Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Περί «Μη συγκατάθεσης για χειρουργικές επεμβάσεις «αλλαγής» φύλου στους εφήβους» από την American Society of Plastic Surgeons, ASPS

asps statement to press regarding gender surgery for adolescents 01  

Από το «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά»

Η American Society of Plastic Surgeons, ASPS, δημοσίευσε στις 12 Αυγούστου 2024 δελτίο τύπου με τίτλο «A Consensus No Longer» - «Δεν δίνουμε πλέον συγκατάθεση» (1), με το οποίο αμφισβητεί την  «ομοφωνία» των Ιατρικών Εταιριών για την αξία της χειρουργικής επέμβασης «μετάβασης φύλου» σε ανηλίκους, γενόμενη με το τρόπο αυτό η πρώτη μείζων Αμερικανική Ιατρική Εταιρία που προβαίνει σε τέτοια δήλωση.

Η δήλωση της ASPS είναι η παρακάτω:

«Η ASPS δεν έχει ενσωματώσει στις πρακτικές της τις συστάσεις κανενός οργανισμού σχετικά με τη θεραπεία των εφήβων με δυσφορία φύλου. Η ASPS κατανοεί ότι επί του παρόντος, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα ως προς τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα της εφαρμογής χειρουργικών επεμβάσεων στο στήθος και στα γεννητικά όργανα, στα πλαίσια θεραπείας εφήβων με δυσφορία φύλου, και η υπάρχουσα βάση δεδομένων θεωρείται χαμηλής ποιότητας/χαμηλής αξιοπιστίας. Αυτός ο πληθυσμός ασθενών απαιτεί ειδική πρόνοια.

Η ASPS εξετάζει και δίνει προτεραιότητα σε θεραπευτικά πρωτόκολλα που βάσει αποδείξεων ορίζουν τη χειρουργική θέση στα θέματα φύλου και τέτοια πρωτόκολλα καθοδηγούν τους πλαστικούς χειρουργούς.

Ως μέλη της διεπιστημονικής ομάδας φροντίδας, οι πλαστικοί χειρουργοί έχουμε την ευθύνη να παρέχουμε ολοκληρωμένη εκπαίδευση στους ασθενείς και να τους προσφέρουμε ισχυρή και τεκμηριωμένη πρόταση προς συγκατάθεση,  ώστε στα πλαίσια της κοινής λήψης αποφάσεων, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να μπορούν να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.»

Η ASPS με τη δήλωσή της συντάσσεται με την αυξανόμενη διεθνή συναίνεση ενάντια στη τακτική της «επιβεβαίωσης του φύλου» για τους ανηλίκους.(2) Όλο και περισσότερες Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες προβάλουν αντιρρήσεις στο θέμα της επιβεβαίωσης ενός «νέου φύλου» στους ανηλίκους. Σε αυτές ανήκουν η  Φινλανδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τρεις επαρχίες του Καναδά. Οι χώρες αυτές προτείνουν την ψυχοκοινωνική βοήθεια παρά «επιβεβαίωση» για τα παιδιά. Στις ΗΠΑ, οι περισσότερες ιατρικές εταιρίες, ακολουθούν την ιδεολογικά υποκινούμενη (για ΛΟΑΤΚΙ+ ιατρικά θέματα) WPATH, η οποία στα Standards of Care, Έκδοση 8 δεν θέτει ελάχιστα όρια ηλικίας για χειρουργικές επεμβάσεις φύλου, καταστρέφοντας με το τρόπο αυτό τα παιδιά.

Η δήλωση της ASPS και οι επιφυλάξεις των Ευρωπαϊκών και άλλων κρατών για τις καταστροφικές διαδικασίες επιβεβαίωσης «νέου φύλου», στέλνουν σαφές μήνυμα προς τη πολιτεία για καταστροφή που προκαλεί στα ανυποψίαστα παιδιά η διδασκαλία περί «αμφισβήτησης φύλου» και ο πειραματισμός με «νέες ταυτότητες». Η πολιτεία αργά ή γρήγορα θα δώσει λόγο στα παιδιά αυτά, στις οικογένειές τους αλλά και σε όλη τη κοινωνία για την ανυπολόγιστη ζημιά που τους προκάλεσε εισάγοντας «καινά δαιμόνια» στο μυαλό τους.

Παραπομπές:

  1. https://www.plasticsurgery.org/for-medical-professionals/publications/psn-extra/news/asps-statement-to-press-regarding-gender-surgery-for-adolescents
  2. https://www.city-journal.org/article/a-consensus-no-longer

 πηγή: mumdadandkids.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας