Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Αναγνωρίζουμε μόνο μία κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία



Οι Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας γνωρίζουν την αλήθεια, αυτήν που ο Μητροπολίτης Κερκύρας διατύπωσε: «Ότι η μοναδική κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία είναι αυτή που ηγείται ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος. » Το ερώτημα είναι  θα έχουν την παρρησία να την υποστηρίξουν ή θα πιεσθούν από τις πολιτικές σκοπιμότητες;

Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος της Κέρκυρας τόνισε ότι αναγνωρίζει μόνο μία κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία – αυτή που ηγείται ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος.
Στις 2 Σεπτεμβρίου, το 2019, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Μητροπολίτη Agafangel της Οδησσού και Ισμαήλ στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας, ο ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα , ο Μητροπολίτης Νεκτάριος (Δόβα) της Κέρκυρας, εξέφρασε την υποστήριξή του για το UOC .
Στην ομιλία του προς τον Μητροπολίτη Agafangel, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος σημείωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε στα γενέθλιά σας σε ένα νησί με πολλούς αγίους, μεταξύ των οποίων ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ιδιαίτερα σεβαστός. Προσευχόμαστε ότι ο Κύριος θα βοηθήσει την Εκκλησία σας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που συνδέονται με την εκκλησιαστική σχισμα και διαταραχή.
Αναγνωρίζουμε μόνο μια κανονική Εκκλησία, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κίεβου  και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο, που συχνά έρχονταν στην Κέρκυρα και υπηρετούσε εδώ ως απλός ιερέας.
Σε απάντηση, ο Μητροπολίτης Agafangel ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νεκτάριο για την ευκαιρία να προσευχηθεί με τον Άγιο Σπυρίδωνα και για την υποστήριξη της κανονικής Ορθοδοξίας στην Ουκρανία.
Θυμηθείτε, στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, ο Μητροπολίτης Αγαφάγγελος της Οδησσού και ο Ισμαήλ επισκέφτηκαν τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα του Τριμύθου στο νησί της Κέρκυρας και πραγματοποίησαν υπηρεσία προσευχής στα λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα του Τριμυθίου του θαυματουργού. Ο Μητροπολίτης Νεκτάριος της Κέρκυρας συμμετείχε στην υπηρεσία.
spzh.news

πηγή:  http://orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας