Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Επιστολή για τη στήριξη των υγειονομικών που είναι ακόμα σε αναστολή

epistoli gia ti stiriksi ton ygeionomikon pou einai akoma se anastoli 01 ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών

ΘΕΜΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Με αγανάκτηση παρακολουθούμε τον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή και των απεργών πείνας επί 33 ημέρες που ο ένας μετά τον άλλον μεταφέρονταν στα νοσοκομεία.

Ο απάνθρωπος και άδικος τρόπος που αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι αυτοί και οι οικογένειες τους δεν είναι δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης για τον υγειονομικό φασισμό που βιώνουν κυρίως συγκεκριμένες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, που ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ζήσουμε τον 21ο αιώνα.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε εκβιαστικά ότι αφού δεν υπάκουσαν στην επιταγή της για εμβολιασμό στο σώμα τους, πρέπει να καταδικαστούν σε θάνατο και μάλιστα αργό μαζί με τις οικογένειες τους.

Τώρα που η πανδημία βαίνει προς το τέλος της, που οι εμβολιασμένοι νοσούν σχεδόν όπως και οι ανεμβολίαστοι, καθώς τα εμβόλια έχουν πλέον μικρή αποτελεσματικότητα για την πρόληψη των τελευταίων μεταλλάξεων, τώρα που τα περιοριστικά μέτρα μειώνονται, τώρα που πέφτουν οι μάσκες, φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού που ζούμε. Είναι πλέον πασιφανές ότι το μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η δημόσια υγεία αλλά η υποταγή των πολιτών στο πρόσταγμα της. Αυτό καταδεικνύεται από τα εξής:

  1. Οι υγειονομικοί οι οποίοι είχαν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου, και έχει περάσει 7μηνο και πλέον από τότε, οπότε θεωρούνται ανεμβολίαστοι, δεν μπαίνουν σε αναστολή αλλά συνεχίζουν να εργάζονται κάνοντας δύο (2) rapid tests την εβδομάδα. Όσοι όμως δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν μπορούν να γυρίσουν στην εργασία τους κάνοντας και αυτοί δύο (2) rapid tests την εβδομάδα, αλλά παραμένουν τιμωρητικά σε αναστολή.
    Σχολιάζοντας αυτά ο κ. Πλεύρης είπε ότι οι υγειονομικοί σε αναστολή, «αρνούνται την επιστήμη τους» και «δεν λειτουργούν με βάση τους κανόνες της ιατρικής» και ότι «όποιος αρνείται την επιστήμη δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ και είναι δική του επιλογή!» iefimerida.gr NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 04/03/2022 12:54
    Όμως η επιστήμη είναι συνώνυμη με την ελευθερία σκέψης, την αμφισβήτηση και την αντικειμενικότητα. Δεν μπορούμε ως επιστήμονες να δεχθούμε τη λογική του κ. Πλεύρη και των συνεργατών του, που δεν έχουν ιδέα από ιατρική, έχουν όμως το θράσος να λογοκρίνουν τις όποιες σκέψεις μας ή τυχόν αμφισβητήσεις και με βάση αυτές να καταδικάζει σε θάνατο. Τόσο Μεσαίωνας!
    Το πιο ανησυχητικό όμως από αυτά που είπε ο κ. Πλεύρης για τις προσλήψεις είναι ότι ακόμα και «αν αλλάξουν οι συνθήκες της πανδημίας, τότε θα εξεταστεί η θέση αν θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν ο εμβολιασμός, ασχέτως πανδημίας.» https://www.capital.gr/politiki/3627269/ti-xalarosi-ton-metron-meta-to-pasxa- proaniggeile-o-th-pleuris
    Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σκοπός του ο περιορισμός της πανδημίας μέσω του εμβολιασμού (αφού αυτή δεν θα υπάρχει) αλλά η υποταγή στο πρόσταγμα του.
  1. Η κυβέρνηση δρα όχι προστατευτικά αλλά τιμωρητικά σε όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες:

Α) Υποχρεώνοντας τους να κάνουν με δικά τους έξοδα μόνο σε ιδιωτικές δομές τους υποχρεωτικούς διαγνωστικούς τους ελέγχους, και όχι δωρεάν σε δημόσιες δομές, όπως οι εμβολιασμένοι.

Β) Υποχρεώνοντας τους να κάνουν PCR για να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης, και όχι rapid test, όπως οι εμβολιασμένοι.

Γ) Αν νοσήσουν δεύτερη φορά μετά το πέρας του 6μήνου δεν έχουν το δικαίωμα να ξαναβγάλουν πιστοποιητικό νόσησης όπως οι εμβολιασμένοι. [Για να μην επεκταθούμε στο χρόνο ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης που ήταν αρχικά 2 μήνες, ούτε καν 3, αφού η πιστοποίηση γινόταν μετά από 1 μήνα!!, εν συνεχεία έγινε 2,5 μήνες (η πιστοποίηση μειώθηκε σε 15 μέρες μετά από πολλά παράπονα) και αν δεν γινόταν σύσταση από την Ε.Ε. δεν θα επεκτεινόταν τώρα σε 6μηνο]

Δ) Να πληρώνουν πρόστιμα όσοι είναι άνω των 60 (μέχρι πρότινος).

Το εμβόλιο που έχει σώσει τόσες ζωές, αντί να είναι μέσο υγείας και πρόληψης, έγινε μέσο διχασμού και διάκρισης, εκφοβισμού και εκβιασμού, υποταγής και καταδίκης!

Τον υγειονομικό φασισμό της Ελλάδας καταγγέλλει και το γνωστό σε όλους μας ιατρικό περιοδικό Lancet. Το περιοδικό επικρίνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλλει πρόστιμο με βάση ηλικιακά κριτήρια για τον εμβολιασμό, κατηγορώντας την Ελλάδα ως τη μόνη χώρα που έθεσε τέτοιο κανόνα και διαχωρίζει συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα θεωρήθηκε ανησυχητικό ότι δεν υπήρξε γενική αντίδραση. Greek government’s ageist vaccination policy www.thelancet.com/healthy-longevity Vol 3 February 2022 The Lancet Healthy Longevity Copyright © 2022 The Author(s). Published by Elsevier Ltd. This is an Open Access article under the CC BY 4.0 license.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή είναι από τους Έλληνες που όντως αντέδρασαν και αντιδρούν σε αυτή την κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προτίμησαν το θάνατο παρά την ατίμωση της αξιοπρέπειας τους και την κατάργηση της ελευθερίας τους μέσω αυτών των ναζιστικών πρακτικών. Δεν είναι αντιεμβολιαστές όπως αρέσει σε κάποιους να τους αποκαλούν. Θα μπορούσαν και αυτοί εύκολα και ανώδυνα να κάνουν το εμβόλιο, να γυρίσουν στις θέσεις τους και να μην ασχοληθούν περαιτέρω. Αγωνίζονται όμως να δώσουν μάθημα ελευθερίας, αξιοπρέπειας και σεβασμού στον άνθρωπο, σε όλους εμάς τους νεοέλληνες που σκύβουμε το κεφάλι. Βέβαια λίγοι είναι ενήμεροι για την άτυχη μοίρα αλλά και τον αγώνα αυτών των συναδέλφων μας γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ συστηματικά αποσιωπούν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους. Το μόνο που κάνουν είναι να διασπείρουν το διχαστικό κλίμα στον κόσμο, κατά το «διαίρει και βασίλευε», και να βάζουν ταμπέλες, γιατί μόνο έτσι δρα ανενόχλητα ο φασισμός.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τα σκληρότερα μέτρα και lock down, στην πανδημία και η τρίτη παγκοσμίως, σύμφωνα με το Oxford COVID-19 Government Response Tracker (OxCGRT) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ξεπερνώντας ακόμα και χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα. www.iatronet.gr/article/100019/sthn-ellada-to-aysthrotero-lockdown-ths-eyrophs- giati-den-apodidei-ta-anamenomena

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση ότι οι Έλληνες δεν θα ανεχτούν άλλη κοινωνική παρακμή, ταπείνωση και κατατρεγμό. Η Ελλάδα δεν είναι Σανγκάη και δεν πρέπει να την αφήσουμε να γίνει.

Όλοι μαζί πρέπει να καταδικάσουμε τα φρικαλέα μέτρα της ανάλγητης και άκαμπτης κυβέρνησης, ειδικά τώρα που η πανδημία έχει σχεδόν κοπάσει. Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται όλα τα πιστοποιητικά ακόμα και οι μάσκες και οι υγειονομικοί να μένουν τιμωρημένοι και καταδικασμένοι σε αργό θάνατο, αυτοί που πριν τις αναστολές μαζί με τους άλλους συναδέλφους τους, είχαν σηκώσει στην πλάτη τους το βάρος όλης της πανδημίας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Δημόσια Υγεία. Αποτέλεσμα των αναστολών καθώς και των απολύσεων πολλών επικουρικών ιατρών, ήταν μόνο η αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων νοσοκομείων. Πολλοί σύλλογοι εργαζομένων στα νοσοκομεία έχουν κάνει αιτήματα για επαναφορά των συναδέλφων τους στις θέσεις τους.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας θα πρέπει να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων τους, να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους, ως οφείλουν, για να επανέλθουν όλοι πίσω στα καθήκοντα τους. Να μην εξαρτούν την εργασία των ιδιωτών ιατρών από την εμβολιαστική τους κατάσταση. Να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία και ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

Οι Ιατροί

Πίνακας Αποδεκτών (αποστολή μέσω e-mail) 

  1. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
  2. Ιατρικοί Σύλλογοι Ελλάδας
  3. Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής & Τεχνοηθικής

 πηγή: tideon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας