Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μητρ. Λογγίνος: Εάν διώξετε τους μοναχούς από τη Λαύρα, θα διώξετε τον Θεό από την Ουκρανία!

 Ο ιεράρχης Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι μοναχοί της Λαύρας του Κιέβου δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα τείχη του μοναστηριού.

Στις 26 Μαρτίου 2023, κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου κηρύγματος, ο Μητροπολίτης Μπάντσεν Λογγίνος δήλωσε ότι εάν οι αρχές εκδιώξουν τους μοναχούς από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, και ο Θεός θα εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, η Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους «να απαντήσουν σε αυτό που συμβαίνει σήμερα με

προσευχή».

«Σας ζητώ να παραμείνετε στην κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας. Όπως σταυρώθηκε ο Χριστός, έτσι συμβαίνει και σήμερα με την UOC. Και σας ζητώ να μην θυμώνετε, πρέπει να είμαστε ενωμένοι», είπε ο επίσκοπος.

Τόνισε ότι, κατά τη γνώμη του, οι μοναχοί της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου δεν θα χρειαστεί να εκδιωχθούν από το μοναστήρι, γιατί «αν εκδιωχθούν, ο Κύριος θα εγκαταλείψει την Ουκρανία μας».

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Λογγίνο, το κράτος θέλει να πάρει το πιο πολύτιμο πράγμα από εμάς την Εκκλησία.

Περαιτέρω ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι αν δεν σταματήσει ο διωγμός της Εκκλησίας στην Ουκρανία, τότε θα αντιμετωπίσουμε πείνα και ότι «αν έρθει η ώρα και οι μοναχοί εκδιωχθούν από τη Λαύρα, τότε η οργή του Κυρίου θα έρθει στη γη μας και θα δούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο».

«Αν ο Κύριος πάρει το νερό Του, τι θα κάνετε; Κι αν δεν υπάρχει ψωμί; Αδέρφια και αδερφές, αυτό θα γίνει. Θα χυθεί πολύ αίμα αν δεν ηρεμήσουμε και θα πολεμήσουμε ενάντια στον Θεό. Η γη είναι ήδη μες στο αίμα, αλλά είναι τρομακτικό τι άλλο θα συμβεί. Και τότε θα είναι τρομακτικό. Δεν χρειάζεται να πολεμάς με τον Θεό, με την Εκκλησία και την πίστη Του. Σας ικετεύω. Θυμηθείτε τα λόγια μου: θα υπάρξει πείνα», είπε η Σεβασμιώτατος.

Έκανε επίσης έκκληση στις ουκρανικές αρχές «να μην σηκώσουν τα χέρια τους ενάντια στον Θεό, ενάντια στους υπηρέτες Του, ενάντια στην Εκκλησία του Θεού».

«Οι μοναχοί είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει το κράτος μας. Αυτοί είναι τα παιδιά του Θεού, που άφησαν τα πάντα για χάρη του Θεού και πήγαν στα μοναστήρια για να Τον υπηρετήσουν  και για να προσεύχονται μέρα και νύχτα για εμάς τους αμαρτωλούς», εξήγησε ο ηγούμενος της Μονής Μπάντσεν.

«Πρέπει να πάμε στη Λαύρα των Σπηλαίων και να την υπερασπιστούμε! Αυτό είναι το ιερό μας! Οι πρόγονοί μας την έχτισαν», τόνισε ο εφημέριος της επισκοπής Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνα της UOC.

«Είμαστε πολλοί. Και αν είστε ο εγγυητής του Συντάγματος, τότε σας ζητάμε να προστατέψετε αυτόν τον ουκρανικό λαό», είπε ο Μητροπολίτης Λόνγκιν, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ουκρανίας.

spzh.news

 

πηγή:  orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας