Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Η προσευχή του Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου έλυσε την ανομβρία



Είναι κοινό γνώρισμα των αγίων να εξευμενίζουν την μακροθυμία του Αγίου Θεού σε ποικίλες περιστάσεις. Από μαρτυρίες παλαιών Παρίων που έζησαν το γεγονός γνωρίζουμε πως ο Άγιος Αρσένιος της Πάρου τον περασμένο αιώνα με λιτανεία που έκανε, έφερε πλούσια βροχή εις την νήσο. Στον αιώνα μας το ίδιο γεγονός επανελήφθη με προεξάρχοντα τον άγιο Γέροντα π. Φιλόθεο.

Αλλά ας εκθέσουμε το γεγονός όπως μας το κατέθεσε ευλαβής προσκυνητής από το χωριό Μάρπισσα, ο οποίος αν και ήταν τότε μικρό παιδί, διετήρησε στη μνήμη του πολύ ζωντανά το γεγονός.

Το 1937 στο νησί υπήρχε μεγάλη ανομβρία. Οι ευλαβείς χωρικοί ανέφεραν εις τον κοινόν πατέρα της νήσου την θλίψη τους. Ο πάντα άοκνος διά προσευχάς και δεήσεις Γέροντας απεφάσισε την τέλεση λιτανείας.
Με αίθριο καιρό η λιτανεία ξεκίνησε από το χωριό, κατευθύνθηκε προς την Ι. Μονή του Αγ. Γεωργίου στην τοποθεσία Λαγκάδα και προχώρησε προς τον Αγ. Ιωάννη του Δρυού. Κατά διαστήματα όλο το πλήθος ακολουθώντας τον άγιο Γέροντα σταματούσε και άκουγε με πολλή προσοχή και εσωτερική προσευχή τις δεήσεις που εκείνος με την καθαρά και βροντώδη φωνή του ανέπεμπε.
Ο ουρανός ξαφνικά άλλαξε όψη. Σύννεφα εμφανίσθηκαν και οι πρώτες σταγόνες της βροχής άρχισαν να δροσίζουν την κατάξηρη γη. Η βροχή δυνάμωσε τόσο πολύ, ώστε κανείς δεν πρόλαβε να φθάσει στο σπίτι του χωρίς να δεχθεί την επίδραση της ουρανίου δρόσου.


Πηγή: Αφιέρωμα εις τον Άγιον Γέροντα της Πάρου, Αρχιμ. π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ + , Εκδ. Ιερόν Γυν. Ησυχαστήριον  «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα» Θαψανών Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας