Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Βατικανό: οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ πρέπει να είναι υπό την αιγίδα της Εκκλησίας

Ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Οικογενειών στο Βατικανό.

Στο Φεστιβάλ Οικογενειών, που θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό στις 22 Ιουνίου 2022, θα συμμετάσχουν ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ, δήλωσε ο καθηγητής Gabriel Gambino, Αναπληρωτής Γραμματέας της Διεύθυνσης Λαϊκών Υποθέσεων, Οικογένειας και Ζωής, αναφέρει το vaticannews.va.

«Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή των ΛΟΑΤ οικογενειών, ο καθηγητής Gambino είπε ότι στο πνεύμα της Amoris laetitia, είναι σημαντικό να συνοδεύουμε όλους με έλεος και χαιρετισμούς στην αγάπη του Πατέρα και ότι όλες οι οικογένειες πρέπει να αισθάνονται ότι συνοδεύονται από την Εκκλησία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της το γραφείο Τύπου του Βατικανού.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ποιμαντικό συνέδριο, σκοπός του οποίου, όπως σημειώνεται από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, «είναι η ανάπτυξη του θέματος που επέλεξε ο Πάπας, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες πειστικές ενδείξεις που προκύπτουν από το Amoris laetitia, ένα κείμενο που αντιπροσωπεύει πολύ σαφείς γραμμές προγράμματος για μια πιθανή ανάπτυξη της οικογενειακής ποιμαντικής φροντίδας τα επόμενα χρόνια».

Σας θυμίζουμε ότι το Amoris laetitia – σε μετάφραση από τα λατινικά σημαίνει «Χαρά της Αγάπης» – είναι η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου για την οικογενειακή ζωή, που δημοσιεύθηκε το 2016, στην οποία ο ποντίφικας μίλησε για ενώσεις ομοφυλοφίλων. Στο «Χαρά της Αγάπης» ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προέτρεψε να μην ταπεινώνουμε ή να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων, αλλά σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία βάση για αφομοίωση ή δημιουργία αναλογιών, ακόμη και μακρινών, μεταξύ των ενώσεων ομοφυλοφίλων και του σχεδίου του Θεού για γάμο και οικογένεια». Επίσης, ο Πάπας πρόσθεσε ότι «οι πραγματικές ενώσεις ή ενώσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ειδικότερα, δεν μπορούν απλώς να εξισωθούν με γάμο. Κανένα σωματείο που είναι αναξιόπιστο ή κλειστό στη μετάδοση της ζωής δεν διασφαλίζει το μέλλον της κοινωνίας».

spzh.news

 

πηγή:  orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας