Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Όταν δεν έχεις δική σου ιστορία, πολιτισμό και χώρα, κλέβεις από τους άλλους…

Ρίχνουν και άλλο λάδι στη «φωτιά»: Βίντεο δείχνει πως ήταν η Αγία ...
Παναγιώτη Τσαγκάρη, Θεολόγου - Υπ. Δρ. Θεολογίας
Κάθε εχέφρων πολιτισμένος άνθρωπος οφείλει να καταδικάσει μετά βδελυγμίας και να καταγγέλλει στα διεθνή φόρα την απαράδεκτη απίστευτη τουρκική πρόκληση της μετατροπής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από το σημερινό, ουσιαστικά, απολυταρχικό
τουρκικό καθεστώς. Η παραπάνω ενέργεια του τουρκικού κράτους τείνει μάλλον να επιβεβαιώσει τη φράση «όταν δεν έχεις δική σου ιστορία, πολιτισμό και χώρα, κλέβεις από τους άλλους».....

Οι τουρκικές επιθετικές αυθαιρεσίες και θηριωδίες, που έχουν τελεστεί, κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν, απέναντι σε κάθε ελληνικό και ορθόδοξο στοιχείο αναβιώνουν, μέσα από αυτή την ασεβή, εχθρική και ιερόσυλη ενέργεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο τουρκικός ισλαμιστικός και νεοωθομανικός μεγαλοϊδεατισμός δεν λαμβάνει υπόψη  κανέναν ηθικό, νομικό, θρησκευτικό ή πολιτικό φραγμό ή συνθήκη, μπροστά στην πραγματοποίηση των παράνομων κατακτητικών και ιμπεριαλιστικών του στόχων.
Η παραπάνω κατάπτυστη πράξη του τουρκικού κράτους, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες κλιμακούμενες προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, κατά τους τελευταίους χρόνους, προφανώς έχει στόχο την διατάραξη της ειρήνης στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μάλιστα ανάμεσα σε γείτονες λαούς.
Παλλαϊκή απαίτηση, επομένως, είναι η  άμεση ανάκληση της ανίερης και άδικης απόφασης του Τουρκικού κράτους και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ  Ταγίπ  Ερντογάν, που αφορά στη βίαιη και προσβλητική πράξη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και καταπατά τους διεθνείς νόμους και κανόνες σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μειονοτήτων και τις συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης των λαών. 
Σε διαφορετική περίπτωση, η ελληνική πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα σκληρά και αποτελεσματικά αντίμετρα, που θα υποχρεώνουν την τουρκική κυβέρνηση να σκεφτεί διπλά το μέγεθος των σφαλμάτων, των παρανομιών και της ασέβειας που διαπράττει σε βάρος όλων των Χριστιανών της Οικουμένης, της Χριστιανικής πίστης και του Χριστιανικού Πολιτισμού. Συγκεκριμένα θα πρέπει:
1.         Να σταματήσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση την ανοικοδόμηση Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό και την επισκευή ή κατασκευή ή παραχώρηση οποιαδήποτε άλλου Ισλαμικού χώρου λατρείας στην ελληνική επικράτεια και τη διάθεση κονδυλίων του ελληνικού δημοσίου για λατρευτικούς σκοπούς των πιστών στο Ισλάμ.
2.         Να καταργήσει πάραυτα το Ισλαμικό Τμήμα που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2016 στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
3.         Να κλείσει το μουσείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη και να το μετατρέψει σε χώρο που να προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό.
Σε όλα αυτά, δεν αμφιβάλλουμε καθόλου ότι θα συμφωνήσει και ο Ερντογάν, διότι, σύμφωνα με τη δική του «λογική» πρόταση: «Το θέμα για το πώς και με ποιο σκοπό θα χρησιμοποιηθεί η Αγία Σοφία είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα. Έτσι απ' αυτή την άποψη, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε στάση ή έκφραση πέρα από την απόφαση των δικαστικών και εκτελεστικών οργάνων της χώρας συνιστά παραβίαση της εθνικής μας ανεξαρτησίας». Άλλωστε ο Δήμαρχος της Κωνσταντινουπόλεως κ. Εκρέμ Ιμάμογλου, διερωτήθηκε ήδη, σε συνέντευξή του, τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο,  από τότε που ο Ερντογάν είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου, μήπως αυτοί (που λένε να ανοίξει η Αγία Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή) γνωρίζουν τι θα πάθουν αυτά τα τζαμιά; Ως πολιτικός ηγέτης δεν έχω χάσει τον προσανατολισμό μου για να μπω σε ένα τέτοιο παιχνίδι». Ο κ. Ιμάμογλου, συνεπώς, σύμφωνα με εκείνα που προβλημάτιζαν τον ίδιο τον Ερντογάν, διερωτήθηκε, αν τώρα με αυτήν την απόφαση κινδυνεύουν τα τζαμιά σε διάφορα μέρη του κόσμου και αν μπορεί να συμβεί κάτι στα τζαμιά αυτά, όπου χιλιάδες ομογενείς του Μουσουλμάνοι προσεύχονται ειρηνικά. «Τι θα γίνει, αναρωτήθηκε ο κ. Ιμάμογλου, εάν οι κυβερνώντες αυτών των χωρών πουν «θεωρούμε επίθεση κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων τις κατηγορίες εναντίον της απόφασής μας για τα τζαμιά;»
Είναι σαφές λοιπόν ότι σύμφωνα και με την γνώμη του Ερντογάν, το Ελληνικό κράτος έχει κάθε δικαίωμα να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, που θα του επιτρέψουν να διατηρήσει αλώβητη την ελληνοχριστιανική του ταυτότητα.

πηγή:  http://aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας