Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Ἡγούμενος Λαύρας Κιέβου: δέν θά μᾶς διώξουν ἀπό τήν Λαύρα καί κανείς δέν θά μᾶς ἀναγκάσει. να φύγουμε

Ο ηγούμενος προέτρεψε τους πιστούς να προσέλθουν για να υπερασπιστούν τη Λαύρα και κυρίως να προσευχηθούν.

Ο Μητροπολίτης Παύλος (Λεμπέντ) του Τσερνόμπιλ, ο ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ , δήλωσε στο κανάλι YouTube “Lavra. The Path of Salvation” ότι κανείς δεν θα αναγκάσει τους μοναχούς του UOC να εγκαταλείψουν τη Λαύρα.

Ο Μητροπολίτης Παύλος είπε ότι έχει κάνει τα πάντα για να αναβιώσει και να διατηρήσει τη Λαύρα, επομένως δεν υπάρχει λόγος να φύγουν οι μοναχοί της UOC.

«Δεν θα μας διώξουν από τη Λαύρα, υπάρχουν νόμοι που είναι με το μέρος του ανθρώπου και είμαστε πολίτες της χώρας μας. Είμαι ηγούμενος του μεγαλύτερου ιερού επί 29 χρόνια και έχω κάνει τα πάντα για να διατηρήσω το ιερό. άρα δεν σκοπεύουμε και δεν θα μας διώξουν, κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει, δεν υπάρχει λόγος έξωσης», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προκλήσεις γίνονται καθημερινά και προέρχονται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την πίστη.

«Γίνονται προβοκάτσιες από αξιωματούχους, βγάζουν διατάγματα, έρχονται άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για τον Θεό και την ιστορία. Μίλησα με έναν από αυτούς, δεν ξέρει ούτε το «Πάτερ ημών» ούτε το «Σύμβολο της πίστεως». Έτσι σήμερα στη χώρα μας συμβαίνουν καταπληκτικά πράγματα – όταν κλέβουν δισεκατομμύρια και διαπράττεται ανομία, η αστυνομία δεν αντιδρά, αλλά εδώ οι μοναχοί προσεύχονται, η αστυνομία εφημερεύει όλο το 24ωρο στην περίμετρο της Λαύρας, γι’ αυτό αγαπούν μοναχοί τόσο πολύ», πρόσθεσε.

Ο ηγούμενος θυμήθηκε σε ποια κατάσταση παρέλαβε τη Λαύρα πριν από 29 χρόνια.

“Δεν υπήρχαν εικόνες στην Εκκλησία της Τράπεζας, δεν υπήρχε καθόλου Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η εκκλησία του Γενεσίου της Θεοτόκου δεν είχε τίποτα, μόνο τοίχους, η εκκλησία της Σύλληψης της Αγίας Άννας είχε θέατρο. Στην Εκκλησία της Θεοτόκου Τιμίου Σταυρού, το τέμπλο έσπασε, υπήρχε μια τρύπα σκαμμένη στη θέση του βωμού, δεν υπήρχε Εκκλησία της Χαράς πάντων των θλιβομένων, του Αγίου Σέργιου του Ραντόνεζ, του Αγίου Αγαπητού των Σπηλαίων», ανέφερε.

Ο Μητροπολίτης Παύλος είπε επίσης ότι προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Andriy Yermak, και στον υπουργό Πολιτισμού Andriy Tkachenko, αλλά αυτοί αγνόησαν τις κλήσεις του.

«Έχω τηλεφωνήσει τρεις φορές στον επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου Andriy Yermak και του έστειλα μήνυμα, δεν απάντησε, έχω καλέσει τον Υπουργό Πολιτισμού δύο ή τρεις φορές και είπε στους ανθρώπους ότι είδε την κλήση μου, αλλά δεν απάντησε ούτε. , Έχω μιλήσει με τον διευθυντή του μουσείου τρεις φορές, συμφώνησε να συναντηθούμε, αλλά δεν ήρθε ποτέ. Αυτοί οι άνθρωποι απέχουν πολύ από το κράτος, τον πολιτισμό και την πίστη. Τρομάζω για το μέλλον της χώρας μου. Αν αρχίσαμε να ταιριάζουμε σε κάθε πρόεδρο, θα ήταν μια κοινωνία ψυχικά ασθενών», πρόσθεσε ο ηγούμενος της Λαύρας.

«Σας καλώ να έρθετε στην υπεράσπιση της Λαύρας γιατί εδώ θα ακούσετε κάλεσμα σε μετάνοια. Να μετανοήσετε, να ζητήσετε συγχώρεση και να προσευχηθείτε για τις αρχές που ενεργούν άδικα, αλλά πρέπει να ζητήσουμε από τον Θεό έλεος γι’ αυτές γιατί επιλέχθηκαν Διαβάστε το Ευαγγέλιο, τους Ψαλμούς, τους ακαθίστους στους αγίους των Σπηλαίων του Κιέβου, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, στην Κοίμηση της Θεοτόκου, στην εικόνα της Θεοτόκου “Pecherskaya”, στον Άγιο Σπυρίδωνα τον Θριαμβευτή, ο Νικόλαος ο Θαυματουργός, η Μητέρα του Θεού, ο Σωτήρας. Και το πιο σημαντικό – ελάτε στη λειτουργία. Κάποτε είπα σε γνωστούς, “Προσευχηθείτε στη Λαύρα όσο είναι ανοιχτή η Λαύρα”, είπε ο ηγούμενος.

Ο Μητροπολίτης Παύλος σημείωσε ότι για τους Ορθόδοξους πιστούς, το κέντρο δεν είναι στη Μόσχα, το Κίεβο ή οπουδήποτε αλλού αλλά στον Παράδεισο και το πιο σημαντικό είναι να δοθεί απάντηση στον Θεό.

“Τώρα ο εχθρός της ανθρωπότητας έχει ξεσηκωθεί εναντίον του Χριστού. Ακούτε τι λένε τα Ηνωμένα Έθνη και ο Πάπας, αλλά ο Πάπας πρέπει να διατάξει τα παιδιά του, τους Ουνίτες, να σταματήσουν αυτό που κάνουν. Δεν μπορείτε να επιβουλεύεστε και να λέτε ότι το κέντρο μας είναι η Μόσχα. Το κέντρο μας είναι στον Παράδεισο όπου είναι ο Χριστός. Ας δώσουμε την καρδιά μας στον Θεό και τότε δεν θα γίνει πόλεμος. Καλώ για προσευχή. Είτε είστε υποστηρικτής της OCU, είτε μουσουλμάνος είτε Εβραίος Τι έχουμε να χωρίσουμε; Γη; Δεν θα το πάρουμε, αλλά θα πάμε εκεί. Ο Θεός; Είναι στις καρδιές μας. Στον Παράδεισο, υπάρχει μόνο ένας συνήγορος – ο Χριστός, και αυτός που κάνει το θέλημά Του και ζει από το Ευαγγέλιο θα νικήσει», κατέληξε.

spzh.news

πηγή:  orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας