Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

«Κόλπο γκρόσο»! Χάκερς έκλεψαν δεδομένα 5,9 εκατομμυρίων καρτών

Απίστευτη διαρροή μετά από χακάρισμα, με την Dixons Carphone να ανακοινώνει το χακάρισμα στα δεδομένα της εταιρείας.

«Η έρευνά μας συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπήρξε απόπειρα να κλαπούν δεδομένα από 5,9 εκατομμύρια κάρτες σε ένα από τα συστήματα επεξεργασίας της Currys PC World and Dixons», υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Επισήμαναν ωστόσο πως 5,8 εκατομμύρια κάρτες έχουν προστασία chip και pin και πως οι χάκερς δεν απέκτησαν πρόσβαση στους κωδικούς PIN και τους αριθμούς CVV.

«Από την έρευνά μας προέκυψε ότι απέκτησαν πρόσβαση σε 1,2 εκατομμύρια αρχεία που αφορούν μη οικονομικά δεδομένα στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις, email. Δεν έχουμε αποδείξεις ότι αυτές οι πληροφορίες έφυγαν από τα συστήματά μας ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε απάτη σε αυτό το στάδιο. Επικοινωνούμε μαζί τους ώστε να τους ενημερώσουμε για οποιαδήποτε προστατευτικά μέτρα πρέπει να πάρουν».

Η συγγνώμη της Dixons Carphone

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dixons Carphone, Alex Baldock, ανακοίνωσε πως είναι εξαιρετικά απογοητευμένοι και πως λυπούνται για κάθε αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει. «Η προστασία των δεδομένων μας πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχείρησής μας και εδώ αποτύχαμε. Έχουμε αναλάβει δράση για να κλείσουμε αυτή τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Και παρόλο που επί του παρόντος δεν έχουμε καμία ένδειξη απάτης ως αποτέλεσμα αυτών των περιστατικών, το εξετάζουμε εξαιρετικά σοβαρά.

Είμαστε αποφασισμένοι να το διευθετήσουμε και παίρνουμε μέτρα για να το κάνουμε. Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνα, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, προσθέσαμε επιπλέον μέτρα ασφαλείας στα συστήματά μας και επικοινωνούμε με τους ενδιαφερόμενους.

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι μια συνεχής μάχη για τις επιχειρήσεις σήμερα και είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ταχέως μεταβαλλόμενη πρόκληση».


πηγή: http://id-ont.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας