Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Νοσοκομείο στη Τσεχία κάνει έκτρωση άλλο μωρό

 

Από το «Αφήστε με να ζήσω!»

Στις 25 Μαρτίου, μια έγκυος γυναίκα κατέφθασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bulovka στην Πράγα της Τσεχίας, για έναν τακτικό έλεγχο. Ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος και δεν μιλούσε τσέχικα. Το τεσσάρων μηνών αγέννητο κοριτσάκι της είχε ήδη όλα του τα όργανα σχηματισμένα και ακόμη είχε βλέφαρα, φρύδια, βλεφαρίδες, μαλλιά, μπορούσε να κάνει πιπίλα τα δάκτυλά της, να χασμουριέται, να τεντώνεται και να κάνει εκφράσεις με το προσωπάκι της.

Στο νοσοκομείο έγινε ένα τρομακτικό μπέρδεμα.(1) Το ιατρικό προσωπικό – που έκτοτε έχει τεθεί σε αναστολή – τη μπέρδεψε με μια άλλη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που είχε επίσης ραντεβού, αλλά εκείνη για έκτρωση. Η τεσσάρων μηνών έγκυος μητέρα που είχε κάνει εισαγωγή για ιατρικό έλεγχο ρουτίνας ναρκώθηκε αλλά αντί για πλήρη ιατρικό έλεγχο, της έκαναν έκτρωση το μωρό της. Όταν πήρε την αναισθησία είχε μωρό αλλά όταν ξύπνησε, το μωρό της δεν υπήρχε….

Ακόμη χειρότερα, στο φόνο προστέθηκε και η προσβολή καθώς το νοσοκομείο χαρακτήρισε τη δολοφονία του μωρού της απλά ένα «ανεπιθύμητο συμβάν».

«Ένα ανεπιθύμητο συμβάν συνέβη στη Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική μας» (2), δήλωσε στο CNN Prima η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Eva Stolejda Libigerová: «Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα, ως αποτέλεσμα σοβαρών παραβάσεων και μη συμμόρφωσης των εμπλεκόμενων υπαλλήλων στους εσωτερικούς κανονισμούς, πραγματοποιήθηκε χειρουργική επέμβαση σε ασθενή που δεν είχε ταυτοποιηθεί σωστά».

wrong baby 02


Η εκπρόσωπος  του Νοσοκομείου, πρόσθεσε στο Prahain.cz, το οποίο αποκάλυψε την ιστορία: «Εκφράσαμε τη βαθιά μας λύπη και ζητούμε συγγνώμη  από την ασθενή και ολόκληρη την οικογένειά της για αυτό το ατυχές γεγονός και τη διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μετριαστεί η ζημιά όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ προτιθέμεθα να την αποζημιώσουμε».

Και συνέχισε: «Ως πιστοποιημένο νοσοκομείο  εκπαίδευσης, έχουμε σαφώς καθορισμένους κανόνες και διαδικασίες τις οποίες το ιατρικό μας προσωπικό είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί χωρίς εξαίρεση. Το προσωπικό της κλινικής που έχει αναμιχθεί τίθεται σε αργία, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διερεύνησης της ανεπιθύμητης πράξης, με τη δέσμευση πως εάν διαπιστωθεί  παραβίαση των τυπικών εργασιακών διαδικασιών, τα συγκεκριμένα άτομα θα θεωρηθούν ατομικά υπεύθυνα » Πιστεύεται πως μεταξύ άλλων και η δυσχέρεια επικοινωνίας του τσεχόφωνου προσωπικού με την μητέρα έπαιξε  ρόλο, καθώς η γυναίκα δεν κατάφερε να αντιδράσει αποτελεσματικά σε όσα διαδραματίζονταν. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η μητέρα-θύμα θα λάβει αποζημίωση. Πώς αποζημιώνεις μια μητέρα που της σκότωσες το παιδί της;

Όσο σοκαριστικό κι αν είναι το περιστατικό, δεν είναι το μοναδικό στο οποίο έγινε μπέρδεμα.  Ένας γιατρός στη Νότια Κορέα έκανε έκτρωση στο μωρό μιας άλλης γυναίκας το 2019, σε μια παρόμοια περίπτωση λανθασμένης ταυτοποίησης. Η γυναίκα είχε προσέλθει στην κλινική έξι εβδομάδων έγκυος για να πάρει συμπληρώματα διατροφής. Το 2021, ένα ζευγάρι από την Ιρλανδία ανακάλυψε σοκαρισμένο ότι το αγοράκι τους, που είχαν αποφασίσει να το κάνουν έκτρωση επειδή τους είπαν ότι είναι ανάπηρο, στην πραγματικότητα ήταν απολύτως υγιές. Το ιατρικό προσωπικό ζήτησε συγνώμη και στις δύο περιπτώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μωρά δεν μπορούν να ξαναγυρίσουν πίσω….

Τέτοια περιστατικά είναι συνέπειες της νομιμοποίησης της άμβλωσης. Στην Τσεχική Δημοκρατία, η άμβλωση είναι νόμιμη κατόπιν αιτήματος της γυναίκας έως τις 12 εβδομάδες, αλλά και μέχρι τη γέννηση του παιδιού εφόσον διαπιστωθεί «εμβρυϊκή ανωμαλία». Επειδή η άμβλωση είναι νόμιμη, είναι «εντάξει» να σκοτώνονται μωρά αν το αποφασίζει η γυναίκα, ενώ θεωρείται τραγικό όταν γίνεται από μπέρδεμα. Η πράξη ωστόσο είναι ακριβώς η ίδια, καθώς  βάζει τέλος στη ζωή ενός ζωντανού αγέννητου παιδιού.

Αν η Τσεχική Δημοκρατία - και κάθε άλλη δημοκρατία, δεν είχαν νομιμοποιήσει τις αμβλώσεις, τέτοια περιστατικά δεν θα είχαν συμβεί ποτέ. Και αυτά είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η άμβλωση δεν είναι υπηρεσία υγείας.

Παραπομπές:

  1. https://www.lifesitenews.com/blogs/tragic-accidental-abortion-prague-media/?utm_source=daily-world-2024-04-03&utm_medium=email
  2. https://www.lifenews.com/2024/04/02/hospital-kills-the-wrong-baby-in-abortion/

πηγή:  afistemenaziso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας