Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Mάθημα στο σχολείο Αυστραλίας από ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ

Οι γονείς των μαθητών δεν ενημερώθηκαν για τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής.

Σκάνδαλο ξέσπασε σε ένα σχολείο Renmark στη Νότια Αυστραλία αφού μία ΛΟΑΤΚΙ ακτιβίστρια από την οργάνωση Headspace έκανε μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο για κορίτσια 13–14 ετών, κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε για την κτηνωδία, αναφέρει το Lifesite. Οι γονείς των μαθητριών δεν ενημερώθηκαν για αυτό το μάθημα, ούτε γνώριζαν το περιεχόμενο της συνομιλίας και δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους σε αυτό.

Αναφέρθηκε ότι τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τα κύρια μαθήματα για να μπορέσουν να ακούσουν την παρουσίαση της ακτιβίστριας, ενώ οι δάσκαλοι δεν ήταν παρόντες στο μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. Τα κορίτσια παραδέχθηκαν ότι λίγοι καταλάβαιναν τους όρους με τους οποίους η ακτιβίστρια διένυσε την ομιλία της. Οι μαθητές ήταν επίσης σοκαρισμένοι που η παρουσιάστρια, μιλώντας για την διαφορετικότητα των φύλων και τις σεξουαλικές προτιμήσεις, ανέφερε τον εαυτό της και τις δικές της σεξουαλικές προτιμήσεις ως παράδειγμα. Στην παρουσίαση, στα παιδιά δόθηκε μια εξήγηση για τον όρο ΛΟΑΤΚΙ+ εμφανίζοντας κάθε λέξη και τη σημασία της στην οθόνη.

«Υπήρξε μια διαφάνεια σχετικά με το τι σημαίνει το συν και απλώς άρχισαν να λένε τυχαία λέξεις που κανείς δεν ήξερε, όπως “κτηνωδία”, είπε η Έμιλι, 14 ετών. – Ήταν στο ταμπλό όταν έδειξαν τι σημαίνει το συν».

«Στη συνέχεια εξηγήθηκε λεπτομερώς τι είναι η κτηνωδία και ο παρουσιαστής φάνηκε να υπονοεί ότι ασκείται από άτομα που προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+». Όπως σημείωσε μία μαθήτρια, «Είπαν (η queer κοινότητα) απλώς τα δέχεται όλα, παρόλο που… δεν είναι παράνομο;» Εκείνη τη στιγμή, αρκετά κορίτσια άρχισαν να ζητούν άδεια και να φεύγουν από την τάξη, προσποιούμενη ότι έπρεπε να πάνε στην τουαλέτα – πολλά δεν επέστρεψαν.

Το σχολείο είπε ότι θα διενεργήσει εσωτερικό έλεγχο και διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε τρίτους την πρόσβαση σε μαθητές χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων. Η οργάνωση Headspace δήλωσε ότι με τα μαθήματά τους ήθελαν να βοηθήσουν παιδιά με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, νωρίτερα ο Εκπαιδευτικός Διαμεσολαβητής της Ουκρανίας Σεργκέι Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να αποτελούν μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Ουκρανία.

spzh.media

 

πηγή:  orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας