Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Οι αποτυχημένες «προφητείες» των Χιλιαστών περί της ελεύσεως του Χριστού



Αποτέλεσμα εικόνας για ιεχωβαδες δευτερα παρουσια
(Απόσπασμα από το βιβλίο του μακαριστού Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλόπουλου «Το ξεσκέπασμα των Ιεχωβάδων)

Οι Χιλιαστες καθόρισαν μάλιστα και τον χρόνο, που θα ήρχετο ο Χριστός, για να ιδρύσει την παγκόσμια αυτή κυβέρνηση. Ας είπε ο Κύριος καθαρά εις τους περίεργους μαθητάς Του, που τον ερώτησαν: «Κύριε, ει εν τω χρόνω τούτω αποκαθιστάνεις την βασιλείαν του Ισραήλ; Ουχ υμών εστί γνώναι χρόνους ή καιρούς, ους ο Πατήρ έθετο εν τη ιδία εξουσία». Και πάλι: «Περί δε της ημέρας και ώρας εκείνης, ουδείς οίδε, ουδέ οι άγγελοι του Θεού ειμή ο Πατήρ μου μόνος».


Ας τα είπε λοιπόν αυτά ο Κύριος. Οι Ιεχωβάδες το χαβά τους. Καθόρισαν στο παρελθόν, πολλές χρονολογίες, το 1914, 1918, 1925, 1931. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, ο Χριστός δεν τους έκανε τη χάρη να εμφανισθεί, αλλά τους άφησε να γελοιοποιηθούν τρομερά.
Πράγματι! Τι ρεζιλίκι ήταν εκείνο, που έπαθαν, κι άλλες βέβαια φορές, αλλά προπαντός το 1925! Πολλοί αφελείς Χιλιαστές επίστευσαν όπως τους έλεγαν, ότι όντως θα ήρχετο ο Χριστός. Το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου 1925, εκατόν πενήντα χιλιάδες Χιλιαστές, θέλοντας να δείξουν πως θα γινόταν η ανάσταση των νεκρών την 1η Απριλίου του ίδιου έτους την οποία θεωρούσαν βέβαιη, κάνανε το εξής: φόρεσαν λευκές στολές, βγήκαν στους δρόμους της Ν. Υόρκης και έτρεχαν! Ο κόσμος τα έχασε, βλέποντάς τους να τρέχουν σαν φαντάσματα. Πολλοί τρόμαξαν, αλλά οι περισσότεροι γέλασαν με την καρδιά τους, και προπαντός την 1η Απριλίου, που δεν ανηγγέλθη καμμία νεκρανάσταση από τα Ιεροσόλυμα και απεδείχθη η προφητεία των Ιεχωβάδων πρωταπριλιάτικο ψέμα.
Στην Αμερική επίσης αγόρασαν και μία έπαυλη και την ονόμασαν «Μπεθ Σαρίμ», για να κατοικήσει ο αρχηγός της γης. Έπειτα όμως από τόσες διαψεύσεις, αναγκάσθηκαν το 1948 να την πουλήσουν.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ( ΘΕΟ ), ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ...
    ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας