Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ψηφιακοί διαρρήκτες

psifiakoi diarriktes 01

Η Google, το facebook και η Amazon είναι οι πιο συχνοί στόχοι επιθέσεων phishing, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kaspersky, μεταξύ 25 δημοφιλών παγκόσμιων εταιριών. Οι κυβερνοεγκληματίες στοχεύουν, επίσης, σε μεγάλο βαθμό τα διαπιστευτήρια και τα δεδομένα άλλων εταιριών, με τον

αριθμό των επιθέσεων να αυξάνεται σχεδόν κατά 1,5 φορές από έτος σε έτος.

Η Kaspersky ανέλυσε ένα δείγμα 25 ονομάτων από την αξιολόγηση των Best Global Brands 2023 της Interbrand για εκμετάλλευση phishing. Το πρώτο εξάμηνο του 2024 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψεύτικους πόρους που παρίσταναν αυτές τις μάρκες σχεδόν 26 εκατομμύρια φορές, δηλαδή σχεδόν 40% πιο συχνά από ό,τι την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2023. Οι ειδικοί της Kaspersky αποδίδουν αυτή την απότομη άνοδο στην αύξηση της δόλιας δραστηριότητας και όχι στη μείωση της επαγρύπνησης των χρηστών: οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γίνονται όλο και πιο επιθετικοί προκειμένου να αποκτήσουν τα δεδομένα και τα χρήματα των χρηστών.

psifiakoi diarriktes 01


Μεταξύ των εταιριών που μελετήθηκαν, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στόχευαν κυρίως τις υπηρεσίες της Google, στις προσπάθειές τους να κλέψουν διαπιστευτήρια, όπως ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Οι λύσεις της Kaspersky απέκλεισαν πάνω από 4 εκατομμύρια απόπειρες πρόσβασης σε ιστότοπους phishing που έχουν σχεδιαστεί για να εξαπατήσουν τους χρήστες, ώστε να παρέχουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους.

Μετά την Google, υπήρξαν περίπου 3,7 εκατομμύρια απόπειρες εναντίον χρηστών του facebook, ενώ η Amazon κατέλαβε την τρίτη θέση, με περίπου 3 εκατομμύρια απόπειρες. Η Microsoft και η DHL ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με 2,8 εκατομμύρια και 2,6 εκατομμύρια απόπειρες, αντίστοιχα. Η PayPal, η Mastercard, η Apple, το Netflix και το Instagram βρέθηκαν μεταξύ των δέκα κορυφαίων εταιριών που στοχεύουν οι κυβερνοεγκληματίες για διαπιστευτήρια και χρήματα το 2024.

 

Πηγή: dealnews.gr 

πηγή:  tideon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας