Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Πως σταμάτησε το κάπνισμα με την βοήθεια του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου



Αποτέλεσμα εικόνας για φιλοθεος ζερβακος
Ο Νικόλαος Σ. Κουκουράκης, Συνταγματάρχης του Ελλ. Στρατού ήταν καπνιστής από την νεαρή του ηλικία. Με την ευλαβή σύζυγό του Σοφία επισκέπτονταν το Ι. Ησ. Θαψανών και εξωμολογούντο στον άγιο Γέροντα. Ο κ. Κουκουράκης απεκάλυψε στον άγιο Γέροντα το πάθος του για το τσιγάρο και έλαβε την απάντηση πως έπρεπε να προσπαθήσει να το κόψει διότι βλάπτεται η υγεία του. Παρ’ όλο που και εκείνος το επιθυμούσε, στάθηκε αδύνατον να εφαρμόσει την συμβουλή του π. Φιλοθέου.

Λίγο μετά από την κοίμησή του ήλθε και πάλι στο Ησυχαστήριο να προσκυνήσει τον τάφο του. Γονάτισε και ακούμπησε τα χέρια του στην μαρμάρινη πλάκα του τάφου. Τότε, μας εδιηγείτο αργότερα ο ατσάλινος αξιωματικός του τεχνικού κλαίγοντας, ένιωσε πως ο τάφος δεν ήταν καλυμμένος με μάρμαρο αλλά με λεπτό φύλλο ξύλου το οποίο λύγισε καθώς το ακούμπησε. Έντρομος προσκύνησε και ήλθε μέσα στο Μοναστήρι πλημμυρισμένος από θεία συναισθήματα.
Από την ημέρα εκείνη χωρίς ο ίδιος να καταβάλει καμμία προσπάθεια δεν ξανακάπνισε. Απλώς έπαυσε να το επιθυμεί. Εκείνο που ως τότε ήταν αδύνατον, με την μεσιτεία του π. Φιλοθέου έγινε δυνατόν.

Πηγή: Αφιέρωμα εις τον Άγιον Γέροντα της Πάρου, Αρχιμ. π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ + , Εκδ. Ιερόν Γυν. Ησυχαστήριον  «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα» Θαψανών Πάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας