Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Βουλγαρική Εκκλησία: Η παρέλαση ομοφυλοφίλων δείχνει έναν αμαρτωλό τρόπο ζωής

  Η Βουλγαρική Εκκλησία υπενθύμισε ότι «το να αγαπάς, να εκτιμάς και να σέβεσαι ένα άτομο δεν σημαίνει να μένεις σιωπηλός και αδιάφορος εάν έχει πάρει μία λανθασμένη ή καταστροφική πορεία».

  Στις 21 Ιουνίου 2024, ενόψει του «Sofia Pride», που θα πραγματοποιηθεί στη βουλγαρική πρωτεύουσα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε μια σφοδρή καταδίκη της επερχόμενης εκδήλωσης.

 Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το Σάββατο 22 Ιουνίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί για την παρέλαση των ομοφυλοφίλων, τη στιγμή που «Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί προσεύχονται στον Παντοδύναμο Θεό για τους εκλιπόντες αγαπημένους τους και δέονται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους».

  «Το Ψυχοσάββατο θα γίνουμε και πάλι μάρτυρες της δημόσιας εκδήλωσης της αμαρτίας και της αποδοχής της ως τρόπου ζωής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Η Εκκλησία εξέφρασε τη λύπη της που η σύγχρονη κοινωνία έχει χάσει τις χριστιανικές ρίζες της και διαστρέφει θεμελιώδεις αξίες όπως η αγάπη και η ελευθερία. Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία τονίζει ότι η αληθινή αγάπη και ο σεβασμός για ένα άτομο δεν σημαίνει σιωπηρή συναίνεση στην καταστροφική του πορεία. Αντίθετα, η φροντίδα για τον πλησίον απαιτεί αντίσταση στις προσπάθειες να καταστεί η αμαρτία κανόνα και αξία.

  «Το να αγαπάς, να εκτιμάς και να σέβεσαι ένα άτομο δεν σημαίνει να μένεις σιωπηλός και αδιάφορος εάν έχει ακολουθήσει μία λανθασμένη ή καταστροφική πορεία. Επομένως, αντιμετωπίζοντας όλους με ποιμαντική φροντίδα, υπευθυνότητα και πατρική αγάπη, αντιτιθέμεθα στις προσπάθειες να καταστεί η αμαρτία κανόνας και αξία στη βουλγαρική κοινωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Η δήλωση της Εκκλησίας περιλαμβάνει επίσης ένα απόσπασμα της Αγίας Γραφής (Ιεζ. λγ΄:11): «εἰπὸν αὐτοῖς· ζῶ ἐγώ, τάδε λέγει Κύριος, οὐ βούλομαι τὸν θάνατον τοῦ ἀσεβοῦς ὡς τὸ ἀποστρέψαι τὸν ἀσεβῆ ἀπὸ τῆς ὁδοῦ αὐτοῦ καὶ ζῆν αὐτόν. ἀποστροφῇ ἀποστρέψατε ἀπὸ τῆς ὁδοῦ ὑμῶν· καί ἱνατί ἀποθνήσκετε, οἶκος Ἰσραήλ;».

Η Βουλγαρική Εκκλησία κάνει έκκληση για μετάνοια και σύνεση, ελπίζοντας ότι το μέγα έλεος και η αγάπη του Θεού να συγχωρέσει τις αμαρτίες και να οδηγήσει στη σωτηρία όλους τους ανθρώπους.

spzh.live

πηγή:  orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας