Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Επιστολή ανεμβολίαστου πολίτη προς το νέο υπουργό Υγείας

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη για το εμβόλιο- Πώς θα κλείνεται το ραντεβού 

Αξιότιμε Υπουργέ, κε Πλεύρη, καλή επιτυχία στη νέα σας θέση.

 

Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων σας καθηκόντων σας απευθύνω την κατωτέρω ανοικτή επιστολή-πρόταση σχετικά με τους εμβολιασμούς:

 

Είμαι κι εγώ ένας μη εμβολιασμένος, δεν είμαι όμως αντι-εμβολιαστής, ό,τι εμβόλιο κυκλοφορεί το έχω κάνει, κάνω και της γρίπης συστηματικά κάθε χρόνο, με τα έως σήμερα κυκλοφορούντα εμβόλια στην Ελλάδα έναντι της covid-19.

 

Επειδή συναναστρέφομαι με πολλούς μη εμβολιασθέντες με τα συγκεκριμένα εμβόλια για τον covid, θα ήθελα να παραθέσω κάποιες σκέψεις που εάν ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους κρατούντες, μπορεί, λέω μπορεί, δεν είναι σίγουρο, πολλοί να καμφθούν και να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid-19. Προσωπικά εγώ πάντως θα το κάνω.

 

Για να καταλάβουμε τι λένε οι μη εμβολιασθέντες θα πρέπει πρώτα να τους ακούσουμε. Εάν συλλήβδην τους βαφτίζουμε ψεκασμένους και δεν ακούμε τι λένε, είναι λογικό να δημιουργείται πόλωση και να εμμένουν στις θέσεις τους και να μην υπάρχει σύγκλιση. Το ζητούμενο της Κυβέρνησης - εάν της αποδώσουμε αγαθά κίνητρα - είναι η δημιουργία του περίφημου «τείχους ανοσίας». Αν και δεν έχει επιτευχθεί ξανά ποτέ στο παρελθόν «τείχος ανοσίας» με εμβόλια κατά ιού που μεταλλάσσεται (μην συγκρίνουμε με την ιλαρά, η ιλαρά δεν μεταλλάσσεται και το εμβόλιο της χρησιμοποιείταν για εκατονταετία), εάν όντως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προσπαθήσει για αυτό το τείχος ανοσίας (ανεξαρτήτως εάν αποδειχθεί μάταιος κόπος στο τέλος) και θέλει να εμβολιασθούν οι περισσότεροι πρέπει να ακούσει τους μη εμβολιασθέντες και να προσφέρει λύσεις σε αυτά που ζητούν. Αλλιώς εάν απλά θέλει και ψάχνει να βρει «εχθρούς» προκειμένου να τους ρίξει την ευθύνη της τυχόν αποτυχίας του «τείχους προστασίας», τότε οι μη εμβολιασμέντες είναι ένας πολύ βολικός «εχθρός», οπότε θα εμμείνει στους χαρακτηρισμούς και θα πετάξει στα σκουπίδια όσα προτείνω.

 

Ποιες είναι οι βασικές ενστάσεις των μη εμβολιασθέντων:

 

  1. «Δεν δέχομαι την τεχνολογία mRNA, γιατί δεν γνωρίζω τι άλλο μπορεί να πυροδοτήσει μακροπρόθεσμα η συγκεκριμένη τεχνολογία στο μέλλον στο σώμα μου». Δύο γνωστοί μου, ένας Χημικός Μηχανικός κι ένας Τεχνολόγος τροφίμων μου είπαν ότι η λογική του mRNA τους θυμίζει καταπληκτικά την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των μεταλλαγμένων τροφίμων, όπου όπως γνωρίζουμε για τα φυτά (πχ ντομάτες) ο σπόρος που δημιουργείται είναι «στείρος», πρέπει να ξαναγοράσεις σπόρο την επόμενη χρονιά.
  2. «Δεν δέχομαι να εμβολιασθώ με εμβόλιο που γνωρίζω ότι για την παραγωγή του ή τον έλεγχό του, έχουν χρησιμοποιηθεί κυτταροσειρές που έχουν προκύψει από όργανα εκτρωμένου εμβρύου». Το επιχείρημα αυτό αποτελεί μέγιστο ηθικό εμπόδιο και καμιά απαγόρευση ή ποινή δεν θα την κάμψει.

 

Τόσο για την πρώτη ένσταση, όσο και για την δεύτερη, υπάρχουν λύσεις. Απαιτείται απλά η πολιτική βούληση ώστε να προσφερθεί η κατάλληλη λύση στους πολίτες προκειμένου κι άλλες ομάδες του πληθυσμού να εμβολιασθούν για να υπάρξει πρόοδος στο «τείχος της ανοσίας».

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ :

Σύμφωνα με έρευνα που έχω κάνει, λύση και στις δύο ενστάσεις προσφέρει το Κινεζικό Εμβόλιο SINOFARM που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί ακόμη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον πίνακα που χρησιμοποιεί το afistemenaziso (https://lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine-candidates-and-abortion-derived-cell-lines/), το οποίο πρώτο ανέδειξε το θέμα με τις κυτταροσειρές εκτρωμένων εμβρύων, το Κινέζικο εμβόλιο της Sinofarm το οποίο έχει λάβει έγκριση από τον ΠΟΥ (https://www.kathimerini.gr/world/561355510/poy-enekrine-to-kineziko-emvolio-tis-sinopharm-gia-epeigoysa-chrisi/) είναι καταπράσινο όσον αφορά το θέμα των κυτταροσειρών εκτρωμένων εμβρύων. ΔΕΝ χρησιμοποιεί τέτοιες κατταροσειρές σε κανένα στάδιο της παραγωγής του ή του ελέγχου του. Χρησιμοποεί κυτταροσειρές μαϊμούδων. Ταυτόχρονα περιέχει αδρανοποιημένο κορονοϊό, οπότε δεν είναι εμβόλιο με mRNA ή αδενοϊό με Mrna κορονοϊού που είναι τα ήδη κυκλοφορούντα. Είναι αυτό που λέμε «παραδοσιακής τεχνολογίας».

 

Δηλ. «με ένα σμπάρο, 2 τρυγόνια». Ικανοποιούνται και οι δύο ενστάσεις. Γιατί η κυβέρνηση δεν προβαίνει στην προμήθεια αυτού του εμβολίου; Με το ΑΜΚΑ του ο καθένας που θα ήθελε τέτοιο εμβόλιο, θα μπορούσε να μπαίνει σε μια πλατφόρμα και να δηλώνει την πρόθεσή του. Οπότε η παραγγελία θα είναι στοχευμένη και δεν θα πεταχτούν λεφτά σε εμβόλια που δεν θα τα κάνουν οι πολίτες.

 

Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι το εμβόλιο αυτό πολεμείται από τις άλλες εταιρείες :

https://www.capital.gr/forbes/3550471/sto-kokkino-oi-anisuxies-gia-to-kineziko-embolio-tis-sinopharm-to-mpaxrein-kanei-enisxutiki-dosi-me-pfizer.

 

Όμως όπως βλέπουμε το χρησιμοποιούν ακόμη και σε παιδιά :

https://www.naftemporiki.gr/story/1756779/koronoios-iae-ksekina-i-xorigisi-tou-emboliou-tis-sinopharm-se-paidia-3-17-eton.

 

Επίσης πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του περιορισμού των ελευθεριών των πολιτών με το «υγειονομικό διαβατήριο». Ωστόσο είναι πιθανόν με την προσφορά της εναλλακτικής αυτού του εμβολίου (Sinofarm), αν επιτευχθεί σημαντική αύξηση των εμβολιασμένων και μείνει ένα μικρό ποσοστό ανεμβολίαστο, τότε δεν θα έχει λόγο ύπαρξης το εν λόγω πιστοποιητικό, δηλ. θα καταργηθεί από μόνο του, στην πράξη. Τότε, με την άνεσή μας, θα μπορέσει να γίνει η πολιτική και ηθική συζήτηση για το κατά πόσο πρέπει να υπάρξει συνταγματική απαγόρευση πιστοποιητικών πολιτών για τον οποιονδήποτε λόγο, σε μια ήρεμη κοινωνία και όχι σε μια κοινωνία «στα κάγκελα» να πετροβολάει η μια ομάδα την άλλη…

 

Με εκτίμηση

Ο ανεμβολίαστος κι όχι αντι-εμβολιαστής

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας