Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Γεωργίας καταδικάζει τίς ἐκδηλώσεις «ὑπερηφανείας»

«Οι προσπάθειες εισαγωγής ενός διεστραμμένου τρόπου ζωής στη χώρα μας δυστυχώς συνεχίζονται», αναφέρει η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία σε δήλωση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο από την Πατριαρχική Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων .

Το Tbilisi Pride, η μεγαλύτερη ομάδα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στήν Τυφλίδα, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα πραγματοποιήσει την Εβδομάδα Υπερηφάνειας μεταξύ 1-8 Ιουλίου.

«Ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές ότι η φετινή Εβδομάδα Υπερηφάνειας θα περιλαμβάνει κλειστές εκδηλώσεις πολιτικής, πολιτιστικής και ακαδημαϊκής φύσης, συμπεριλαμβανομένου ενός διεθνούς συνεδρίου ΛΟΑΤΚΙ και του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας», αναφέρει το civil.ge .

Στη δήλωσή της, η Εκκλησία τονίζει ότι αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πλειοψηφία του γεωργιανού πληθυσμού ούτε τον αρχαίο πολιτισμό και τις αξίες του.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει:

Οι προσπάθειες εισαγωγής ενός διεστραμμένου τρόπου ζωής στη χώρα μας δυστυχώς συνεχίζονται. Αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη ανακοίνωση της Εβδομάδας ΛΟΑΤΚΙ που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο, η οποία, βάσει των στόχων της, δεν μπορεί να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο ακόμη και αν διεξαχθεί σε κλειστό χώρο.

Πιστεύουμε ότι η προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα σε μια χώρα με βαθιά ριζωμένες χριστιανικές αξίες και πολιτιστική κληρονομιά αιώνων.

Οποιαδήποτε προσπάθεια προπαγάνδας μεταξύ των νέων αποτελεί βίαιη παραβίαση κατά της συνείδησής τους.

Το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι επανειλημμένες διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας του Γεωργιανού πληθυσμού αποτελεί ασέβεια προς τις θεμελιώδεις αξίες του έθνους και είναι μια σαφής προσπάθεια πρόκλησης βλάβης του ήθους των πολιτών.

Πέρα από την προπαγάνδα υπέρ της αμαρτίας, κάθε τέτοια δραστηριότητα αποτελεί και αιτία εμφύλιων συρράξεων και εντάσεων, όπως φαίνεται εύκολα από την αυξημένη πόλωση στην κοινωνία κατά τη διάρκεια των ΛΟΑΤ εκδηλώσεων.

Πιστεύουμε ότι τέτοιοι παράγοντες εντάσεων πρέπει να αντιμετωπιστούν στά πρωταρχικά στάδια.

Η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε αντικείμενο διαρκών επιθέσεων, συκοφαντιών και επιθετικών εκστρατειών τα τελευταία χρόνια, αλλά σε καμμία περίπτωση η Εκκλησία δεν έχασε την υπομονή της. Σε τέτοιες στιγμές, η Εκκλησία περιορίζεται πάντα μόνο στην αποκάλυψη συκοφαντίας.

Η Εκκλησία δεν πρεσβεύει ποτέ τη βία, αλλά προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία. Ως εκ τούτου, σήμερα ίσως είναι ιδιαίτερα επίκαιρο να καλέσουμε την κοινωνία να συζητήσει τη ρύθμιση αυτού του προβλήματος μέσω νομοθεσίας.

Δυστυχώς, ορισμένοι διαδηλωτές κατά των εκδηλώσεων Pride το 2021 έγιναν βίαιοι, αν και η Εκκλησία καταδίκασε απερίφραστα τη βία και πραγματοποίησε τη δική της προσευχητική και ειρηνική διαμαρτυρία .

orthochristian.com

 

πηγή:  orthodoxostypos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας