Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ουκρανία: Ορθόδοξοι χωρικοί υπερασπίζονται Ι. Μονή από τους σχισματικούς

 Περισσότεροι από 200 Ορθόδοξοι πιστοί στο χωριό Svityaz της Δυτικής Ουκρανίας βγήκαν την Κυριακή 16 Ιουνίου για να υπερασπιστούν την τοπική Ι. Μονή Πέτρου και Παύλου.

Οι σχισματικοί και οι εθνικιστές της «Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία» προσπάθησαν να καταλάβουν το μοναστήρι μέσω του συνηθισμένου σχεδίου τους να συγκεντρώνουν μια ομάδα τυχαίων ανθρώπων, άσχετων με τη δεδομένη εκκλησία ή μοναστήρι, για να κάνουν ψηφοφορία και να εξαναγκάσουν την κοινότητα να προσχωρήσει στην OCU.

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι διοργανωτές απαίτησαν μόνο να δουν μια τοπική διεύθυνση, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναφέρει η Μητρόπολη Vladmir και Volyn .

Ωστόσο, οι σχισματικοί ηττήθηκαν, αφού μόνο 102 ψήφισαν υπέρ της αποσχίσεως της μονής και 249 υπέρ της παραμονής στην κανονική ορθόδοξη εκκλησία.

Photo: єпархія.укр

Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν ο ηγούμενος Αρσένιος και η μοναστική αδελφότητα. Ο π. Αρσένιος κάλεσε την κοινότητα να μην υποκύψει σε διχαστικές προκλήσεις, αλλά να συσπειρωθεί γύρω από την προστασία της Ουκρανίας και του μέλλοντός της.

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 2002 σε ενοριακό ναό που χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα. Δεν έκλεισε ποτέ κατά τη διάρκεια των μακρών δεκαετιών της αθεϊστικής διακυβέρνησης. Σήμερα στο μοναστήρι διαβιούν τρεις μοναχοί και έξι δόκιμοι.

orthochristian.com

πηγή:  orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας