Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ο διάβολος δεν ξέρει πώς ο Κύριος σώζει τους ανθρώπους

 Πατήρ Ιλαρίωνας (Τζουμπανίν) 1924-2007 

Ο διάβολος δεν ξέρει πώς ο Κύριος σώζει τους ανθρώπους, με ποιους τρόπους τους οδηγεί, με ποιες πορείες, με ποιες δοκιμασίες. Εμείς, με την πενιχρή διάνοιά μας, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το μεγαλείο του σχεδίου του Δημιουργού και την αγάπη Του για τη δημιουργία Του. 
Φροντίζει για κάθε πλάσμα και κάθε ανθρώπινη ψυχή.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιος θα σωθεί και ποιος δεν θα σωθεί.. Γνωρίζουμε μόνο από την Αγία Γραφή ότι ακόμη και οι "δίκαιοι" μόλις θα σωθούν "(1 Πέτρου 4, 18). Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να καταδικάζουμε κανέναν, κανείς δεν πρέπει να στερηθεί την ελπίδα της σωτηρίας.

Τα πάντα επιλύονται με τη μετάνοια και, φυσικά, με την ταπεινοφροσύνη - χωρίς αυτή είναι αδύνατο να σωθείς. Αλλά πάνω απ όλες τις αρετές υπάρχει και θα υπάρχει η αγάπη, ως σύνολο της τελειότητας. Ο νόμος της αγάπης έφερε τον Σωτήρα μας στη γη, ο ίδιος εκπλήρωσε αυτόν το νόμο μέχρι το θάνατο του σταυρού και διέταξε τους μαθητές Του να κάνουν το ίδιο.

Είμαστε μαθητές του Χριστού μόνο όταν έχουμε αυτήν την αγάπη. Χωρίς αγάπη, καμία πράξη, καμία προσευχή δεν θα μας σώσει. "Αγαπάς τους ανθρώπους και αγαπάς τον Θεό" - αυτές είναι οι βασικές διαθήκες της ζωής που οδηγούν στην αιωνιότητα.

Ο καθένας από εμάς πρέπει να αγαπά την ψυχή του, να την υπερασπιζετε ως συνοριοφύλακας να την φυλάει σαν πατρίδα του, να παρακολουθεί την κατάσταση της ψυχής του.

Πατήρ Ιλαρίωνας (Τζουμπανίν) 1924-2007

 
πηγή:  http://yiorgosthalassis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας