Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Κυθήρων Σεραφείμ: «Όταν κλείνουμε τους Ναούς είναι σαν να κλείνουμε τα Νοσοκομεία»

 

Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα τελέστηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

Στον εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με αφορμή την παραβολή του ασώτου αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι Ιεροί Ναοί για την Θεία Λατρεία των Ορθοδόξων Χριστιανών.

“Επιτρέπεται μετά την Θεία Λειτουργία να περνούν (οι πιστοί) με την σειρά να προσεύχονται. Είναι κάτι αυτό, αλλά δείχνει έναν προτεσταντικό τρόπο, που εκείνοι οι άνθρωποι μόνον στην προσευχή αρκούνταν και δεν μετέχουν στα Άγια Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Όμως δεν μπορεί ο πιστός άνθρωπος να μένει μακριά από την Αγία Τράπεζα, μακριά από την Ουράνια βρώση και πόση του Τιμίου Σώματος και του Αγίου Αίματος του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ πρόσθεσε: “Η Παράδοση της Εκκλησίας μας των είκοσι αιώνων λέει ότι όσες και αν πέρασαν φοβερές λοιμικές ασθένειες, πέρασαν και αντιμετωπίστηκαν μέσα στην Θεία Λατρεία. Με την προσευχή, με την Θεία Λατρεία, με την Θεία Λειτουργία, με την Θεία Κοινωνία, με τις Ιερές Λιτανεύσεις και έτσι ο άνθρωπος καθοπλίζεται και παίρνει την Χάρη και την βοήθεια Του Θεού”.

“Όταν κλείνουμε τους Ναούς είναι σα να κλείνουμε τα Νοσοκομεία και να λέμε καθίστε στα σπίτια σας και γιατρευτείτε. Εδώ είναι θεραπευτήριο πνευματικό” – τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία από 1:29:13 έως 1:49:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας