Τα νεογέννητα μωρά γίνονται πειραματόζωα σε μια ανισόρροπη και αποκρουστική ιδεολογική πρακτική.
Από «Μαμά Μπαμπάς και Παιδιά»
Ο μητρικός θηλασμός, αποκλειστικό προνόμιο της γυναίκας, επί εκατομμύρια χρόνια ήταν η μοναδική τροφή του βρέφους και σε αυτόν στηρίχθηκε η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Ο Γάλλος
Μαιευτήρας Jaques Gillemeau, είχε δηλώσει στα 1612 πως «δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μια γυναίκα που αρνείται να θηλάσει το παιδί της και σε κάποια που το σκοτώνει αμέσως μετά τη σύλληψη».(1)Αυτή η δήλωση κρύβει μεγάλη αλήθεια. Το μητρικό γάλα διατρέφει το βρέφος και ο θηλασμός είναι και το θεμέλιο της ψυχικής του υγείας, καθώς σφυρηλατεί γερούς δεσμούς ανάμεσα στη μητέρα, το παιδί και την οικογένεια. Παρέχει αίσθηση ασφάλειας και συμβάλει στην ανάπτυξη της βασικής εμπιστοσύνης του βρέφους με τον γύρω κόσμο, τη καλούμενη «attachment».
Γνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της δημιουργίας του μητρικού γάλακτος και τις μεταβαλλόμενες βιοχημικές και ορμονικές διεργασίες που διέπουν τη παραγωγή του, ως κεραυνός εν αιθρία ήλθε η «επιστημονική» είδηση από την Αγγλία, από το NHS Trust, πως «το γάλα τρανς «γυναικών» είναι τόσο καλό όσο και το μητρικό»!!!(2)
Βγάζουν οι ανδρικοί μαστοί γάλα; Για κάθε βρέφος υπάρχει το γάλα από τη μάνα που το γέννησε. Γιατί να της το πάρει και να το θηλάσει ένας άντρας, με αυτό που «βγάζει»….;
Και όμως.Οργανισμός υπό το National_Health_Service, της Αγγλίας, το NHS Trust, ισχυρίστηκε σε έγγραφο που διέρρευσε, ότι το «μητρικό» γάλα που παράγεται από τρανς «γυναίκες», δηλ. το έκκριμα που απέβαλλαν οι μαζικοί αδένες βιολογικών ανδρών που ισχυρίζονται πως είναι «γυναίκες», μετά τη λήψη φαρμακευτικού κοκτέιλ, είναι «εξίσου καλό για τα μωρά με αυτό που παράγεται από τη μητέρα μετά την γέννηση του μωρού της».
Τα ανωτέρω αναφέρονται σε επιστολή προς τους υποστηρικτές της τρανς ιδεολογίας, στην οποία, το Πανεπιστήμιο του Sussex Hospitals NHS Trust (USHT), ανέφερε ότι το καλούμενο «γάλα» είναι «συγκρίσιμο με αυτό που παράγεται μετά τη γέννηση ενός μωρού» από τους μαστούς της γυναίκας που κυοφόρησε το μωρό.
Ας σημειωθεί πως το μητρικό γάλα έχει μεταβαλλόμενη σύσταση. Τα συστατικά του μεταβάλλονται κατά τα διάφορα στάδια της γαλουχίας, κατά τη διάρκεια του 24ώρου, κατά τη διάρκεια του θηλασμού και ποικίλλουν από μητέρα σε μητέρα.
Το γάλα των μητέρων που γεννούν πρόωρα έχει ποιο ενισχυμένη σύνθεση από το γάλα όσων γεννούν τελειόμηνα για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του πρόωρου βρέφους. (1) ενώ περιέχει ειδικές ουσίες για την ωρίμανση του πεπτικού και νευρικού συστήματος του βρέφους, για ενίσχυση της ανοσολογικής του κατάστασης και προφύλαξη από λοιμώξεις και αλλεργικές εκδηλώσεις.
Ωστόσο, και ενώ τα παραπάνω είναι γνωστά, το NHS Trust, που διαχειρίζεται το Royal Sussex County Hospital, το Worthing Hospital και το Royal Alexandra Children's Hospital, έδωσε μέσα στο 2021 τις «πρώτες γλωσσικές κατευθυντήριες γραμμές της Βρετανίας που υποστηρίζουν τα τρανς και μη-δυαδικά άτομα που γεννούν», χρησιμοποίησε τον όρο «chestfeeding» δηλαδή «διατροφή από τον θώρακα» αντί του θηλασμού, ως πιο «συμπεριληπτικό», και ακόμη μέσα στις κατευθυντήριες οδηγίες του, υπήρχαν και ισχυρισμοί για ικανότητα των τρανς-«γυναικών», δηλαδή ανδρών να παράγουν γάλα ικανό να θρέψει ένα μωρό….
Το Trust υπερασπίζεται τους ισχυρισμούς του παρά τις αντιδράσεις.(2)
Αυτοί οι ισχυρισμοί οδήγησαν σε καταγγελίες από την οργάνωση «Τα παιδιά των trans» και όχι μόνο. Η οργάνωση ιδρύθηκε από μια γυναίκα που ο πατέρας της «άλλαξε φύλο» και η ίδια προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση.
Στην απάντησή του, τον Αύγουστο του 2023, το νοσοκομείο υπερασπίστηκε τους ισχυρισμούς του, επικαλούμενο 5 επιστημονικές εργασίες που χρονολογούνται από το 1977, και ακόμη τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) πως «σύμφωνα με «συντριπτικά στοιχεία» το «ανθρώπινο γάλα» είναι καλύτερο για ένα μωρό από το γάλα που λαμβάνει με το μπιμπερό». Προφανώς ο ΠΟΥ δεν αναφερόταν σε ανδρικό αλλά στο μητρικό «γάλα», αλλά αυτό παραλείπει να το αναφέρει το Trust……
Αναφέρθηκε επίσης και μια μελέτη του 2022, η οποία κατέληξε ότι οι «συγκεντρώσεις τεστοστερόνης στο τρανς «γάλα» ήταν κάτω του 1% και δεν υπήρξε «καμία παρατηρήσιμη παρενέργεια» στα μωρά. Η μελέτη διήρκεσε πέντε μήνες και δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμα δεδομένα από τη συγκεκριμένη «διατροφή», ούτε από την έκθεση του βρέφους στα φάρμακα που εκκρίνονται στο «γάλα» ενός άντρα, ούτε από την στέρηση του βρέφους από τη μάνα του, που ήδη είχε γάλα αλλά της απομάκρυναν το παιδί για να το δώσουν να το θηλάσει ο τρανς...
Πώς παράγεται έκκριμα από τους ανδρικούς μαστούς;
Για να θηλάσει ένα άτομο που γεννήθηκε άντρας, πρέπει να αναπτύξει αδένες που παράγουν γάλα λαμβάνοντας την ορμόνη προγεστίνη.
Κατόπιν χορηγείται ένα φάρμακο που προωθεί την γαλακτοφορία, όπως η δομπεριδόνη, η οποία συχνά συνταγογραφείται σε γυναίκες που κάνουν αγώνα να θηλάσουν. Η δομπεριδόνη με τη σειρά της βοηθά την παραγωγή προλακτίνης - μιας ορμόνης που δίνει εντολή στο σώμα να παράγει γάλα.
Το Trust είναι «ανισόρροπο και ανόητο»
Η Lottie Moore, του Policy Exchange, η οποία και αποκάλυψε την επιστολή, είπε ότι το Trust «είναι ανισόρροπo και ανόητο στους ισχυρισμούς του ότι οι εκκρίσεις που παράγονται από ένα άρρεν άτομο που έλαβε ορμόνες μπορούν να θρέψουν ένα βρέφος με τον τρόπο που μπορεί το μητρικό γάλα της μητέρας του». Σε έντονο ύφος απάντησαν και άλλοι οργανισμοί που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών στο τοκετό και τα δικαιώματα των δύο φύλων.
Το USHT, University Hospitals Sussex NHS Foundation Trust, έχει αφαιρέσει αυτή τη στιγμή την ιστοσελίδα όπου δημοσιεύτηκε η οδηγία, αλλά συνδέεται με μια εξωτερική ιστοσελίδα, τη La Leche League, η οποία δηλώνει ότι «υποστηρίζει όλους όσους θέλουν να θηλάσουν προς επίτευξη των στόχων τους». Επιπλέον δηλώνει: «Προβάλλουμε τις «αλήθειες» της επιστολής και τα σχετικά στοιχεία που τις υποστηρίζουν».
Τα νεογνά χρησιμοποιούνται ως ιδεολογικά ινδικά χοιρίδια. (3)
Πόσο ψέμα μπορεί να συμπεριλάβει η συμπερίληψη; Είναι ο άνδρας «γυναίκα», έγινε ποτέ «μητέρα» για να βγάλει και γάλα; Γιατί έπρεπε το βρέφος να απομακρυνθεί από τη μητέρα του, που ήδη είχε γάλα για εκείνο, και να λάβει ένα αμφίβολο ανδρικό «έκκριμα»; Υπάρχουν «μελέτες» που το υποστηρίζουν; Εδώ πρόκειται σαφώς για παιδική κακοποίηση.
Πού βρίσκεται η επιστήμη σε αυτό το ιδεολόγημα; Κάποιοι ασχολήθηκαν με το θέμα παρά το ότι πρόκειται σαφώς για διαστροφή της φύσης. Δήλωσαν πως «δεν υπάρχουν διαθέσιμα μακροπρόθεσμα δεδομένα» για αυτήν την εξευτελισμένη εκδοχή της μητρότητας, που να εκτιμούν τις πιθανές παρενέργειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, «υπήρξαν πολύ λίγες δημοσιεύσεις για το θέμα και η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει εξετάσει τί υπάρχει στο ίδιο το γάλα». Επιπλέον, επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα της προκαλούμενης γαλουχίας παράγει πολύ λίγο χρήσιμο γάλα, «αρκετό για μία μόνο φορά την ημέρα».
Αλλά και αν ακόμη υποθέσουμε πως «η θωρακική τροφοδοσία» που προκαλείται από τα φάρμακα είναι απαλλαγμένη από σωματικές παρενέργειες, αυτό δεν είναι το μόνο θέμα που παίζει…Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία πολύ πιο σύνθετη και ουσιαστική από ένα θέμα διατροφής και αυτό είναι γνωστό ακόμη και στους πιο άσχετους.
Η θεωρία για τη βρεφική προσκόλληση, «attachment», αναπτύχθηκε κατά τη δεκαετία του 1950, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι πίθηκοι Ρέζους προτίμησαν να περνούν όλο τους τον χρόνο με την παρένθετη λούτρινη μητέρα τους παρά με εκείνη από σύρμα, παρά το ότι εκείνη τους παρείχε τη τροφή. Με άλλα λόγια, ο δεσμός μητέρας-βρέφους έχει να κάνει περισσότερο με την επαφή παρά με την απλή τροφοδοσία. Είναι δυνατόν μετά από αυτό να υποστηρίξουμε στα σοβαρά ότι δεν υπάρχουν συνέπειες από την αντικατάσταση των μητέρων από άντρες, λες και αυτοί οι δεσμοί μητέρας -βρέφους που σφυρηλατήθηκαν και επιβεβαιώνονται φυσικά επί χιλιετίες μπορούν με κάποιο τρόπο να παρακαμφθούν;
Ακόμα κι αν πιστεύαμε ότι οι εμπλεκόμενοι στο USHT δεν έχουν ιδεολογική προκατάληψη, τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει το επιστημονικό λάθος. Οι επιστήμονες διαχρονικά μπορεί να κάνουν λάθη. Πριν από έναν αιώνα, η ηρωίνη κυκλοφορούσε στο εμπόριο ως σιρόπι για τον βήχα. Στη δεκαετία του 1950, η θαλιδομίδη χρησιμοποιήθηκε τραγικά για τη θεραπεία της ναυτίας σε έγκυες γυναίκες. Πρόσφατα, έγιναν αδιάκριτοι εμβολιασμοί για τον COVID, τις παρενέργειες των οποίων μόλις αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε. Μήπως αντί να «εμπιστευόμαστε τυφλά την επιστήμη», είναι προτιμότερο να εμπιστευτούμε τη διαδικασία που επί τόσους αιώνες έχει δώσει ζωή στην ανθρωπότητα;
Η χρήση των νεογέννητων ως ιδεολογικών πειραματόζωων και θυμάτων της τρανς ιδεολογίας είναι απόλυτα αποκρουστική. Ο θηλασμός, το γάλα και η αγκαλιά της μάνας αντιπροσωπεύουν ό,τι πολυτιμότερο στην ανατροφή ενός παιδιού. Δεν δεχόμαστε να εξαπατάτε το πεινασμένο για αγάπη και ζωή νεογέννητο, με την χορήγηση ενός θλιβερού υγρού, ενός εκκρίματος γεμάτο ορμόνες και φάρμακα από έναν άντρα. Δε δεχόμαστε αυτός να κλέψει το γάλα και τη παρουσία της μητέρας του και να το κακοποεί σωματικά και ψυχολογικά.
Παραπομπές:
- https://www.hygeia.gr/mitrikos-thilasmos-dikaioma-zois/
- https://www.msn.com/en-us/health/other/trans-women-s-milk-as-good-as-breast-milk-says-nhs-trust/ar-BB1islTj?inf_contact_key=a9d2732c858fbda4d0d78db2ff69713e4dfbc39d7283b2cb89d5189540b69330
- https://europeanconservative.com/articles/commentary/transwomen-milking-it-for-all-its-worth/?inf_contact_key=568311c9c0c4b55f31b5c160b00c2f5e16358d5485884e2f31e6019a0d26c8b0
πηγή: mumdadandkids.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιό σας