr 5/9/24 11:54).

Αυτά τα λίγα γιά το δημογραφικό που επιβαρύνει δήθεν το δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ας δούμε λίγο πως εμπλέκεται στα παραπάνω το” δημιογραφικό” και το δημοσιογραφικό θέμα.

Κατ’ αρχάς, το “δημιογραφικό”, όπως το λέει και η λέξη αφορά σε κάποιον “δήμιο”. Και “δήμιος” είναι γιά ολόκληρο τον καλώς  εννοούμενο μη προοδευτικό κόσμο και ειδικά τους χριστιανούς, ο κάθε γιατρός που γιά τις διεστραμμένες ορέξεις της κάθε νεαράς ή της κάθε καθωσπρέπει κυρίας, διακόπτει τη ζωή ενός εμβρύου, ενός ανθρώπου!

Ενός τέλειου ανθρώπου, αφού μάλιστα κατά την διδασκαλία της Εκκλησίας μας ο άνθρωπος εμψυχώνεται, δηλαδή έρχεται στη ζωή ως δυνάμει ολοκληρωμένος άνθρωπος τη στιγμή της συλλήψεως και όχι κατά την 14η μέρα ή αργότερα όπως διατείνονται πολλοί.

Υπονοώντας προφανώς πως μέχρι τότε δεν είναι ζων οργανισμός ή δεν αναγνωρίζουν καν την ύπαρξη της ψυχής και της ζωοποιού για το σώμα ενεργείας της.

Και μάλλον το δεύτερο ισχύει αφού η επιστήμη της βιοιατρικής χαρακτηρίζει τα γονιμοποιημένα ωάρια από τα οποία, κατά την εμφύτευση στη μήτρα, προκύπτει η εγκυμοσύνη που οδηγεί στη γέννηση ενός νέου ανθρώπου, ως “κρυοσυντηρημένο υλικό”!

Συνεπώς, γιά την ορθόδοξη δογματική (ανθρωπολογικό δόγμα) διδασκαλία, η παρέμβαση του ανθρώπου στη διαδικασία  της ζωής με βίαιη και βάναυση γιά το έμβρυο διακοπή της ζωής συνιστά φόνο εκ προ μελέτης όπως έχει διακηρύξει και η Εκκλησία της Ελλάδος!

Γιά έναν φόνο, όμως, χρειάζεται ένας φονιάς κι αυτός είναι ο γιατρός, η γυναίκα με τον άνδρα της και το οικείο περιβάλλον που συναυτουργεί ηθικά και όποιος άλλος διευκολύνει και καλύπτει νομικά την διακοπή της ιερής κύησης (ιερή γιατί αφορά στη ζωή) όπως ο νομοθέτης, ο εκτελεστής, ο οποιοσδήποτε προωθεί την ιδέα του απροκάλυπτου φόνου ως ηθικός αυτουργός.

Μη βιάζεστε να με χαρακτηρίσετε ηθικά παλαιολιθικό και μισογύνη γιατί θα επαληθεύσετε την προφητεία του Μ. Αντωνίου περί των τρελών και των σωφρονούντων!

Δε θα μπώ σε αναλύσεις γιατί έχω αναφερθεί κι άλλες φορές στο θέμα αλλά θα καταθέσω την άποψή μου σχετικά με τη σύνδεση δημογραφικού και “δημιογραφικού” θέματος.

Αναζητούμε στην Ελλάδα μας μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους γιά να καλύψουμε τα κενά μας τα οποία δημιουργεί η υπογεννητικότητα και επιφέρει συν τω χρόνω δεινές εθνικές συμφορές όπως η λειψανδρία, η υποστελέχωση των ενόπλων δυνάμεων, η αδυναμία εξεύρεσης εργατικού δυναμικού, η κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος κλπ.

Κι απ’ την άλλη βλέπουμε να καταγράφονται στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες εκτρώσεις οι οποίες κι αν υποκαταγράφονται όμως κατά κάποιες πηγές ίσως ξεπερνούν τις 100.000 ετησίως.  Με τις πιό μετριοπαθείς μαρτυρίες.  Κάποιοι ανεβάζουν τον αριθμό σε 300.000 ετησίως, κάποιοι σε 150.000 κι άλλοι σε 70 με 80.000 (ow.gr, Καθηγ. Μαιευτικής ΕΚΠΑ Νικ. Σαλάκας).

Ας ακολουθήσουμε τους πιό “μαζεμένους”. Ας δεχθούμε ότι στην Ελλάδα γίνονται ετησίως 70.000 εκτρώσεις. Δηλαδή 70.000 φόνοι.
Συνεπώς, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν χαθεί 1.400.000 άνθρωποι-πολίτες. Δηλαδή, τώρα αντί για περίπου 10.800.000, θα ήμασταν 12.200.000 ψυχές!!!

Και τα επόμενα 20 χρόνια, κατά το 2045, θα αριθμούσαμε περίπου 13.400.000! Οι στατιστικές κάνουν λόγο για πληθυσμό 7.800.000 Ελλήνων το 2050.

Βλέπετε; Αν από το 2004 είχαμε μηδενίσει τις εκτρώσεις-φόνους των “δημίων”, το 2050 θα είχαμε σχεδόν διπλάσιο πληθυσμό απ ότι μας υπολογίζουν σήμερα τα στατιστικά μοντέλα.

Ποιός έβαλε τα χέρια του και έβγαλε μόνος του τα μάτια του;

Χώρια που αν όλες αυτές οι “ανεπιθύμητες” εγκυμοσύνες είχαν καταλήξει σε γέννες και είχαν προωθηθεί σε ιδρύματα προς υιοθεσία, τώρα δεν θα υπήρχε ζευγάρι χωρίς παιδί και μάλιστα κάποιοι θα είχαν και 2ο, 3ο, 4ο κλπ.

Και αφήσαμε τελευταίο το δημοσιογραφικό.

Το πως παρουσιάζεται το μείζον αυτό εθνικό θέμα στα ΜΜΕ.
Απορώ και εξίσταμαι. Οι κυρίες (κυρίως) και οι κύριοι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, ανταποκριτές δεν κατανοούν το μείζον; Πάντα τους καθοδηγεί το έλασσον; Πάντα η “γραμμή” του καναλιού το οποίο φοβάται να μη δυσαρεστήσει πάτρονες, χορηγούς και κόμματα; Έχετε δει με πόση ζέση (γιά να μην πω “λύσσα”) καταδιώκουν εκπροσώπους της Εκκλησίας, φορέων, συλλόγων, θεολόγων και αντιφρονούντων απλών πολιτών;

Λες και διακυβεύεται η ελευθερία και η αξιοπρέπειά τους.
Θα μου πείτε τι φταίνε οι δημοσιογράφοι όταν η κοινωνία…

Ας αφήσουμε κάποτε την “καραμέλα” της κοινωνίας. Ο καθένας απ’ τη θέση ευθύνης που κατέχει και υπηρετεί θα μπορούσε να υπηρετήσει και την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και την ηθική. Αλλά οι πιό πολλοί δημοσιογράφοι απλά φωνασκούν δημιουργώντας απίστευτο θόρυβο και τελικά σπρώχνουν τους τηλεθεατές να διαμορφώσουν την άποψη τη δική τους. Να υιοθετήσουν τη δική τους θέση. Ποιός θα αντιταχθεί σ αυτό αν τον παραμυθιάσεις ότι η έκτρωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα διάθεσης του σώματος της γυναίκας; Ότι είναι προοδευτική θέση της κοινωνίας; Ότι είναι δημοκρατικό αγαθό; Ότι ο νόμος απονέμει δικαιοσύνη και προστασία από τους “σκοταδιστές”, “οπισθοδρομικούς” που φωνασκούν;

Θυμάστε τι έγινε όταν ένας σύλλογος ανήρτησε νομίμως αφίσες κατά των εκτρώσεων σε στάσεις των αστικών λεωφορείων; Θυμάστε τις αήθεις επιθέσεις των ψευτοπροοδευτικών θολοκουλτουριάρηδων στην αφιέρωση εκ μέρους της Εκκλησίας ημέρα ειδική γιά το αγέννητο παιδί;

Τόση δημοκρατία πια; Μας φτάνει. Όχι άλλη, θα μας πνίξετε.

Και καλά αυτοί που έχουν ταχθεί στο πλευρό των διεθνών συντονιστικών κέντρων και των όσων με λύσσα κακιά νομοθετούν κατά της οικογένειας. Αυτοί έχουν κάποιο συμφέρον. Νόμιμο μεν ανήθικο δε.

Οι άλλοι, όμως, που τρέχετε ξοπίσω τους χωρίς να σκέφτεστε και χωρίς να διαμορφώνετε δική σας άποψη, τι ακριβώς κερδίζετε;
Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, δείτε δύο γεγονότα άσχετα μεταξύ τους, αλλά πολύ σχετικά με το υπό διερεύνηση θέμα.

Στη Σκωτία, πριν λίγες μέρες, πέρασε νόμος που απαγορεύει την δημόσια προσευχή σε ακτίνα 200 μέτρων από κέντρα εκτρώσεων!

Τα σχόλια δικά σας.

Και στην Ελλάδα μας, διώκεται ο παιδόφιλος (προς ώρας) που βιάζει ένα κοριτσάκι 12 ετών, αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ παντελώς για το ποιός κατέστησε έγκυο ένα άλλο 12χρονο κοριτσάκι που με την κάλυψη των “δημίων” – γονέων του κατέφυγε στην έκτρωση. Κι αν είναι έφηβος ο δράστης γιατί δεν ψάχνει ο εισαγγελέας τους γονείς του να τους συλλάβει για παραμέληση ανηλίκου;

Και ένα τελευταίο ερώτημα προς κάθε κατεύθυνση.

Οι καθ’ όλα ενήμεροι δημοσιογράφοι, κάθε φορά που αναφερόμαστε σε νούμερα εκτρώσεων, μας λένε πως τα στοιχεία δεν επιβεβαιώνονται επισήμως και ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν μελέτες και στατιστικές σχετικές με το θέμα.
Ερωτώ. Γιατί κανένας δημοσιογράφος δεν ξεκινά μιά έρευνα να διαπιστώσει ποιός είναι ο αρμόδιος από πλευράς Πολιτείας και γιατί δεν γίνεται κανένας έλεγχος στις κλινικές και ιατρεία εκτρώσεων, γιατί δεν συλλέγονται στοιχεία, γιατί δεν βάζουν λουκέτα στην τεράστια αυτή “βιομηχανία” των εκτρώσεων, γιατί;

Είναι μήπως πολλά τα λεφτά “σύντροφοι”;
Ή μήπως ο σκοπός τους “ιερός” και άρα πατριδοκάπηλος;
Και πάλι τα σχόλια δικά σας.

Γιά να βάζετε το μυαλό σας να σκέφτεται. Να μη” μασάει” μασημένη, έτοιμη τροφή!

Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει ο καθένας γιά τον εαυτό του. Εγώ μόνο ακροθιγώς προσπάθησα να δώσω αφορμή γιά περίσκεψη.

Δημογραφικό πρόβλημα, μιά φορά, δε φαίνεται να υπάρχει. Έλλειψη ήθους υπάρχει και πολιτικός ωχαδερφισμός. Όπως πάντα και παντού… 


πηγή: entaksis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας